Σχέδιο για κατασκευή ανεμόπτερου
-
Σχέδιο για κατασκευή ανεμόπτερου
Αναζητώ σχέδιο για κατασκευή ανεμόπτερου-μοτοανεμόπτερου περιπου στα 2.5 μέτρα η ανάλογες προτάσεις_Β_Ο
Απάντηση: Σχέδιο για κατασκευή ανεμόπτερου
Εσύ που πετάς σε πλαγιές, μπορείς να δοκιμάσεις αυτά:
http://www.islandmodels.ie/content/view/18/36/lang,english/

Για (δωρεάν) σχέδια μπορείς να ψάξεις εδώ:
http://www.onerateads.com/RC-431-GLID.htm
Βαγγέλης
http://www.islandmodels.ie/content/view/18/36/lang,english/

Για (δωρεάν) σχέδια μπορείς να ψάξεις εδώ:
http://www.onerateads.com/RC-431-GLID.htm
Βαγγέλης
-
ευχαριστώ vhal
κατι δοκιμασμένο αν γίνετε.........μια και θα είναι η πρώτη μου κατασκευή απο σχέδιο που ελπίζω να είναι κατανοητό γιατί αυτά που έχω βρεί μεχρι τώρα θέλουν τον ankοn για μεταφραστή
κατι δοκιμασμένο αν γίνετε.........μια και θα είναι η πρώτη μου κατασκευή απο σχέδιο που ελπίζω να είναι κατανοητό γιατί αυτά που έχω βρεί μεχρι τώρα θέλουν τον ankοn για μεταφραστή
Αντώνη, για δώσε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες!
Αν θέλεις να ξεκινήσεις κατασκευές, καλύτερα κατα τη γνώμη μου να αρχίσεις με κάποιο κιτ.
Αν προτιμάς slope-flying, αυτά της island είναι γερά και πολύ καλές κατασκευές (δεν έχω προσωπική άποψη, τα έχω όμως δει από κοντά (στην Ιρλανδία) και έχουν πολύ καλή ποιότητα. Απλά δεν κάνουν για απογείωση με λάστιχο, καταπέλτη και αερορυμούλκηση - αυτά όμως είναι για thermal gliding.
Αν επιθυμείς thermal, τότε μπορείς να αρχίσεις με το Dynaflite "Bird of Time" kit - δοκιμασμένο μοντέλο που έρχεται από πολύύύ παλιά... (πληροφορίες εδώ
)
(Εδώ μια όχι και τόσο καλή απογείωση με λάστιχο)
http://www.youtube.com/watch?v=cTmVbKYRJKI&feature=related
Ολα αυτά, θεωρώντας ότι θέλεις κάτι σε μπάλσα/ξύλο και όχι συνθετικά, fiber-glass κλπ
Βαγγέλης
Αν θέλεις να ξεκινήσεις κατασκευές, καλύτερα κατα τη γνώμη μου να αρχίσεις με κάποιο κιτ.
Αν προτιμάς slope-flying, αυτά της island είναι γερά και πολύ καλές κατασκευές (δεν έχω προσωπική άποψη, τα έχω όμως δει από κοντά (στην Ιρλανδία) και έχουν πολύ καλή ποιότητα. Απλά δεν κάνουν για απογείωση με λάστιχο, καταπέλτη και αερορυμούλκηση - αυτά όμως είναι για thermal gliding.
Αν επιθυμείς thermal, τότε μπορείς να αρχίσεις με το Dynaflite "Bird of Time" kit - δοκιμασμένο μοντέλο που έρχεται από πολύύύ παλιά... (πληροφορίες εδώ
)
(Εδώ μια όχι και τόσο καλή απογείωση με λάστιχο)
http://www.youtube.com/watch?v=cTmVbKYRJKI&feature=related
Ολα αυτά, θεωρώντας ότι θέλεις κάτι σε μπάλσα/ξύλο και όχι συνθετικά, fiber-glass κλπ
Βαγγέλης
-
οι μέχρι στιγμής κατασκευές μου είναι arf αλλα θέλω ένα glider απο μπάλσα με μοτερ με τάση προς τα θερμικά 2.5 μέτρα φτερο και βάλε
Θα ήθελα όμως κατι που να έχει γίνει απο κάποιο δικό μας για να έχω και κάποιες οδηγίες-συμβουλές
Θα ήθελα όμως κατι που να έχει γίνει απο κάποιο δικό μας για να έχω και κάποιες οδηγίες-συμβουλές
Δες τότε και το Sig Riser 100
.
Επίσης παραδοσιακό μοντέλο (αφού ψάχνεις για μπάλσινο)
Εδώ
και εικόνες από την κατασκευή κάποιου μοντελιστή στο aeromodelling.
