Decathlon EP 48.9 inch

raptor30

Decathlon EP 48.9 inch

Δημοσίευση από raptor30 »

Παιδιά καλημέρα ,

Ανοίγω αυτό το topic για να ακούσω τις γνώμες σας (έμπειρων και μη) για το παρακάτω αεροπλανάκι που έχω ήδη παραγγείλει.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8591__Decathlon_EP_48_9_inch_ARF.html

Από reviews στο ίδιο το site έχω διαβάσει καλά σχόλια και από videos δείχνει να πετάει καλά ...

Θα ήθελα να αναφέρω ότι έχω άλλα δύο αεροπλάνα ,ένα Kyosho spree es και ένα GWS E-Starter (trainner και τα δύο) με τα οποία βγάζω rolls και loop αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω από αυτά .

Αυτό το παρουσιάζουν σαν trainner aerobatic αεροπλανάκι , θα με βοηθήσει να πάω ένα βήμα παρακάτω ή έπρεπε να πάρω κανένα χαμηλοπτέρυγο ?

Ευχαριστώ εκ' των προτέρο
raptor30

Απάντηση: Decathlon EP 48.9 inch

Αφού παρέλαβα το μοντέλο εδώ και κάτι μήνες σε πολύ καλή κατάσταση, ξεκίνησα σιγά σιγά την κατασκευή του μιας και ο ελεύθερος χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Θα ανεβάσω και μερικές εικόνες από την μέχρι στιγμή κατασκευής του αεροπλάνου...
( Όπως θα δείτε και απο τις εικόνες που θα ανεβάσω) το πίσω οριζόντιο φτερό δεν είναι τελείως ίσιο !!! ... χμμμμμ ... (έως πολύ)
Αυτό θα επιρεάσει την πτητική συμπεριφορά του μοντέλου αρκετά ? και πώς ?
Θα είναι σε θέση να πετάξει σωστά η να αρχίσω να σκέφτομαι την επανατοποθετηση του ? ...

Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός,

Ευχαριστώ εκ'των πρωτέρω
raptor30

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
raptor30

και η συνέχεια της κατασκευής του Decathlon αφού περίσεψε λίγος χρόνος τώρα με τις γιορτές ...

τοποθετήθηκαν τα servo για rudder, elevator και aleron

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Το manual έτσι έχει τον πίσω τροχό ?
raptor30

Αντώνη,

Το manual είναι πολύ φτωχό σε οδηγίες και περισότερο μπερδεύει παρά βοηθάει στη κατασκευή του αεροπλάνου. Είναι πατέντα δική μου ο τρόπος που πατάει ο μηχανισμός
του τροχού πάνω στο rudder, δεν είναι και οτι καλύτερο από αισθητικής άποψης αλλά ελπίζω να κάνει τη δουλειά του
raptor30

και εν συνεχεία της κατασκευής του αερομοντέλου σας παραθέτω και μερικές φώτο ακόμα...

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
archery

Δημοσίευση από archery »

Καλημέρα, Έχω ένα Decathlon της Thander Tiger θερμικό. Εμένα είχε αντηρίδες, οι οποίες έπιαναν στο κάθετο με το οριζόντιο ουραίο. Αν δεν έχει εσένα, μπορείς να μετρήσεις και να αγοράσεις ντίζες και να του τοποθετήσεις, ώστε να το κρατάει όσο το δυνατόν πιο ίσιο. Φυσικά αν μπορείς να το ξεκολλήσεις και να το τοποθετήσεις ίσια ακόμα καλύτερα. Κοίτα την φώτο για να πάρεις ιδέα......
Εικόνα
Ροδόλφος Μπάκας

Δημοσίευση από Ροδόλφος Μπάκας »

ΦΤΟΥ!ΦΤΟΥ!
Ροδόλφος Μπάκας

Δημοσίευση από Ροδόλφος Μπάκας »

Εγώ πάντως δεν θα κατέτασα το DECATHLON στα εκπαιδευτικά μοντέλα αντιθέτως θα το χαρακτήριζα βιτσιόζικο και ναζιάρικο.Προσοχή λοιπόν στην πτήση του.
raptor30

Αrchery,

μου έδωσες πολύ καλή ιδέα με τις αντιρίδες, το κιτ δεν είχε μέσα οπότε πρέπει να βρώ και να του βάλω όποσδήποτε γιατί για να το ξεκολλήσω είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να είναι λίγο στραβό το σώμα του αεροπλάνου στο τελείωμα της ουράς και γι'αυτό να βγήκε το πίσω φτερό έτσι. Από πατέντες πάντως το μοντέλο αρκετές και οδηγίες ελάχιστες και ανεπαρκείς. Ίσως μπορεί να φανεί λίγο η διαφορά στην τελευταία φώτο...

Ροδόλφο σε ευχαριστώ,

έχεις απόλυτο δίκιο μιας και το μοντέλο το κατατάσουν στα ακροβατικά εκπαιδευτικά αεροπλάνα.

Τα air brakes πρέπει να συνοδεύονται και με μια μικρή κίνηση στο elevator για να αντισταθμίζει την τάση να ρίχνει τη μούρη ?

Αν ναί, υπάρχει κάποιος κανόνας για το πόσες μοίρες ? ή πάει και αυτό εμπειρικά και πάνω στην πτήση ...
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Τί να τα κάνεις τα airbrakes??

Ενημερωτικά και μόνο
Αυτό που μάλλον λές είναι το spoileron (και τα δύο aileron προς τα πάνω)
Σε αυτή την περίπτωση που την χρησιμοποιουμε στα ανεμόπτερα .....κατεβάζεις ελάχιστα το elevator
Πχ 80% πάνω τα aileron 8% κάτω το elevator για να μειώσεις το φούσκωμα (και όχι το βούτηγμα) Απο εκεί και πέρα δοκιμή και ρύθμιση μέχρι να βάζεις spoileron και το μοντέλο να συνχίζει με την ίδια γωνία καθόδου

Στο μοντέλο σου να μή κάνεις τίποτα
raptor30

Αντώνη,

Ο λόγος που σκέφτομαι να το κάνω αυτό είναι γιατί στα forums διαβάζω ότι το αεροπλανάκι έχει μεγάλη ταχύτητα καθόδου, οπότε κάτι τέτοιο θα μείωνε την ταχυτητά του κατα την προσγείωση.
archery

Δημοσίευση από archery »

Μια χαρά κατεβαίνει το αεροπλάνο μην στεναχωριέσαι. Όπως λέει και ο Αντώνης δεν χρειάζεται τίποτα. Πετάει και αργά και γρήγορα και κάνει και τις όποιες μανούβρες θες. Θα σου συνιστούσα μόνο να έβαζες ένα gyro στο rudder σε συνάρτηση με τον πίσω τροχό, γιατί υπάρχει θέμα με την απογείωση.
raptor30

Μου ακούγεται πολύ καλή ιδέα... απ'οτι μπορώ να φανταστώ (ίσως κάνω και λάθος) θα διορθώνει τις τυχόν κλήσεις που μπορεί να πάρει κατα την απογείωση αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης από τον αέρα ...

Το gyro να είναι σε AVCS ή σε standard mode ?
Έχει νόημα να μπεί gyro και στο alleron ?

Αν έγινα κουραστηκός με τις ερωτήσεις μου συγχωρέστε με
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”