μια καλησπέρα κ' απο εμένα...

Απάντηση
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Γειά σας κι απο μένα.
Είμαι ο Θοδωρής και στα fora μοντελισμού είμαι γνωστός ως "0 teo".

Θα σας ζαλίσω λίγο τώρα στην αρχή μέχρι να πιάσω τα 15 post-αρίσματα που χρειάζονται για να μπορώ να έχω πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες του παρόντος forum.

Ασχολούμε με τον αερομοντελισμό εδώ και 1,5 χρόνο.

Για όσους δεν με ξέρουν να πω πως "εθίστηκα" στο hobby από ένα διαφημιστικό banner που είδα μια μέρα σε ένα παράθυρο ενός radio live streaming... για να ακούσω ράδιο δηλαδή μπήκα (στο internet) ελικόπτερο αγόρασα...

Ως άσχετος βέβαια με τον χώρο, πίστεψα πως με $20 θα έπαιρνα το ελικόπτερο που βρήκα στο link και είδα στο σχετικό video...
Πού να ήξερα πως ήταν μόνο το kit για πλαστικό 450άρι κλώνο...
Χωρίς μεταφορικά και φυσικά χωρίς ενημέρωση πως έπρεπε να "στάξω" πολύ πολύ περισσότερα για να το κάνω να πετάξει όπως έβλεπα στο video.

Τι να κάνω;... ξεκίνησα να χαζεύω στο internet και τελικά "κόλλησα"!!!

Γρήγορα όμως κατάλαβα πως 6κάναλο 3D ελικόπτερο ήταν παντελώς ακατάλληλο για αδαή κι έτσι αν και είχα προλάβει να αγοράσω 1 πλαστικό και 2 μεταλλικά κατάφερα να τα δώσω και να πάρω ανάσα ...ανακούφησης!!!

Το μικρόβιο όμως δεν το απέβαλα... παρά την αντιβίωση και όλα τα υπόλοιπα, τελικά έμπλεξα άσχημα.
Βλέπετε είχα πάρει και κάποια άλλα πράγματα που με κράταγαν δέσμιο...

Να πω εδώ πως όπως θα καταλάβατε (έχει δει κανείς διαφημιστικό ελληνικού καταστήματος σε banner ή αλλού στο internet;) όλες τις αγορές μου τις είχα κάνει από την Μέκκα του αερομοντελισμού... το Hong Kong και τις γύρω περιοχές της Κίνας.
Δεν ήξερα κανένα μαγαζί, ήξερα όμως από την επαγγελματική μου δραστηριότητα το Alibaba.com κι από εκεί βρήκα όλα τα υπόλοιπα.
Το HobbyKing ή HobbyCity όπως το λένε οι παλαιότεροι το ανακάλυψα πολύ αργότερα, μαζί με τα ελληνικά μαγαζιά μέσα από τα ελληνικά fora αερομοντελισμού που ανακάλυψα στην πορεία...
nasa

Απάντηση: μια καλησπέρα κ' απο εμένα...

Δημοσίευση από nasa »

...καλησπέρα Θοδωρή ... καλώς ήλθες στο φόρουμ του 'petame.gr' ... καλή παραμονή ... καλό διάβασμα ...καλές πτήσεις ..!
η ταν, η, τα πετάν...
0 teo

Απάντηση: καλησπέρα κ' απο εμένα...

Δημοσίευση από 0 teo »

Και πάμε τώρα στα fora... τώρα θα λυθούν και πολλές απορίες ορισμένων.
Από όσα (4-5) fora είχα βρει για τον αερομοντελισμό, αυτό που με τράβηξε περισσότερο ήταν το aeromontelistis.gr για τον ένα και μόνο λόγο: την βαθειά του ταύτιση με την αλάνα του ΣΕΦ και την καθημερινή παρουσία εκεί ισχυρών τεχνικά προσώπων του forum που μιας και μένω σχετικά κοντά πίστεψα πως θα μπορούσα να πηγαίνω κι εγω εκεί συχνά και να γίνω κι εγώ μέρος της παρέας, μαθαίνοτας έτσι στην πράξη τα περισσότερα πράγματα και φυσικά να έχω και 1-2 φίλους που θα είχα το θάρρος να τους ζητήσω να με μάθουν να πετάω.
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Σε ευχαριστώ nasa... θα είναι μεγάλη έκπληξη για μένα το nasa να βγαίνει από το Νατάσα! (πλάκα κάνω... ) Τώρα θυμήθκα πως μάλλον εννοείς το NASA! (δεν πρόλαβα να σε τσεκάρω καν... η σκέψεις τρέχουν γρηγορότερα).

Συνεχίζω...
Σχεδόν παράλληλα ξεκίνησα να post-άρω στο aeromodelling.gr όμως γρήγορα ανακάλυψα πως πολλά θέματα που με ενδιέφεραν εμένα τότε τα έβρισκα και στα δύο fora γραμμένα συνήθως από τους ίδιους στον ίδιο περίπου χρόνο. Αυτό με έκανε να γυρίσω πάλι πίσω στο aeromodelistis για ευνόητους λόγους.

