Ερώτηση Remote glow plug adapter
Ερώτηση Remote glow plug adapter
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να εγκαταστήσω ένα remote glow adapter σε ένα δίχρονο κινητήρα os max 46 fx, τι χρειάζεται για να γίνει η εγκατάσταση? Επίσης πρέπει να το εγκαταστήσω σε ένα κενό κανάλι στο δέκτη ή μπορώ να το βάλω στο throttle έτσι ώστε όταν κλείνω το γκάζι να δίνει ρεύμα? Δεν θέλω να δίνει συνέχεια παρά μόνο όταν χαμηλώνουν πολύ οι στροφές για περισσότερη ασφάλεια, ώστε να μην σβήνει ο κινητήρας!!!
Απάντηση: Ερώτηση Remote glow plug adapter
Χάρη καλησπέρα,
...το 'remote glow plug adapter' δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία προέκταση απο το μπουζί του κινητήρα σου (που πιθανόν λόγω θέσης, η, τρόπου τοποθέτησης του κινητήρα, να είναι σε σημείο δύσκολα προσβάσιμο μέσα στο 'cowl'), σε κάποια άλλη θέση συνήθως στην άκρη του 'firewall' κ' εσωτερικά του 'cowl' όπου εκεί η πρόσβαση να βάλεις την μπουζόπιπα είναι πιο εύκολη...
...την ΄καμπάνα΄του 'glow plug adaptor' την εφαρμόζεις πάνω στο μπουζί ενώ την άλλη υποδοχή (που θα βάζεις την μπουζόπιπα) την στηρίζεις με κάποια γωνιά (πλαστική συνήθως) στην άκρη όπως είπαμε του 'cowl' όπου θα έχεις ανοίξει και την τρύπα για την μπουζόπιπα...
...τώρα...το μαύρο καλώδιο (γείωση) που έρχεται απο αυτή την υποδοχή το τοποθετείς πάνω σε κάποιο μεταλλικό σημείο που έρχεται σε άμεση επαφή με τον κινητήρα (π.χ. βίδα στήριξης, η, μεταλλική βάση κλπ) ώστε να κλείνει το κύκλωμά σου...
...το 'remote glow plug adapter' μπορεί να μπεί σε όποιονδήποτε κινητήρα 'glow' είτε 2χρονο είτε 4χρονο και δεν συνδέεται ούτε έχει καμμία σχέση με τον δέκτη σου, η, με το 'throttle' του κινητήρα...εκτός εάν εννοούσες το 'onboard glow plug adapter'' (βλ. εδώ http://www.sullivanproducts.com/ModelProductsMainFrame.htm
)...οπότε τα πράγματα είναι διαφορετικά απ' ότι σου περιέγραψα προηγουμένως και ίσως κάποιος άλλος φίλος να ξέρει να σου απαντήσει καλύτερα...
...το 'remote glow plug adapter' δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία προέκταση απο το μπουζί του κινητήρα σου (που πιθανόν λόγω θέσης, η, τρόπου τοποθέτησης του κινητήρα, να είναι σε σημείο δύσκολα προσβάσιμο μέσα στο 'cowl'), σε κάποια άλλη θέση συνήθως στην άκρη του 'firewall' κ' εσωτερικά του 'cowl' όπου εκεί η πρόσβαση να βάλεις την μπουζόπιπα είναι πιο εύκολη...
...την ΄καμπάνα΄του 'glow plug adaptor' την εφαρμόζεις πάνω στο μπουζί ενώ την άλλη υποδοχή (που θα βάζεις την μπουζόπιπα) την στηρίζεις με κάποια γωνιά (πλαστική συνήθως) στην άκρη όπως είπαμε του 'cowl' όπου θα έχεις ανοίξει και την τρύπα για την μπουζόπιπα...
...τώρα...το μαύρο καλώδιο (γείωση) που έρχεται απο αυτή την υποδοχή το τοποθετείς πάνω σε κάποιο μεταλλικό σημείο που έρχεται σε άμεση επαφή με τον κινητήρα (π.χ. βίδα στήριξης, η, μεταλλική βάση κλπ) ώστε να κλείνει το κύκλωμά σου...
