προπελα.

Απάντηση
Charis

προπελα.

Δημοσίευση από Charis »

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Έχω φτιάξει ένα P51 MUSTANG της Top Flite 60. Το μοτέρ που έχω βάλει είναι ο ASP 120 FS.Τι προπέλα είναι καλύτερα βάλω για να αποδώσει σωστά το μοτέρ.Σε δίφυλλη ........ τρίφυλλη ....... τετράφυλλη.Ευχαριστώ #**#**
nasa

Απάντηση: προπελα.

Δημοσίευση από nasa »

...αν κ' το εγχειρίδιο χρήσης της ASP γράφει μέσα για το συνιστώμενο μέγεθος προπέλλας, κοίτα κ' εδώ http://www.rc-airplane-world.com/propeller-size.html
το σχεδιάγραμμα ώστε να επιλέγεις προπέλλα ανάλογα με τον κινητήρα σου ... για τρίφυλλες θα πρέπει να κατέβεις ένα μέγεθος 'διαμέτρου' ... για τετράφυλλες θα κατέβεις δύο μεγέθη και στο 'βήμα' ... http://www.zingerpropeller.com/_2_blade_.htm
...

Φιλικά,
Νίκος
η ταν, η, τα πετάν...
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

15Χ8 15Χ10 16Χ6 16Χ8 είναι οι προτεινόμενες απο τον κατασκευαστή
Αν θέλεις να βάλεις τριφυλλη ακολουθείς τα λεγόμενα του Νίκου Τετράφυλλη (αν βρείς) νομίζω θα ζορίσει το μοτερ
Charis

Δημοσίευση από Charis »

Παίδες , σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για τις χρήσιμες συμβουλές σας.#**#**#**
Charis

Δημοσίευση από Charis »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: 15Χ8 15Χ10 16Χ6 16Χ8 είναι οι προτεινόμενες απο τον κατασκευαστή
Αν θέλεις να βάλεις τριφυλλη ακολουθείς τα λεγόμενα του Νίκου Τετράφυλλη (αν βρείς) νομίζω θα ζορίσει το μοτερ

Αντώνη, με ποια από τις παραπάνω προπέλες Θα έχω καλύτερη αποδώσει ως προς την δύναμη του κινητήρα .
Αντώνης Κριτζάς

Εχω το ίδιο μοτέρ και απο μία έρευνα που έκανα είδα οτι η καλύτερη είναι η 16Χ6 αλλά αυτό δεν είναι κανόνας γιατί αλλάζει ανάλογα με τον τρόπο πτήσης , μοντέλο και τις επιδόσεις που απαιτείς
Charis

Δημοσίευση από Charis »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Εχω το ίδιο μοτέρ και απο μία έρευνα που έκανα είδα οτι η καλύτερη είναι η 16Χ6 αλλά αυτό δεν είναι κανόνας γιατί αλλάζει ανάλογα με τον τρόπο πτήσης , μοντέλο και τις επιδόσεις που απαιτείς

Όπως γράφω παραπάνω , θα τον φορέσω σε ενα P51 Mustang 60 της Top Flite . Θα ηθαλα να ειναι γρηγορο αλλα θα ηθελα να μπορεί να σκαρφαλώσει και κάθετα χωρείς να έχει δυσκολία.Η 16*6 που του έχεις βάλει σε τι σε καλύπτει???
Ευχαριστώ.
Αντώνης Κριτζάς

ακόμη δεν την έχω βάλει και εγώ αλλά πιστευω οτι είναι μέσος όρος
Το μοντέλο είναι ένα P40
Charis

Δημοσίευση από Charis »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ακόμη δεν την έχω βάλει και εγώ αλλά πιστευω οτι είναι μέσος όρος
Το μοντέλο είναι ένα P40

Αντώνη την φόρεσα στον κινητήρα την16*6 και περιμένω το Σάββατο να πάω στο Ελληνικό, και ο ΕΡΜΗΣ μαζί μας _P_P. Θα σε ενημερώσω.
Ευχαριστώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”