Ενα μεγαλο ευχαριστω στα παιδια που βοηθησαν/συμβουλεψαν και με κατευθυναν στα σωστα links.
Για αρχη αλλαξα ESC απο το STORM 30A σε ενα DualSky 40A XC4018BA.
ΑΛΛΑ >>>>
Οι καμπυλες στην τηλεκατευθυνση ηταν λαθος ρυθμισμενες με αποτελεσμα να μην πιανουμε τις efficiency στροφες του κατασκευαστη με το throttle στο 75-85% (αλλα και να τις πιαναμε ειχαμε λαθος pitch) και το ESC ειχε τις εργοστασιακες ρυθμισεις.
( π@π@Rια RTF δηλαδη, ευτυχως που εκανα hover στα 3 μετρα και δε σκοτωσα καναν ανθρωπο να εχουμε αλλα) οχι τιποτε αλλο ειχα και την εγκυο γυναικα κοντα... ουτε να το σκεφτομαι δε θελω.
Λοιπον παραθετω ολες τις σωστες ρυθμισεις για απλη πτηση (κι οχι ακομα για 3D)
To λαθος μου ητανε που πηρα δεδομενο οτι ειναι RTF ενας σωστος πιλοτος παντα ελεγχει ολο τον εξοπλισμο του αεροσκαφους μονος του για να εχει το κεφαλι του ησυχο. Ας μας γινει μαθημα λοιπων, τζαμπα αλλαξα ESC αν τον ρυθμισεις (esc & τηλεκατευθυνση) σωστα δε ζεσταινεται και πεταει μια χαρα σε hover με80%
Δε ξερω μπορει και να τις εχασε επειδη βγηκαν οι μπαταριες κι εμεινε πολυ ωρα εκτος, τι να πω....παντως ειναι εγκληματικο αν μου το στειλανε ετσι εν γνωση τους.
Λοιπον εδω οι σωστες ρυθμισεις για STORM 450 FG με ESC STORM30A (ή Dualsky 40A) και WFT07 της WFLY τηλεκατευθυνση.
Servo Reverse : All NOR
Throttle Curve : NORMAL > -100, -66.7, -33.3, 0, +33.3, +66.7, +100
Throttle Curve : IDLE > -+100, +81.3, +64.0, +60.2, +64.0, +81.3, +100
Pitch Curve : NORMAL > -49.6, -26.7, 0, +25, +43, +73.8, +100, rest are default linear curve
Swash : Swashplate Select > 3CH120
Swash : Swash Param Setting > AIL : +45, ELE : -45, PIT : -52
Gyro Sens : Normal 59%, IDLE 59%
Το ESC παει ως εξης:
Brake = disable
Battery type = Lipo ( αμα εχετα αλλο τυπο βαζετε αναλογα)
Cutoff mode = Soft cutoff (προς Θεου προσοχη εδω αμα βαλετε hard θα το φατε στο κεφαλι, σβηνει ακαριαια κι οχι σταδιακα με γνησιως φθεινουσα ροη ρευματος)
Cuttoff threshold (εγω εβαλα 3.1volt γιατι με 3cell μπαταρια παμε 3 X 3.1 =9.3V οποτε αν πεσουμε στα 9.3v ειναι καιρος να ξεκινησεις να προσγειωνεσαι) Ρυθμισα και την τηλεκατευθυνση στα 7 λεπτα να σφυραει. 10 λεει κανονικα αλλα ας μη το πιεσουμε
Startup mode = Super Soft (Kαι «σκετο» soft κανει λεει το manual αλλα ειμαι εκπαιδευομενος ακομα
Timing = Medium για 6 pole motor. (για μαμα μοτερ 3800kv storm)
Αμα τσιγκουνευεστε τα 6 ευρω που κανει η πλακετα προγραματισμου ή απλα αν δε την βρισκετε στα μαγαζια εδω οι οδηγιες προγραμματισμου ESC απο την τηλεκατευθυνση σας:
http://www.heliguy.com/i/Storm%20ESC.pdf
Το ελικοπτερο ειναι σαν τη γυναικα, πρεπει να εχει τις σωστες καμπυλες.. πως να το κανουμε... αλλιως δε «πεταει» η γκομενα.
Στο συγκεκριμενο μοντελο σκοπευω να κανω διατριβη, οποτε οποιος θελει κατι με ρωταει (κι εγω ακομα μαθαινω αλλα μαθαινω γρηγορα) δηλ. Εννοω ποια ανταλλακτικα κανουνε ποια οχι και τετοια. Πχ το κεντρικο γραναζι της ALIGN κανει μια χαρα, αλλα το CNC της AIRY δεν κανει ουτε με σφαιρες... μολις καταληξω θα ετοιμασω οδηγο με τα parts και απο που τα βρισκουμε στα Ελληνικα μαγαζια.
Ειναι διασημος κλωνος ALIGN και RCX οποτε δεν θα παιδευτειτε...
Και παλι ενα Ευχαριστω σε οσους εστειλα mail ή PM, χωρις εσας και τα forum links δεν θα εβγαζα ακρη, νομιζα οτι ηταν ελλατωματικο esc κι οτι η μαρκα ηταν για πεταμα.