...το 'remote glow plug adapter' μπορεί να μπεί σε όποιονδήποτε κινητήρα 'glow' είτε 2χρονο είτε 4χρονο και δεν συνδέεται ούτε έχει καμμία σχέση με τον δέκτη σου, η, με το 'throttle' του κινητήρα...εκτός εάν εννοούσες το 'onboard glow plug adapter'' (βλ. εδώ http://www.sullivanproducts.com/ModelProductsMainFrame.htm
)...οπότε τα πράγματα είναι διαφορετικά απ' ότι σου περιέγραψα προηγουμένως και ίσως κάποιος άλλος φίλος να ξέρει να σου απαντήσει καλύτερα...
η ταν, η, τα πετάν...
-
Χάρη τι θέλεις να κάνεις?
Αν κατάλαβα καλά θέλεις να τροφοδοτείς το μπουζί σου με ρεύμα σε όλη την διάρκεια της πτήσης αλλά ζητάς να μη είναι συνεχόμενη παροχή αλλα μόνο όταν χαμηλώνεις το γκάζι
Αν κατάλαβα καλά θέλεις να τροφοδοτείς το μπουζί σου με ρεύμα σε όλη την διάρκεια της πτήσης αλλά ζητάς να μη είναι συνεχόμενη παροχή αλλα μόνο όταν χαμηλώνεις το γκάζι
To Remote glow plug Booster χρησιμοποιειται συνηθως στις Διχρονες μηχανες οταν τις τοποθετουμε ΑΝΑΠΟΔΑ. Εχει δικια του Μπαταρια και συνδεεται με το καναλι 3 του δεκτη.Εαν θα παρεις το SULLIVAN εχει πληρεις οδηγιες ,οποτε δεν θα κανεις λαθος .Κοστιζει ομως αρκετα γυρω στα 60 Ευρω.Εισαι σιγουρος οτι το χρειαζεσαι και για ποιο μοντελο? Μηπως δεν μπορεις να ρυθμισεις την μηχανη σου και το θες για βοηθεια....Για πες μας !!!
Αντώνη ακριβώς αυτό θέλω, φίλε ankon το θέλω σαν πρόσθετη βοήθεια σε περίπτωση που πάει να σβήσει ο κινητήρας, μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα είναι μια χαρά ρυθμισμένος. Θέλω να το βάλω σε ένα εκπαιδευτικό,το hobbico nexstar 46. Απλά μια κίνηση προνόησης αλλά και για μελλοντική χρήση, αφού δεν σκέφτομαι να σταματήσω στο εκπαιδευτικό!!! Ποιό μου προτείνετε να βάλω???
Νομιζω για την χρηση που το θελεις ειναι περιττο. Ο κινητηρας που εχεις ειναι πολυ καλος και αν ειναι ρυθμισμενος σωστα δεν θα εχεις προβλημα.
Τωρα αν το θεωρεις απαραιτητο να το βαλεις η γνωμη μου ειναι για το SULLIVAN που θα το βρεις εδω στην Ελλαδα.Υπαρχουν βεβαια και αλλες εταιρειες που βγαζουν παρομοια προιοντα αλλα πρεπει να ψαξεις στο Internet.
Τωρα αν το θεωρεις απαραιτητο να το βαλεις η γνωμη μου ειναι για το SULLIVAN που θα το βρεις εδω στην Ελλαδα.Υπαρχουν βεβαια και αλλες εταιρειες που βγαζουν παρομοια προιοντα αλλα πρεπει να ψαξεις στο Internet.
ankon έγραψε: ↑Νομιζω για την χρηση που το θελεις ειναι περιττο. Ο κινητηρας που εχεις ειναι πολυ καλος και αν ειναι ρυθμισμενος σωστα δεν θα εχεις προβλημα.
Εδώ στην Ελλάδα σε ποιό κατάστημα γιατί ψάχνω αλλά μέχρι στιγμής δεν βρήκα κάτι!!!!
