P-47D II Thunderbolt της ESM

DjBac

P-47D II Thunderbolt της ESM

Δημοσίευση από DjBac »

Πρόσφατα έγινε η αγορά του P-47D II από τον Γιάννη του http://www.diamond-models.gr

http://www.esmmodel.com/inc/Enproductdetail.asp?productid=194

Εικόνα

Εικόνα

Άψογη συνεργασία και εξυπηρέτηση.

Το συγκεκριμένο είναι η πρώτη έκδοση της εταιρείας με κάποιες μικρές διαφορές, όπως π.χ. ότι αυτή η έκδοση έχει 2 servo για elevator ενώ η τελευταία έχει 1 με pull-pull.

Πολυεστερική άτρακτος, πολύ καλά βαμμένη και με πάνελ!

Άνοιγμα φτερού 1,8μ και βάρος που υπολογίζεται στα 7-7,5kg!!

Τι θα μπει πάνω:
Κινητήρας: DLE-30cc
Σέρβο elevator: 2xHD9150MG, Digital, Metal Gear, 16kg/cm
Σέρβο ουράς (pull-pull):1xSpektrum 6030, Digital, Titanium Gear, 20kg/cm
Σέρβο aileron-flap: 4x HD6001, Analog, 6,7kg/cm
Δέκτης: Spektrum AR9100 με 4 δορυφόρους και 2 μπαταρίες.
Μπαταρίες: 2x LiFe 2300mah ή περισσότερο (θα καταλήξω όταν θα το ζυγίσω)
Μπαταρία ηλεκτρονικής: 1x LiFe 2300mah ή περισσότερο (πάλι, ανάλογα με το βάρος που θα χρειαστεί)
Kill-Switch: PowerBox Spark Switch (με ενσωματωμένο regulator και δικλείδα ασφαλείας για τυχόν ατυχές πάτημα του διακόπτη εν ώρα πτήσης), που μου το έφερα αμέσως το Γιώργος (Dell Gatto Grande). Ευχαριστώ πολύ!!
Retract: ESM Retract Kit
nasa

Απάντηση: P-47D II Thunderbolt της ESM

Δημοσίευση από nasa »

...μπράβο Αντώνη...καλοπέταχτο και αυτό...άντε να το θαυμάσουμε στο MarVal σύντομα...!

...θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την λεπτομερή παρουσίασή σου (ειδικά στα ηλεκτρονικά) για να μαθαίνουμε οι νεώτεροι..._P_P
η ταν, η, τα πετάν...
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Μερικές φωτογραφίες από την άτρακτο!

Χθες το μόνο που πρόλαβα ήταν να φτιάξω τις βάσεις για τα σέρβο του ενός φτερού και να βάλω τα πηδάλια στο ένα φτερό!

Συνέχεια τις επόμενες μέρες! >:(
Συνημμένα
IMG_0375.jpg
IMG_0375.jpg (92.45 KiB) Προβλήθηκε 293 φορές
IMG_0373.jpg
IMG_0373.jpg (95.53 KiB) Προβλήθηκε 293 φορές
IMG_0371.jpg
IMG_0371.jpg (94.08 KiB) Προβλήθηκε 293 φορές
IMG_0366.jpg
IMG_0366.jpg (88.59 KiB) Προβλήθηκε 293 φορές
IMG_0365.jpg
IMG_0365.jpg (88.73 KiB) Προβλήθηκε 293 φορές
ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ »

