Giant U-Can-Do

Απάντηση
HARRYS

Giant U-Can-Do

Δημοσίευση από HARRYS »

TI MHXANH NA BALE GIA PERIPOY 35-40CC GAS H ATRKTOS EINAI 8-9 CM PLATOS
pani

Απ: GIANT U-CAN-DO

Δημοσίευση από pani »

Χαρη χαιρε

Το συγκεκριμενο α/π πρεπει να βγει ελαφρυ για να εχει μικρο πτερυγικο φορτο. Αυτο για να το ευχαριστηθεις. Οι περι τα 40 κυβικα βενζινης μηχανες ειναι αρκετα βαριες, συνεπεια του οποιου να χρειαστει βαρος πισω για να ερθει στο συνιστωμενο κ.β. Θα προτεινα την χρηση μεγαλης glow (πχ OS 160FX).

Απ' οτι εχω δει βαζουν και 43 Fuji, δεν πεταει ομως τοσο ωραια.

Δικη σου επιλογη τι θα βαλεις.
Σημειωτεον οι μεγαλες glow εχουν και πολυ υψηλη καταναλωση.

Καλοπαιταχτο
Πανος
HARRYS

Δημοσίευση από HARRYS »

TIN EXW DH THN MHXANH ALLA TO KARMPHLATEP 8A BGENH APO TO PLAH KAI AYTO 8ELW NA TO APOFHGW OSO GHNETE
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

έγραψε:
TIN EXW DH THN MHXANH ALLA TO KARMPHLATEP 8A BGENH APO TO PLAH KAI AYTO 8ELW NA TO APOFHGW OSO GHNETE

Hey Harry

Γιατί δεν δοκιμάζεις μια 3W;
με Rear καρμπυρατέρ;

HARRYS

Δημοσίευση από HARRYS »

APO TO KARBMILATEP EWS TO BACKPLATE TOY KONW PREPI MA EINAI 152MM
HARRYS

Δημοσίευση από HARRYS »

symera molis hrue to terataki moy kai amesos arxisa to montarisma
Συνημμένα
DSC00016.JPG
DSC00016.JPG (38.46 KiB) Προβλήθηκε 420 φορές
DSC00015.JPG
DSC00015.JPG (30.33 KiB) Προβλήθηκε 420 φορές
DSC00014.JPG
DSC00014.JPG (39.98 KiB) Προβλήθηκε 420 φορές
DSC00013.JPG
DSC00013.JPG (37.93 KiB) Προβλήθηκε 420 φορές
HARRYS

Δημοσίευση από HARRYS »

shmra egine h par8nikh pthsh sthn deyteri pthsh ksekolise to deksi ftero kai karfose ponw se ena 8ermokipio to aeroplano diali8ike alla h mhxanh kai ta hlekronika eminan a8ikta :'( :'( Ru@% :-///
Συνημμένα
DSC00030.JPG
DSC00030.JPG (27.31 KiB) Προβλήθηκε 420 φορές
DSC00029.JPG
DSC00029.JPG (27.88 KiB) Προβλήθηκε 420 φορές
DSC00028.JPG
DSC00028.JPG (35.13 KiB) Προβλήθηκε 420 φορές
pani

Δημοσίευση από pani »

Χαρη λυπαμαι για την απωλεια σου :'(

Απ' οτι βλεπω εσκισε πανω στο wing tube. Αυτο εγινε λογω ταχυτητας η μηπως ξεκινησε flatter στο aileron με συνεπεια να συντονιστει ολοκληρο το φτερο και εσπασε?
Πεταγες γρηγορα εκεινη τη στιγμη?
Τελικα τι μηχανη εβαλες και τι προπελλα?
Τι σερβο?

Εχεις ηδη παραγγειλει το επομενο φανταζομαι :>)
HARRYS

Δημοσίευση από HARRYS »

PETAGA ARGA SXEDON STALL EIXA OS FS-120SIII ME ELIKA 16/6 SERVO STA FTERA S3010 KAI STHN OURA KATI KINEZIKA 9KYLA OXI DEN EXW PARAGKILH ALO ALLA ESTHLA E-MAIL STHN GREAT PLANES ME PARAPONA KAI APETHSH NA MOY TO ANTIKATASTHSOYNE
Pit995

Δημοσίευση από Pit995 »