Με την ευκαιρία να πω για μια ακόμη φορά πως αυτό κουράζει αρκετά... το να διαβάζεις δηλαδή τα ίδια και τα ίδια πράγματα (πολλέ φορές με στυγνό copy-paste) γραμμένα από τους ίδιους και στον ίδιο χρόνο στα δύο αυτά fora. Παιδιά αντισταθείτε όσο μπορείτε...
Τελευταίο παράδειγμα το θέμα με τις παρεμβολές στα 2.4GHz.
Μη μου πείτε... έχει ανοιχτεί κι εδώ; Έλεος!
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Τέλος πάντων... μην το παίζω και κύρηκας... το έχω κάνει κι εγώ αυτό, αλλά τώρα τελευταία το παλεύω και στο aeromodelling post-άρω άλλα πράγματα.
Γενικώς βλέπω πως το aeromodelling είναι πιο τεχνικό... χωρίς καμία διάθεση εξύψωσης του ενός ή υποβιβασμού του άλλου. Αυτή είναι η αίσθησή μου.

Για το petame τώρα αν και έχω γραφτεί από πολύ νωρίς κι εδώ, από τη μια το περιβάλλον του (συγγνώμη! το link για τα μη αναγνωσμένα θέματα που είναι;), από την άλλη οι απαιτήσεις για post-αρίσματα για να σου "ανοίξει" μερικές υπηρεσίες και τέλος η υπόθεση πως μάλλον κι εδώ τα ίδια θα έβρισκα, με κράταγαν μακρυά του.

Σήμερα όμως ξεκίνησα δυναμικά (εδώ πάλι γελάμε)...
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Λοιπόν αφού διάβασα και διάβασα τα fora (και τα rcgroups.com και rcuniverse.com), αφού είδα και είδα στο youtube και αφού εξασκήθηκα όσο άντεχα σε sim (ποτέ δεν μου άρεσαν τα video games) είπα να ξεκινήσω να πετάω κανένα μοντέλο.

Τότε έφαγα τη μεγάλη σφαλιάρα... αλλού το μοντέλο (πάνω σε κάτι βάτα το βρήκε ένας γείτωνας και το "βόλεψε" σε ασφαλές σημείο... ευτυχώς τον είδα) αλλού ο πομπός (έσπασε ο κρύσταλλος στο πρώτο σύστημα FM που είχα) άρχισε να χτυπάει κιόλας ένα beeper (στον δεύτερο 2,4GHz) (ξυπνητήρι έχει έλεγα... άσχετος τελείως) κατάλαβα τελικά πως δεν είχα διαβάσει, δει και καταλάβει ακόμα τίποτα!!!
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...άσε τα ελικόπτερα κ' πιάσε τα αεροπλάνα να δείς 'φώς' ... _P_P
η ταν, η, τα πετάν...
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Άντε πάλι μέσα για μελέτη και εργαστήριο...

Να πω εδώ πως τελικά οι προσδοκίες μου με την παρέα του ΣΕΦ δεν μου βγήκαν όπως θα ήθελα μιας και τα τελευταία 3 χρόνια την ζωή μου δεν την καθορίζω εγώ αλλά τα δυο μου μωρά που με κρατάνε σπίτι. Οπότε όπως καταλαβαίνετε ότι έχω κάνει το έχω κάνει μεταξύ πάνας και στράτας από κατασκευές και εργαστρήριο (πού χώρος για αερομοντελιστικό εργαστήριο;;;) και μετά το βραδινό γάλα και νάνι!
Τέλος πάντων...

Θέλω να ευχαρηστήσω όμως όλα μα όλα τα παιδιά από το ΣΕΦ κι από αλλού που με έχουν βοηθήσει όλο αυτό το διάστημα με τα εκατοντάδες ΠΜ και τις απαντήσεις σε post-αρίσματά μου.
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Άντε Παναγία μου... το 15ο είναι αυτό!

Όπως θα προσέξατε ίσως απεχθάνομαι την κίτρινη φυλή στο πλάι (τα εικονίδια ή φατσούλες όπως τα λέω εγώ) κι αν καμιά φορά μπαίνουν (όπως πριν) μπαίνουν κατά λάθος (λόγω διαδοχικών χαρακτήρων που εγώ για άλλο τα χρησιμοποιώ και αυτά μετατρέπονται σε smilies).
Επίσης απεχθάνομαι τα greekenglish και τα ανορθόγραφα / ασύντακτα κείμενα.
Και τέλος τις επαναλήψεις (παραθέσεις).
Γενικώς οτιδήποτε θεωρώ κουραστικό που γεμίζει σελίδες και πίνακες και σε κάνει να χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου.