Καλημερα και απο μενα αν και νεος στο forum ειμαι παλιος μοντελιστης περιπου απο το 1980.Κατ αρχας κριμα για το P-51 του mogolou και περισσοτερο για τον τροπο που εσπασε.Οσον αφορα το P-47 αν και το πεταξα μονον 2 φορες γιατι επεσε λογω κλειδωματος δεκτη εχω να πω οτι πεταει υπεροχα οπως τα περισσοτερα μοντελα του esm(και εχω πεταξει πολλα).Πεταξα το συγκεκριμενο μοντελο με saito 150 τετραχρονη και θεωρω οτι η dle 30 ειναι υπερβολη.
Περα απο την δεδομενη δυναμι της μηχανης το μοντελο θα χρειαστει ενισχυσεις στο πισω μερος της ατρακτου που ειναι αρκετα μαλακο καθως και στον καθρεφτη και το cowl.Απο κει και περα με τους κραδασμους εχουν προβλημα οι μεντεσεδες του RUDER κυριως που ειναι καρφωτοι και θελουν αλλαγμα.
Εγω εχω υπο κατασκευη ενα hurricane esm απο τον Γιαννη με dle 30.Εαν μπορεσω θα βαλω φωτο γιατι ειμαι λιγο ασχετος με τους υπολογιστες.
Ευχομαι σε ολους καλες προσγειωσεις.
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Νίκο καλημέρα και σε ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Έχω σκοπό να κάνω τις απαραίτητες ενισχύσεις, αλλά για το πίσω μέρος της ατράκτου δεν έχω κάτι υπ'οψιν! Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο? Επίσης, για ποιους μεντεσέδες λες? Εκεί που πιάνει το πιδάλιο στην άτρακτο?
kordi

Δημοσίευση από kordi »

Αντώνη είναι Κούκλα σου εύχομαι καλές πτήσεις
ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ

Αυτο ακριβως ενοω την ενωση του κινητου ουρεου με το σταθερο.Λογω των κραδασμων(βενζινης) σπαει τους μεντεσεδες που παρεχονται.Εγω τους αντικαθιστω με graupner τετραγωνους.Οσον αφορα το P-47 η ατρακτος απο την μεση και πισω ειναι πολυ μαλακη και ισως χρειαστει ενισχυση
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Έχω αντίστοιχους της Du-Bro, κάνουν πιστεύεις? http://www.shopatron.com/products/productdetail/part_number=116/101.0.1.1

Πως προτείνεις να γίνει η ενίσχυση στο πίσω μέρος?
ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ

DjBac έγραψε: Έχω αντίστοιχους της Du-Bro, κάνουν πιστεύεις? http://www.shopatron.com/products/productdetail/part_number=116/101.0.1.1

Πως προτείνεις να γίνει η ενίσχυση στο πίσω μέρος?

Προσωπικα εβαλα δυνατοτερους μεντεσεδες.Χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο το εκανα γιατι σε στρωσιμο του LA-7 με dle-30 μου κοπηκαν και οι 3 μεντεσεδες του ruder και οπως καταλαβαινεις προσεχουμε για να εχουμε.
Οσον αφορα την ενισχυση της ατρακτου εγω εβαλα υαλουφασμα με πολυεστερα περνωντας την με πινελο,βαρυνε λιγο αλλα δεν ειχα προβλημα .Παρεπιπτοντως μηπως υπαρχει κανενα καρμπυρατερ dle-30 rear side?
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Δυστυχώς δεν έχω καρμπυρατέρ!! :(

Είδα βέβαια πως δύσκολα μπαίνει χέρι μέχρι πίσω-πίσω, άρα πως το έκανες? :D

Τα du-bro που σου έδειξα πιο πάνω κάνουν πιστεύεις? Στα άλλα πηδάλια αφήνα τα CA-hinges που έχει!
ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ

DjBac έγραψε: Δυστυχώς δεν έχω καρμπυρατέρ!! :(

Είδα βέβαια πως δύσκολα μπαίνει χέρι μέχρι πίσω-πίσω, άρα πως το έκανες? :D

Τα du-bro που σου έδειξα πιο πάνω κάνουν πιστεύεις? Στα άλλα πηδάλια αφήνα τα CA-hinges που έχει!