Φίλε Harrys απαντώ στο θέματάκι που είδα, γιατί εδώ στην Χίο έχουμε ακριβώς το ίδιο μοντέλο και σκέφτηκα , άν ξαναέπερνες το ίδιο να σου έλεγα μερικά πράγματα όπως τα έχω δεί... (ίσως σου φανουν χρήσιμα)
Το αεροπλάνο υπάρχει φωτογραφία στο Θέμα ''Αερολέσχη Χίου''
όπου το κάνει hover ο Στέλιος... (αερομοντελιστής με πολλή εμπειρία στα 3D)
Στήθηκε με 45 cc βενζίνη με το καρμπιρατέρ στο πλάι. (δεν θυμαμαι μάρκα, αλλα ειναι κινέζος)
Το cowl ήθελε παραπάνω φροντίδα για να ταιριάξει.
Φοράει: 20χ10 ξυλινη MENZ προπέλλα.
9 kgr BLUEBERD servo .
Με τα 45 cc το κάνεις ότι θέλεις....(παρ'όλο που λέγαμε οτι η μηχανή που ειναι Κινέζος) θα το ''κρεμάσει'' και οτι δεν θα ειναι αξιόπιστο, έγινε τελικά η παιδική χαρα του Στέλιου.
Κάνει τα πάντα..(μα τα πάντα) και βέβαια ειναι πολύ πιο στα8ερό απο ένα πιο μικρό αεροπλάνο της ίδιας κατηγορίας (3D).
Κάναμε μόνο μιά αλλαγή που τελικά βγήκε σε κάλο (νομίζω).
Το αεροπλάνο εχει και FLAPS ξεχωριστά (αν δεν κάνω λάθος)
Ενώσαμε με μπάλσα και epoxy τα flaps με τα elerons, με αποτέλεσμα να τα λειτουργούνε σαν elerons καθ όλο το μήκος του φτερού. Τό έκανε σαφώς πιό μαχαίρι...
Μη διστάσεις να το ξανααγοράσεις αν τελικά δεν σου αντικατασταθει... Ειναι φανταστικό!!
Καλά αποτελέσματα στο e-mail που σκεφτεσαι να στείλεις.
HARRYS

Δημοσίευση από HARRYS »

esthla email sthn greate planes mpas kai moy to antikatasthsoyne alla an oxi 8a to parw opesdipote gia pes moy ayta ti tips
Pit995

Δημοσίευση από Pit995 »

Xώρις να έχω δέι την πτώση του μοντέλου θα σου πώ ότι το μεγαλήτερο βάρρος στην υπόθεση το παίζει η μηχανή του μοντέλου.Τί θέλω να πω:
Παίζωντας οριακά δηλ. στο stall το πρώτο πράγμα που προσέχεις ειναι να εισαι οverpowerd στο μοντέλο σου, δηλ να μπορείς με ένα ''μπάμ'' να φέυγεις απο την δίσκολη κατάσταση.
Με την 120 στα 2 m, δεν είσαι over .Νομίζω οτι εισαι στα όρια να πετάξεις.Για παράδηγμα εγώ στο Funtana 90 ειναι 1,73 m έχω OS 200 (32,6 cc) νίτρο , για να ειμαι overpowered.
Σκέψου λοιπόν για μηχανή...
Για το κολπάκι τώρα των eleron που σου είπα.
Σε κάθε φτερό το αεροπλάνο έχει 2 ειδών πιδάλια.
1 flaps και 1 eleron.Στην αρχή το πετάξαμε έτσι όπως προβλέπεται απο τον κατασκευαστή.
Μετά απο μία "ελαφριά" πτώση επειδή το αεροπλάνο δεν έστρηβε "μαχαίρι" λόγο μικρών eleron το καινό που υπήρχε μεταξύ των 2 πηδαλίων eleron και flaps γέμισε με 2 "φέτες"
μπαλσα κολλημένες με εποξυκή και έτσι τα 2 πιδάλια έγηναν 1 eleron (το δευτερο servo των flaps έφυγε)και έτσι εμεινε 1 servo (9 kgr) να χειρήζεται το eleron.
H συμπεριφορά άλλαξε στα πάντα (knife edge, roll) , αλλά και στο hover το αεροπλάνο με πολύ λιγότερα πιδάλια αντιστεκόνταν στο torque της μηχανής το οποίο ηταν πολύ λόγο της προπέλλας (20χ10)(μεγάλη διάμετρος).
Ελπίζω HARRYS να βοήθησα .
Θα ποστάρω και foto.....
HARRYS

Δημοσίευση από HARRYS »

eyxaristw kai perimenw tis foto soy
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Αγαπητέ HARRYS

Απο ότι φαίνεται στις φωτό, το Tube έσπασε την φωλιά του μέσα στο φτερό απο την επάνω μεριά του φτερού.......
Αυτό σε ένα μοντέλο ακροβατικού τύπου σημαίνει οτι:
1) Η ARF προφανός κατασκευή του είναι πολύ ελαφριά για το μέγεθός του (Δεν έχουν ενισχυθεί οι πτέρυγες κατά την κατασκευή τους με σκληρά ξύλα παρα μονάχα με μπάλσα και λεπτόφυλλο ελαφρύ κόντρα πλακέ...ίσως και με μηδαμινή ποσότητα κόλας...)
2) Η ο χειριστής που το πέταγε το έβαλε με πολλά G σε Outside loop ή κάτι ανάλογο (ανάποδα)....πράγμα μάλλον απίθανο....
Μάλλον αυτό που σου συνέβη να ήταν η έλειψη κόλας να δημιουργούσε κραδασμό στην φωλιά η οποία δεν άντεξε και έσπασε...
Ελπίζω σε γρήγορη λύση απο τον κατασκευαστή...αν και μου φαίνεται οτι θα τα φορτώσει σε εσένα και δεν θα βγάλεις άκρη.
ΜΦΧ
Τρύφωνας
HARRYS

Δημοσίευση από HARRYS »

einai to 1 kai egw ayto nomizw oti 8a ta riksoyn ola epano moy
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γιγάντια Αερομοντέλα ”