Δεν μπορώ να πω πως έχω και τις καλύτερες σχέσεις με πολλούς συμforumίστες... αλλά έχω μάθει να τους δέχομαι και να πορεύομαι μαζί τους στο hobby, δηλαδή να τους συγχωρώ για τα όσα άδικα (μιας και με την δική μου λογική δικαίως λέω ότι λέω κάθε φορά) μου έχουν κολλήσει σαν ρετσινιά. Αλλά είναι να μην σου βγει το όνομα... έτσι δεν λένε;
Να, όλα αυτά τα 15 απανωτά μηνύματα θα τα κατακρίνουν πολλοί... όμως βιαζόμουν να απαντήσω σε μια αγγελία! Τι να έκανα;... έγραψα την ιστορία της ζωής μου.

Τελειώνοντας να πω πως έχω χαμηλό σημείο βρασμού (αν και για αυτό κάνω αγωγή...), πως δεν υποκλίνομαι εύκολα (έχω απολυθεί από δουλειά επειδή δεν προσκύνησα το σκιώδη αφεντικό!!!) έχω τάσεις σαρκασμού και αυτοσαρκασμού, έχω πένα που σε μερικούς φαντάζει ειρωνική ή ακόμη και εριστική, όμως πάνω από όλα νοιώθω ελεύθερος... να πετάξει; θα δούμε!
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Καλού κακού ας ρίξω κι ένα 16ο...

Λοιπόν αφού έσπασα ένα E-Starter στο γόνατο (βλ. χαμηλό σημείο βρασμού) αυτή τη περίοδο ετοιμάζω μια Wilga 2000 μπας και μάθω να κάνω τα βασικά μόνος μου.
Ο στόλος όμως για μελλοντική χρήση έχει ένα κλώνο του EasyStar II (εννοώ με ailerons), ένα EasyGlider Pro κι ένα Phoenix 2000.
Έχω προσπαθήσει να φτιάξω 2 μοντέλα μόνος μου (ψιλο-αυθαίρετα) αλλά λόγω έλλειψης χώρο και κυρίως πάγκου δεν μπορώ να κόψω φτερά (με θερμό νήμα) να τα τελειώσω. Ίδομεν...
Πρόσφατα ξεκίνησα και μια άλλη κατασκευή που αν δεν την δω να πετάει (από άλλον βέβαια) δεν αποκαλύπτω τίποτα!

Αυτά λοιπόν...

Καλώς σας βρήκα!

ΥΓ Κοίτα να δεις που θα την έχασα την αγγελία τόσην ώρα!!!
nasa

Δημοσίευση από nasa »

0 teo έγραψε: Επίσης απεχθάνομαι τα greekenglish και τα ανορθόγραφα / ασύντακτα κείμενα.

...ξεκίνα λοιπόν απο την αρχή (1ο μήνυμα) κ' διόρθωνε ... για να μην το κάνει ο 'δαίμων του forum' ....:p
η ταν, η, τα πετάν...
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Μερικά κουμπάκια όπως τα Ν, Λ και Σ μου λείπουν από το πληκτρολόγιο (βλ. μωρά) οπότε συχνά πυκνά κάνω ορθογραφικά λάθη...
περιέργως δεν μου τα έπιασε ο διορθωτής... θα το ξάψω.
Ευχαριστώ πάντως nasa... θα κοιτάξω να διορθώσω όσα βρω.
μανος

Δημοσίευση από μανος »

(τα τελευταία 3 χρόνια την ζωή μου δεν την καθορίζω εγώ αλλά τα δυο μου μωρά που με κρατάνε σπίτι. Οπότε όπως καταλαβαίνετε ότι έχω κάνει το έχω κάει μεταξύ πάνας και στράτας από κατασκευές και εργαστρήριο (πού χώρος για αερομοντελιστικό εργαστήριο;;;) και μετά το βραδυνό γάλα και νάνι!)βρε συ θοδωρη ποιον μου θυμιζεις...,τριων χρονων ο ενας,εντεκα μηνων ο αλλος.χρονος για το χομπι μας?η εφτα το πρωι η τρεις το μεσημερι που πανε για υπνο μεχρι τις πεντε.που θα παει θα ξετσουτσουνισουνε και αυτα και θα εχουμε λιγο χρονο παραπανω...
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Όπως πάει Μάνο όταν θα βρούμε χρόνο θα πρέπει να τρέχουμε στις ερημιές για να πετάξουμε, μιας και όλες οι περιοχές γύρω από αστικά κέτρα θα είναι καλλυμένα από ένα αόρατο δίκτυ ραδιοκυμμάτων που δεν θα μας επιτρέπει τίποτα (βλ. θέμα με παρεμβολές).
Προσωπικά το πράσινο της ελληνικής επαρχίας με εμπνέει για πτήσεις μοτο-ανεμοπτερικές που μου αρέσουν περισσότερο.
Για να δούμε...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλωσόρισμα στο www.petame.gr/welcome page”