Με μακρυ πινελο εστρωσα πολυεστερα και μετα απο πανω απο εμπρος προς τα πισω εστρωσα το υφασμα.Στα αλλα πηδαλια δεν υπαρχει προβλημα με τους υπαρχοντες.Σου ειπα για τους graupner γιατι ειναι περισσοτερο δυνατοι(τουλαχιστον εγω αυτους εχω)πιθανον και οι δικοι σου να ειναι ενταξει.Απλα δεν κανουν αυτοι που εχει το kit οι οποιοι δεν αντεχουν στους κραδασμους.
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

Φιλε DjBac θα συμφωνησω απολυτα με τον Δεδε Νικο , το ιδιο ακριβως μου ειχε συμβει με ενα typhoon που εχω του esm . Στην αρχη οταν εστρωνα το μοτερ (dle 30cc) μετα απο περιπου 1 ωρας λειτουργιας της μηχανης, μου ξηλωσε τους μεντεσεδες elevator και ruder. οι μεντεσεδες ηταν αυτοι που δινει ο esm!!!. και εγω εβαλα τους τετραγωνους τους ασπρους μεντεσεδες και απο τοτε δεν εχω κανενα προβλημα και σε οτι μοντελο εχω φτιαξει απο τοτε, για elevator kai rudder βαζω μονο αυτους! σχετικα με τη μηχανη θα συμφωνησω με τον αγαπητο φιλο Νικο οτι ειναι over power!! αρκει να φανταστεις οτι το typhoon ζυγιζει περιπου 11 κιλα και με την dle 30cc παει σφαιρα! το δικο σου δεν νομιζω να βγει πανω απο 6 με 7 το πολυ κιλα. χαρακτηριστικα σου λεω οτι με apc 18x8 εχω 9,5 κιλα ωση στις 8,600 rpm. θεωρω οτι η dle 20cc θα ειναι ιδανικη. μη ξεχασεις να ενισχυσεις τιs βασεις των retracts.
ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ

Θεωρω οτι τα μοντελα του esm αυτη την στιγμη ειναι απο τα καλυτερα σε ποιοτητα κατασκευης αλλα και σε πτητικη ικανοτητα,παντα βεβαια σε σχεση με την τιμη τους.Αγοραζοντας δε καποιος απο το diamond models ειδικα μετα τα πακετα προσφορων πιστευω οτι τα συγκεκριμενα μοντελα ειναι πολυ τιμια γι αυτο που περιμενεις ανοιγοντας το κουτι και κανοντας τις πρωτες πτησεις.
Απο κει και περα οσο περισσοτερη επαφη εχεις με την συγκεκριμενη εταιρεια τοσο περισσοτερη εμπειρια αποκτας ως προς τα τρωτα της σημεια
που εναι λιγα μεν υπαρχουν δε(Κινεζικα γαρ).
Οπως εγραψα και παραπανω ειδικα με μηχανες βενζινης θελουν ενισχυση και καλο κολημα συγκεκριμενα σημεια (Firewall,ruder,elevator,aillerons).
Επισης δεν βλαπτει ενισχυση του σημειου που βιδωνουν τα retracts ειδικα εαν το μοντελο βγει πανω απο 8 κιλα και πιστεψτε με ειναι πολυ ευκολο να ξεφυγεις στο βαρος ειδικα σε μοντελα με 2 μετρα φτερο.
Οσον αφορα τα retracts απλα ειναι συμπαθητικα τα καλυτερα βεβαια ειναι κατα πολυ ακριβοτερα.Εγω προσωπικα χρησιμοποιω σωληνακια και βαλβιδες robart για καλυτερη ανταποκριση και αξιοπιστια.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Αντώνη, όπως λέει και ο Νικος, ενύσχηση στα retract θα κάνεις οποσδήποτε. Επίσεις θα αλλαξεις την βαλβίδα πλήρωσης αερα που δείνει ο Κινεζος, μιας και στο πρώτο γεμισμα κόβεται η σιλικόνη που εχει μεσα. Βαλε robart.
Η βαλβίδα ανοιγματος-κλεισήματος ειναι καλή, αλλα δεν εχει ρύθμιση ταχύτητας. Πιστευω πώς ειναι καλήτερα ετσι, ειδικά για το ανοιγμα.
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Ευχαριστώ για το tip της βαλβίδας πλήρωσης! Για τα retract οπωδήποτε θα γίνει ενίσχυση με τάκους και εποξικό στόκο!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”