Νέο μέλος

Απάντηση
nkarap

Νέο μέλος

Δημοσίευση από nkarap »

Καλημέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε. Είμαι αρχάριος στον χώρο του αερομοντελισμού. Πιο πριν ειχα ένα ελικόπτερο ηλεκτρικό αλλά δεν θεωρώ ότι αποκόμισα ιδιαίτερα πράγματα απο τις λιγοστές πτήσεις.
Ενδιαφέρομαι για το αεροπλάνο και επίσης με ελκύει το πέταγμα υδροπλάνου ίσως γιατι νιώθω περισσότερη ασφάλεια κατα την προσγείωση στη θάλασσα (μπορεί να είναι και λάθος), ίσως και επειδή κατα το πέταγμα δεν απαιτείται να είσαι σε πίστα.
Μου έχουν δώσει μια τηλεκατεύθυνση JR XP7202 με φορτιστή και τίποτα άλλο.
Σας παρακαλώ πάρα πολύ να με καθοδήγήσετε λύνωντας μου κάποιες απορίες
1. Είναι καλή η εν λόγω τηλεκατεύθυνση ; Μπορεί να μετατραπεί σε 2.4 GHz ; Θα ωφελήσει κάπου αν γίνεται;
2. Τι επιπλεον χρειάζετε ώστε να λειτουργήσει;
3. Μπορώ να πετάω με αυτη θερμικά και ηλεκρικά και τι καθορίζει αυτό;
4. Τι χρειάζομαι για πεταγμα ηλεκτρικού και τι για ηλεκτρικο;
5. Βλέπω κατι όρους που δεν καταλαβαίνω τόσο στα ηλεκτρικα όσο και στα θερμικά (μπουζοπιπα, starter, και αντιστοιχα στα ηλεκτρικα διαφορες ορολογίες). Που μπορώ να αποσαφηνίσω τι σημαίνουν;
6. Πως καθορίζω τι μηχανές και τι servo χρειάζομαι κάθε φορά;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά έχω τεράστιες απορίες και ψάχνω φίλους με διάθεση να βοηθήσουν, οπότε ευχαριστώ εκ των προτέρων τον όποιον απαντήσει και διαθέσει χρόνο.
Να πω επίσης ότι έχω κατεβάσει και τυπώσει και κάποια σχέδια απλών αεροσκαφών για να μπω στη διαδικασία να φτιάξω ένα και να μάθω σιγά σιγά τι κάνει τι. Οπότε οποιαδήποτε βοήθεια και στο ζήτημα αυτό είναι ευπρόσδεκτη.

Καλώς σας βρήκα και τα λέμε σύντομα
miltides

Απάντηση: Νέο μέλος

Δημοσίευση από miltides »

καλώς ήρθες στο petame
Να είσαι σίγουρος οτι σύντομα θα πάρεις αξιόπιστες απαντήσεις απο τα έμπειρα μέλη του forum
george_karasoulas

Δημοσίευση από george_karasoulas »

Φίλε μου Καλημέρα

ρίξε μια ματιά και στο SITE του κ. Κώστα Μουρατίδη

http://egnatia.ee.auth.gr/~kosmour/index.htm

που είναι περιεκτικό αλλά και σύντομο και περιέχει πολλές πληροφορίες και απαντήσεις στις απορίες σου.

Για την JR θα σου απαντήσουν οι αερομοντελιστές που την χρησιμοποιούν.

Θα σου πρότεινα επίσης να επισκεφθείς -για βόλτα- κάποιο από τα μέρη που πετούν πολλοί αερομοντελιστές (Ελληνικό, Μαραθώνας, Ασπρόπυργος) επειδή εκεί θα δεις στην πράξη αυτά που θα διαβάσεις στο INTERNET, θα μπορέσεις να ρωτήσεις τους παρευρισκομένους και θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Φιλικά