Για ηλεκτρική μετατροπή θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά υποθέτω βάσιμα ότι δεν είναι δύσκολο.
Παρεπιπτόντως έχω και μια παροπλισμένη GentleLady, την οποία σκέφτομαι να μετατρέψω σε ηλεκτρική. Μάλιστα περνάνε απο το μυαλό μου και ιδέες για EDF ...
Βαγγέλης
.
Επίσης παραδοσιακό μοντέλο (αφού ψάχνεις για μπάλσινο)
Εδώ
και εικόνες από την κατασκευή κάποιου μοντελιστή στο aeromodelling.
Για ηλεκτρική μετατροπή θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά υποθέτω βάσιμα ότι δεν είναι δύσκολο.
Παρεπιπτόντως έχω και μια παροπλισμένη GentleLady, την οποία σκέφτομαι να μετατρέψω σε ηλεκτρική. Μάλιστα περνάνε απο το μυαλό μου και ιδέες για EDF ...
Βαγγέλης
-
κάτι τέτοιο σκέπτεσαι
- Συνημμένα
-
- eGL2.jpg (56.53 KiB) Προβλήθηκε 162 φορές
Μέσα είσαι!!
(Αλλά σκέφτομαι και μικρό EDF ... electric ducted fan, φορεμενο με pod πάνω στα φτερά - ένα πράμα σαν το sofoJET ...)
Βαγγέλης
(Αλλά σκέφτομαι και μικρό EDF ... electric ducted fan, φορεμενο με pod πάνω στα φτερά - ένα πράμα σαν το sofoJET ...)
Βαγγέλης
-
ναι το είδα κάπου και αυτό
- Συνημμένα
-
- DuctedFanGentleLady-06.jpg (87.32 KiB) Προβλήθηκε 162 φορές
-
Το thread να μετονομαστεί σε «Κελί 33».
Μέχρι σήμερα έχω φτιάξει γύρο στα 7 Kit και 1 scratch builds (Εποχές μοντελοδρομίου στα Σπάτα, 5 από τα 7 έσπασαν πάνω στα κομμένα κλήματα που είχαν οι κρασο-παραγωγοί γύρο από το μοντελοδρόμιο). Πετάξαν όλα μια χαρά. Η ικανοποίηση ήταν τρομερή όπως βέβαια και ο χρόνος που δαπανήθηκε.
Πλέον δε θα το έκανα ξανά……ούτε με σφαίρες. Μερικοί από τους λόγους:
1. Γάμος
2. Δουλειά
3. Χώρος στο σπίτι
4. Κόστος (Ένα kit μαζί με τα υλικά κατασκευής έρχεται από 20 – 60 ευρώ παραπάνω)
5. Μικρό ποσοστό επιτυχίας.
Αν θα το ξανάκανα….μερικοί από τους λόγους:
1. Διαζύγιο
2. Σύνταξη
3. Χώρος στο σπίτι
4. Joker
5. Πολύ χρόνο για ξόδεμα
Για να το ξεκαθαρίσω βέβαια, η κατασκευή είναι αλκοόλικη, βλέπω από εμένα που όποτε βρίσκω χρόνο όλο και φτιάχνω κάτι.
Αντώνη…δεν υπάρχει γιατριά.
Μέχρι σήμερα έχω φτιάξει γύρο στα 7 Kit και 1 scratch builds (Εποχές μοντελοδρομίου στα Σπάτα, 5 από τα 7 έσπασαν πάνω στα κομμένα κλήματα που είχαν οι κρασο-παραγωγοί γύρο από το μοντελοδρόμιο). Πετάξαν όλα μια χαρά. Η ικανοποίηση ήταν τρομερή όπως βέβαια και ο χρόνος που δαπανήθηκε.
Πλέον δε θα το έκανα ξανά……ούτε με σφαίρες. Μερικοί από τους λόγους:
1. Γάμος
2. Δουλειά
3. Χώρος στο σπίτι
4. Κόστος (Ένα kit μαζί με τα υλικά κατασκευής έρχεται από 20 – 60 ευρώ παραπάνω)
5. Μικρό ποσοστό επιτυχίας.
Αν θα το ξανάκανα….μερικοί από τους λόγους:
1. Διαζύγιο
2. Σύνταξη
3. Χώρος στο σπίτι
4. Joker
5. Πολύ χρόνο για ξόδεμα
Για να το ξεκαθαρίσω βέβαια, η κατασκευή είναι αλκοόλικη, βλέπω από εμένα που όποτε βρίσκω χρόνο όλο και φτιάχνω κάτι.
Αντώνη…δεν υπάρχει γιατριά.