Εκτόξευση πυραύλων από χαμηλοπτέρυγο

Απάντηση
palafdim

Εκτόξευση πυραύλων από χαμηλοπτέρυγο

Δημοσίευση από palafdim »

ΕικόναΕικόνα

ΕικόναΕικόνα

Εικόνα

Οι πύραυλοι εκτοξεύονται στον αέρα και έχει γίνει ειδική κατασκευή με ειδικό control το οποίο συνδέεται με ένα κανάλι στο δέκτη. Οι καταπέλτες είναι από πιστολάκι παιχνίδι...!@/-=}{{....και στα μανταλάκια που βλέπεται ενσωματωμένα στο φτερό συνδέονται τα καλώδια των αναφλεκτήρων (ignition). Έχουν περαστεί εσωτερικά στο φτερό καλώδια τα οποία μεταφέρουν ρεύμα από μια 9V μπαταρία όταν το control πάρει την εντολή από τον δέκτη. Το control έχει παραμέτρους ασφαλείας ώστε να μην γίνει ανάφλεξη κατά την τοποθέτηση των πυραύλων και των αναφλεκτήρων.
Το μοντέλο είναι το F20 TIGERSHARK PHOENIX MODEL.
Δυστυχώς δεν έχω βίντεο από εκτόξευση αλλά σας βεβαιώνω ότι ο θόρυβος και το θέαμα κατά την εκτόξευση είναι απίθανα!!!
nasa

Απάντηση: Εκτόξευση πυραύλων από χαμηλοπτέρυγο

Δημοσίευση από nasa »

...πολύ καλός Δημήτρη...βλέπω τελικά ότι αυτό το χόμπυ 'ακονίζει' το μυαλό...ατελείωτες οι πατέντες προς χάριν αντιγραφής του πραγματικού στον μικρόκοσμο των rc....τώρα για να πω και την αμαρτία μου έχω κάποιους στόχους κατά νού (ιπτάμενους και μή) εκεί κάτω στο MarVal...!@/-=}{{

...επίσης mods...μήπως το θέμα αυτό πρέπει να μεταφερθεί στην ενότητα 'κατασκευές-ιδέες'..?
η ταν, η, τα πετάν...
palafdim

Απάντηση: Εκτόξευση πυραύλων από χαμηλοπτέρυγο

Δημοσίευση από palafdim »

Σωστά μεταφέρθηκε το θέμα...άπειρος γαρ στο forum..
Όντως Νίκο έχω δει και έχω ακούσει για πολλές πατέντες αερομοντελιστικές και όταν γίνονται πραγματικότητα η χαρά του μοντελιστή είναι μεγαλύτερη!!
Η ιδέα βέβαια είναι παλιά και είχα ακούσει ότι επηρέαζε η εκτόξευση τη πτήση....όμως δεν είναι έτσι. Κανένας επηρεασμός ..ίσως γιατί έγινε καλή μελέτη του πως θα τοποθετηθούν οι πύραυλοι στο φτερό, όπως και ο καταπέλτης που χρησιμοποιήθηκε, πάνω στον οποίο σύρεται ομοιόμορφα ο πύραυλος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κατασκευές - Ιδέες”