Γιώργος Καρασούλας
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Καλώς ήρθες στο petame
Ο αερομοντελισμός είναι ένα θαυμάσιο hobby στο οποίο όμως πρέπει να μπεις με το σωστό πόδι Τα forum θα σου δώσουν πολλές γνώσεις, θα λύσουν πολλές από τις απορίες αλλά όπως έγραψε πριν ο Γιώργος καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον ποιο κοντινό χώρο που πετούν αερομοντελιστές να δεις από κοντά πολλά από αυτά για τα οποία διαβάζεις
Να σου πω την άποψη μου πάνω σε αυτά που ρωτάς
Βασικά το υδροπλάνο είναι αρκετά ποιο δύσκολο και πολύ μετέπειτα μοντελιστικό στάδιο Πολύ απαιτητικότερο στην αποθαλάσσωση και προσθαλάσσωση Η ζημιά στο νερό θα είναι εξίσου σημαντική με οποιαδήποτε άλλη πτώση συν του ότι τα ηλεκτρονικά υποφέρουν από το νερό και μάλιστα το θαλασσινό
Αν δεν κάνω λάθος η JR XP7202 αναβαθμίζεται σε 2,4 με moduleαλλά αυτό καλύτερα να το πει κάποιος που το ξέρει σίγουρα Εγώ θα πρότεινα για αρχή και εφόσον έχεις τον δέκτη να την δουλέψεις όπως είναι και αργότερα ψάχνεσαι
Ξεκίνα με ένα εκπαιδευτικό και στην πορεία θα έχεις μάθει αρκετά για να μπορέσεις να καθορίσεις την πορεία σου ανάλογα με τις ανάγκες σου
Στο petame υπάρχουν θέματα που απαντούν στις περισσότερες από τις απορίες σου και είναι ο κατάλληλος χώρος για να ρωτήσεις ότι θέλεις αφού πρώτα έχεις διαβάσει το περιεχόμενο

Καλή παραμονή στο forum Σιγά σιγά θα λυθούν οι απορίες σου και ελπίζω να σε δούμε σύντομα από κοντά να κάνουμε παρέα τις πρώτες πτήσεις σου
nkarap

Δημοσίευση από nkarap »

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για το καλωσορισμα και για τις απαντήσεις. Παρακαλώ πολύ όποιος μπορεί να με βοηθησει με επιπλεον πληροφορίες ας το κάνει. Θα παω Μαραθωνα που είναι πιο κοντα μου και θα δω απο κοντα. Ωστόσο αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να απαντησει στα τεχνικά που ρώτησα για να ξέρω τι να παρω και τι απαιτει η τηλεκατευθυνση που έχω θα είναι ιδανικο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι καλώς σας βρήκα
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...καλώς ήλθες στο φόρουμ του 'petame.gr' ... μια καλή τηλεκατεύθυνση κάνει για όλα τα μοντέλα θερμικά κ' ηλεκτρικά ... αλλά μην βιαστείς να 'ανοίξεις τα φτερά σου' ... αφού μπορείς έλα μια απο αυτές τις Κυριακές στον Μαραθώνα και θα πάρεις απαντήσεις σε πολλές απο τις απορίες σου...
η ταν, η, τα πετάν...
Αντώνης Κριτζάς

nkarap έγραψε: Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για το καλωσορισμα και για τις απαντήσεις. Παρακαλώ πολύ όποιος μπορεί να με βοηθησει με επιπλεον πληροφορίες ας το κάνει. Θα παω Μαραθωνα που είναι πιο κοντα μου και θα δω απο κοντα. Ωστόσο αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να απαντησει στα τεχνικά που ρώτησα για να ξέρω τι να παρω και τι απαιτει η τηλεκατευθυνση που έχω θα είναι ιδανικο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι καλώς σας βρήκα

Εχεις τον δέκτη?

Κάνε μια λίστα με αγνωστες λέξεις και θα σου απαντήσω
nkarap

Δημοσίευση από nkarap »

Καλημέρα σε όλους.
Αντώνη ευχαριστώ πολύ. Ετοιμάζω τη λίστα και θα την ποστάρω για αρχή και ευχομαι να έχετε υπομονη γιατί θέλω να ρωτήσω πολλά και να μάθω πολλά. Θα διαβάσω εννοειται κιολας. Ήδη το κάνω αλλά έχω απορίες και με καθυστερουν σημαντικά. Η τηλεκατευθυνση που μου χάρισε ένας φίλος είναι η JR XP7202 με μόνο το φορτιστή και χωρίς τπτ άλλο. Μόλις ολοκληρώσω την λίστα θα ποστάρω. Ευχαριστώ και πάλι.

