AXN FLOATER JET Πρόβλημα σε servo??

Απάντηση
vasilisp

AXN FLOATER JET Πρόβλημα σε servo??

Δημοσίευση από vasilisp »

Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Σήμερα μια που δεν φύσαγε και πολύ είπα να δοκιμάσω μια περιοχή στο Ντράφι που έχει συνήθως αρκετό αέρα. Όντως με δυσκολία κράταγα το μικρό μου (AXN FLOATER JET) ενώ ο αέρας κόντεβε να μου ξεκολήσει τα φτερά του. Πήρα τη γενναία (λόγο μικρής εμπειρίας) απόφαση και το σήκωσα. Όλα καλά για λίγη ώρα μέχρι που άρχισα να βουτάω. Το servo του rudder όλο αριστερά λες και έχασε το ρυθμίσεις του και ένα κρακ στην άτρακτο. Επειδή είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει (μάλιστα την πρώτη άλλαξα και servo) έχει κανείς καμιά ιδέα στο τι μπορεί να φταίει? Servo ή κάτι άλλο πχ ESC?? Μόλις τα καταφέρω θα ανεβάσω και φωτο.
<:-)>>
LotuS

Απάντηση: AXN FLOATER JET Πρόβλημα σε servo??

Δημοσίευση από LotuS »

απο τα λεγομενα σου 90% ειναι σερβο εκτος και εαν ο δεκτης ειναι ταλαιπωρημενος
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Στο δικό μου AXN μέσα σε μερικές πτήσεις άλλαξα όλα τα σέρβο που είχαν έρθει μαζί του. Αμέσως τρώγανε γρανάζια χωρίς κανέναν τρελό κραδασμό. Βέβαια κάτι παρόμοιο είχα πάθει και εγώ στις αρχές, όλοι στο ελληνικό νομίζαμε το σέρβο αλλά ναι μεν αυτό είχα φάει γρανάζια αλλά δεν έφταιγε για την πτώση. Το esc την είχε ακούσει και το έριξε όλο. Στην δική μου περίπτωση είχαν κολλήσει τα aileron. Για τα λεφτά του είναι ότι πιο κομπλέ για μένα και από την άποψη ότι μπορείς να πειραματιστείς άπειρα με δαύτο. Απλά το δεύτερο που πήρα (και τελικά δεν πρόλαβα να πετάξω) είναι χωρίς ηλεκτρονικά.

Δες το θέμα με το δικό μου AXN,ίσως να βρεις κάτι χρήσιμο.

http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=7868

Τα φτερά για να κρατήσεις ενωμένα χωρίς να τα κολλάς με ταινία μπορείς να κάνεις το εξής.

Θα βγάλεις την καρμπονόβεργα, θα μετρήσεις που πέφτουν 2 σημεία αριστερά και δεξιά στις βάσεις των φτερών, ένα από κάθε πλευρά αφού φυσικά βεβαιωθείς ότι είναι στο κέντρο. Εκεί θα τρυπήσεις με ψιλό τρυπάνι 2 τρύπες να βγουν και από την κάτω πλευρά της σωλήνας.

Θα περάσεις την βέργα πάλι μέσα στα φτερά και με μια καρφίτσα θα βρεις πάνω στο αφρολέξ που είναι από κάτω οι τρύπες. Αφού τις βρείς θα πάρεις συνδετήρες και θα τους χρησιμοποιείς σαν πυράκια. Οπότε κάθε φορά αμέσως λύνεις και δένεις με 2 πυράκια λυγίζοντας τα. Τέλος στις ταινίες για να κρατάς τα φτερά μαζι που όταν τα λύνεις κάθε φορά σου φθίρουν το μοντέλο στα σημεία επαφής.

Απλά καλό είναι εκεί που είναι οι τρύπες και πάνω και κάτω και από τις 2 πλευρές να βάλεις ένα κομματάκι ψιλό κόντρα πλακε κολλημένο ώστε ο πύρος σαν άκρες να βρίσκει εκεί πάνω και όχι στο αφρολέξ γιατί θα το φάει σιγά σιγά ενώ αν βρίσκει στο ξύλο είναι ουσιαστικό αθάνατο και τα φτερά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν.
vasilisp

vasilisp έγραψε: Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Σήμερα μια που δεν φύσαγε και πολύ είπα να δοκιμάσω μια περιοχή στο Ντράφι που έχει συνήθως αρκετό αέρα. Όντως με δυσκολία κράταγα το μικρό μου (AXN FLOATER JET) ενώ ο αέρας κόντεβε να μου ξεκολήσει τα φτερά του. Πήρα τη γενναία (λόγο μικρής εμπειρίας) απόφαση και το σήκωσα. Όλα καλά για λίγη ώρα μέχρι που άρχισα να βουτάω. Το servo του rudder όλο αριστερά λες και έχασε το ρυθμίσεις του και ένα κρακ στην άτρακτο. Επειδή είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει (μάλιστα την πρώτη άλλαξα και servo) έχει κανείς καμιά ιδέα στο τι μπορεί να φταίει? Servo ή κάτι άλλο πχ ESC?? Μόλις τα καταφέρω θα ανεβάσω και φωτο.
<:-)>>

Και δύο foto
Συνημμένα
PB.JPG
PB.JPG (71.44 KiB) Προβλήθηκε 226 φορές
PB070101τεστ.JPG
PB070101τεστ.JPG (85.72 KiB) Προβλήθηκε 226 φορές
vasilisp

Ευχαριστώ Αντώνη για το χρόνο σου και συγχαρητήρια για την κατασκευή σου μετά την κατραπακιά που έφαγες.
Όσο για τα φτερά τα έχω μόνιμα στην θέση τους με κάποια διαφορετική πατέντα οπότε για την ώρα καλά είμαι. Μια που το έχεις το συγκεκριμένο μοντέλο πιο πολύ καιρό μπορεί να ζητήσω κάποια στιγμή τη βοήθεια σου.
Αλήθεια το Phoenix 2000 από HobbyKing πως σου φαίνεται? Το ζαχαρώνω....
vasilisp

LotuS έγραψε: απο τα λεγομενα σου 90% ειναι σερβο εκτος και εαν ο δεκτης ειναι ταλαιπωρημενος

Ευχαριστώ Lotus. Να σου πω την αλήθεια και εγώ για servo το κόβω. Πιθανόν να "πήδηξε" κάποια δόντια. θα κάνω αλλαγή και βλέπουμε.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Δεν φαντάζομαι να είχε και πολύ καλά servos απο την μαμά του αλλα ψάξε να ΄δείς μήπως υπάρχει κάτι που δυσκολευει την κίνηση
το Phoenix 2000 είναι καλό αν βάλεις εσύ τα ηλεκτρονικά Πετάει πολύ καλά στην πλαγιά , είναι λίγο βαρύ για την πεδιάδα αλλά ανεκτό και την κατάλληλη ημέρα θα δεις να πιάνει θερμικά μια χαρά Ίσως είναι το μόνο που θα σύγκρινα με το γερασμένο easyglider που ακόμη κρατά τα ηνία αν και μυρίζομαι αλλαγές μετά από την εμφάνιση του easystar II
ΣΤΑΥΡΟΣ

Δημοσίευση από ΣΤΑΥΡΟΣ »

καταρχην γεια σας και καλη χρονια. οσο για τα σερβο φταινε κατα 95 τοις εκατο γιατι και σε μενα εκανε τα ιδια στα δυο σερβο των φτερων με αποτελεσμα να το χασω και να πεσει. τα αλλαξα με καλυτερα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”