-
Όπως ακριβώς σου λέει ο ankon αν ο κινητήρας σου είναι ρυθμισμένος σωστά δεν θα έχεις πρόβλημα Τα 46αρια μοτέρ δεν έχουν θέματα και αν έχουν σπάνια είναι από το μπουζί οπότε πρέπει να ψάξεις στις ρυθμίσεις το ντεπόζιτο τα σωληνάκια και ίσως τις φλάντζες του μοτέρ και τα λαστιχάκια του καρμπυρατέρ για να μη παίρνει αέρα από κάπου
Τώρα θα σου πω τι σκέφτηκα ότι μπορείς να κάνεις για να δίνεις ρεύμα στο μοτέρ μόνο όταν κατεβάζεις το stick του γκαζιού κάτω από την μέση
Δες το σχέδιο που σου έβαλα
Αποτελείται από μία μπαταρία 1,5V 2500ma, ένα διακόπτη με servo τοποθετημένο σε ένα κενό κανάλι του δέκτη http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=6342&highlight=%E4%E9%E1%EA%FC%F0%F4%E7%F2
και ένα καλώδιο-αποστάτη για μπουζί σαν αυτό που περιγράφει ο nasa
Με την κατάλληλη μίξη θα δίνεις ρεύμα στο μπουζί μόνο όταν κατεβάζεις το γκάζι
Ακόμη με αυτό τον τρόπο θα έχεις ρευμα στο μπουζί και για την αρχική εκίνηση χωρίς να χρειάζεσαι μπουζόπιπα
Αυτό το δείχνω μόνο σαν ιδέα και όχι γιατί νομίζω ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις στο εν λόγω μοτέρ

Τώρα θα σου πω τι σκέφτηκα ότι μπορείς να κάνεις για να δίνεις ρεύμα στο μοτέρ μόνο όταν κατεβάζεις το stick του γκαζιού κάτω από την μέση
Δες το σχέδιο που σου έβαλα
Αποτελείται από μία μπαταρία 1,5V 2500ma, ένα διακόπτη με servo τοποθετημένο σε ένα κενό κανάλι του δέκτη http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=6342&highlight=%E4%E9%E1%EA%FC%F0%F4%E7%F2
και ένα καλώδιο-αποστάτη για μπουζί σαν αυτό που περιγράφει ο nasa
Με την κατάλληλη μίξη θα δίνεις ρεύμα στο μπουζί μόνο όταν κατεβάζεις το γκάζι
Ακόμη με αυτό τον τρόπο θα έχεις ρευμα στο μπουζί και για την αρχική εκίνηση χωρίς να χρειάζεσαι μπουζόπιπα
Αυτό το δείχνω μόνο σαν ιδέα και όχι γιατί νομίζω ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις στο εν λόγω μοτέρ
- Συνημμένα
-
- Χωρίς τίτλο.jpg (11.9 KiB) Προβλήθηκε 964 φορές
Φίλε Αντώνη πολύ καλή η ιδέα σου και οικονομική λύση!!! Υπάρχει διακόπτης που να ελέγχεται από ένα ελεύθερο κανάλι του δέκτη? Τι διακόπτης είναι αυτός? Επίσης τι μίξη μπορώ να κάνω??
-
Στο λίνκ που σου έβαλα μπορείς να δεις πως να φτιάξεις διακόπτη που να ελέγχεται από τον δέκτη
Μια ιδέα θα ήταν να τον βάλεις με Υ στο καλώδιο του servo για το γκάζι οπότε θα παίρνει εντολή παράλληλα
Η τον βάζεις στο gear και κάνεις μίξη με το γκάζι
Μια ιδέα θα ήταν να τον βάλεις με Υ στο καλώδιο του servo για το γκάζι οπότε θα παίρνει εντολή παράλληλα
Η τον βάζεις στο gear και κάνεις μίξη με το γκάζι
...Χάρη...για 'onboard glow plug adapter' της Sullivan (το link στο είχα δώσει προηγουμένως) που σου προτείνει κ' ο ankon ρώτα στον Κουτσό (Best rc shop) στο Χαλάνδρι...(μην ψάξεις όμως στην ιστοσελίδα του γιατί δεν θα βρείς, απλά τηλεφώνησέ του)...
η ταν, η, τα πετάν...
Ο Κουτσος το εχει ...64 Ευρω.
Θα κάνω ένα τηλέφωνο στον Κο Στέλιο, έτσι κι αλλιώς απο εκεί τα ψώνισα όλα μέχρι στιγμής, αλλά μου άρεσε και η ιδέα του Αντώνη. Σας ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις σας!!!