Νίκος
nkarap

Δημοσίευση από nkarap »

Καλημέρα και πάλι. Επιστρέφω με ερωτήσεις .!!!!
Γενικά θα ήθελα να ρωτήσω επειδή έχω μπερδευτεί :
1. Τι χρειάζεται για να πετάξει ένα μοντέλο ηλεκτρικό και τι ένα θερμικό. Τι πρέπει να αγοράσω εκτός απο το αεροπλάνο και την τηλεκατευθυνση που ήδη έχω; Διαβάζω όρους όπως Stabilizer, fin, ESC, Voltage Regulator, firewall, μπουζόπιπα, spinner κλπ
2. Με την τηλεκατευθυνση που έχω τι extra πρέπει να πάρω ώστε να λειτουργήσει σε αεροπλάνο; Αξίζει να επενδύσω σε αυτή ή πρέπει να αγοράσω νεα ή να την μετατρεψω αν γίνεται σε 2.4GHz μιας και απ ότι είδα πλεον μόνο τέτοιες παίζουν;
3. Ένα καλό μοντέλο για αρχή ποίο είναι και τι αλλο χρειάζεται να πάρω?
4. Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή κινητήρων και servo;
Αυτα για αρχή και συγγνώμη αν κουράζω αλλά θέλω να αρχίσω σωστά και να έχω ότι χρειάζεται και επίσης να μπορώ να καταλαβαίνω και ότι διαβάζω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Νίκος
engexpert

Δημοσίευση από engexpert »

καταρχήν καλως ηρθές στο χώρο του αερομοντελισμού
για να ξεκινήσεις σωστά πήγαινε με ένα εμπειρο από κοντά για να δεις όλα όσα χρειάζονται.

εγώ σου προτείνω θερμικό όπως το λες,να ξεκινήσεις με ένα εκπαιδευτικό και μετά παίρνεις ένα χαμηλοπτέρυγο. Μπορείς να δεις τα λινκς για μοντέλα

http://www.rchobbyguys.com/Avistar

στο προτείνω ανεπιφυλακτα

επισης ενα όχι τοσο οικονομικό είναι της hangar 9
http://www.hangar-9.com/Products/Default.aspx?ProdId=HAN2450

ένα άλλο είναι το nexstar της hobbico, και το super4star της great planes.

to πρωτο είναι αρκετά μεγάλο σαν μοντέλο και ερχεται έτοιμο. άριστο σαν εκπαιδευτικό αλλά έχει flat φτερό και έτσι σε περιορίζει πολύ.

Για κινητήρα πάρε ένα .40 ή μέχρι .55 . Προτίμησε να πάρεις ένα καλό για να σου μείνει . OS ή saito
αυτά
Αντώνης Κριτζάς

μερικά απο τα ερωτήματα σου

Stabilizer το πίσω οριζόντιο πτερύγιο του αεροπλάνου Πάνω σε αυτό βρίσκεται το elevator που είναι το πηδάλιο ύψους βάθους
Fin το πίσω κάθετο πτερύγιο τουαεροπλάνου Πάνω σε αυτό είναι το πηδάλιο rudder γνωστό και ως πηδάλιο διεύθυνσης
ESC electronic speed control Χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά μοντέλα και είναι το εξάρτημα που τροφοδοτεί με ρεύμα το μοτέρ ανάλογα με την κίνηση του stick της τηλεκατεύθυνσης
VoltageRegulator Ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα με το οποίο προσαρμόζουμε την τάση από την μπαταρία στο επίπεδο που θέλουμε για να τροφοδοτήσουμε τον δέκτη η άλλα εξαρτήματα
Firewall είναι το κομμάτι του αεροπλάνου στο οποίο βιδώνει το μοτέρ
Μπουζόπιπα είναι ένα εξάρτημα με το οποίο δίνουμε ρεύμα στο μπουζί μέχρι να πάρει μπροστά το μοτέρ (μετά αφαιρείται)
Spinner ο κώνος που βρίσκεται μπροστά από την προπέλα

Δες και αυτό το λεξικό
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=5018&highlight=%EB%E5%EE%E9%EA%FC

Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλώς ήρθατε/welcome”