Νέος και μπερδεμένος

Απάντηση
aliios

Νέος και μπερδεμένος

Δημοσίευση από aliios »

Πολύ θερμές ευχές κατ' αρχήν.

Η ενασχόλησή μου με τον χώρο, άρχησε πρίν κάποιες μέρες. Σε αυτό το διάστημα διάβασα όσα περισσότερα άρθρα μπορούσα για μοντέλα, ηλεκτρονικά τηλεκατευθύνσεις. Μπήκα σε Ελληνικά και ξένα fora, ........ αποτέλεσμα μηδέν.

Όσο πιο πολύ ασχολούμαι τόσο πιό πολύ μπερδεύομαι w
gvertical

Απάντηση: Νέος και μπερδεμένος

Δημοσίευση από gvertical »

καλος τον. πρωτα απο ολα θελεις εναν καλο εξωμοιοτη, σαν τον phoenix ας πουμε. γραψε πρωτα λιγες ωρες και μετα παρε αυτο http://myhelis.com/Apprentice-15e-Electric-RTF-with-DX5e-Radio-by-E-Fllite/
+(*)
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

καλώς μας ήρθες
Το να σου προτείνουμε μοντέλα είναι πολύ εύκολο αν και θα ακούσεις διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με τα βιώματα του κάθε ενός Καλά κάνεις και διαβάζεις γιατί θα σε βοηθήσει να δεις τι σε τραβά Θερμικό, ηλεκτρικό, ανεμόπτερο?
Θέλεις απλά κάτι να πετάς η σε ενδιαφέρει περισσότερο ο μοντελισμός στο κατασκευαστικό του τμήμα?
Κάνε του υπολογισμούς σου και υπολόγισε τι ποσό θέλεις να διαθέσεις για αρχή Είναι σημαντικό για να ξέρουμε τι τηλ/ση θα προτείνουμε κομμάτι πολύ σημαντικό Απέφυγε τα RTF που έχουν κακής ποιότητας συστήματα
Βάλε σε τάξη τις σκέψεις σου και υπέβαλε τις ερωτήσεις σου Εμείς εδώ είμαστε
aliios

Δημοσίευση από aliios »

Το θέμα τηλεκατεύθυνση λύθηκε οπότε δεν θα σας υποβάλω σε ένα νέο κύκλο επεισοδίων Futabaκηδων - Spektrumάκηδων.

Βέβαια πολύ θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το δίλλημα Θερμικό ή Ηλεκρικό και κυρίως για το θέμα μέγιστος χρόνος πτήσης με κάθε μια απο τις συγκεκριμένες κατηγορίες:)
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

aliios έγραψε: Το θέμα τηλεκατεύθυνση λύθηκε οπότε δεν θα σας υποβάλω σε ένα νέο κύκλο επεισοδίων Futabaκηδων - Spektrumάκηδων.

Βέβαια πολύ θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το δίλλημα Θερμικό ή Ηλεκρικό και κυρίως για το θέμα μέγιστος χρόνος πτήσης με κάθε μια απο τις συγκεκριμένες κατηγορίες:)

Ο χρόνος πτήσης ειναι το λιγότερο, μιας και 7-10 λεπτά (που ειναι ο χρόνος που μπορεις να πετάς με την προσοχή σου στο 100%) στα καλύπτουν και τα ηλεκτρικά και τα θερμικά.
Αν και θερμικός θα σου πρότεινα να αρχίσεις με ηλεκτρικό. Και από Σπτέμβρη μεριά, βλέπεις τι κάνεις... @P@
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

aliios έγραψε: Το θέμα τηλεκατεύθυνση λύθηκε οπότε δεν θα σας υποβάλω σε ένα νέο κύκλο επεισοδίων Futabaκηδων - Spektrumάκηδων.

Δέν μας είπες με ποιό τρόπο λύθηκε;+(*)

Μήπως βρήκες κάτι που δεν ξέρουμε;;;;;;;

Ελπίζω να κατάλαβες την διάθεση μου για χιούμορ να γελάσουμε όλοι μαζί και εσύ μαζί μας.:>>>

Ότι και να πήρες μεγιά και καλώς ήλθες στον κάσμο του αερομοντελισμού.....
Flight

Δημοσίευση από Flight »

Καλώς ήρθες Λευτέρη,

Σαν νέος και εγώ στο χώρο με λίγες ώρες πτήσεις, θα σου προτείνω να πάρεις ένα EASY STAR της Μultiplex (ανθεκτικό και εύκολο) για αρχή.
http://www.ruberkon.gr/electric-airplane-easy-star-silver-edition.html

Με αυτό ξεκίνησα και άρχισα και εγώ τις πτήσεις πριν λίγους μήνες και δεν μετάνιωσα για την επιλογή να ακούσω την γνώμη παλιότερων στο χώρο και να το πάρω.
Απαραίτητη προϋπόθεση για αρχή είναι να έχεις βοήθεια από κάποιον φίλο που έχει εμπειρία.

Σου εύχομαι καλές πτήσεις.@P@
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

Flight έγραψε: Καλώς ήρθες Λευτέρη,

Σαν νέος και εγώ στο χώρο με λίγες ώρες πτήσεις, θα σου προτείνω να πάρεις ένα EASY STAR της Μultiplex (ανθεκτικό και εύκολο) για αρχή.
http://www.ruberkon.gr/electric-airplane-easy-star-silver-edition.html

Με αυτό ξεκίνησα και άρχισα και εγώ τις πτήσεις πριν λίγους μήνες και δεν μετάνιωσα για την επιλογή να ακούσω την γνώμη παλιότερων στο χώρο και να το πάρω.
Απαραίτητη προϋπόθεση για αρχή είναι να έχεις βοήθεια από κάποιον φίλο που έχει εμπειρία.

Σου εύχομαι καλές πτήσεις.@P@

καλο το EASY STAR αλλα δεν θα σου μαθει την προσγειωση, που ειναι το αλφα και το ομεγα στην πτηση! http://www.youtube.com/watch?v=0ObExZMyJMo
aliios

Δημοσίευση από aliios »

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το καλωσόρισμα.

Εχθές πέρασα μια βόλτα απο το Ελληνικό και είχα την ευκαιρία να δώ κάποια πράγματα απο κοντά, καθώς και να μιλήσω με κάποιους εξαιρετικούς ανθρώπους και χομπίστες.

Η καρδιά μου χτυπάει για μηχανούλα (θερμικό), αλλά τελικά η επιλογή του πρώτου μοντέλου έγινε με βάση τη λογική και όχι την καρδιά.

Η λογική του αρχαρίου που διαθέτω με κατεύθυνε σε ένα όσο το δυνατόν πιο οικονομικό μοντέλο. Πιθανότητα θα αποφάσιζα να αγοράσω το http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8359__AXN_Floater_Jet_w_Servo_Motor_ESC_EPO_PNF.html

αλλά δεν μου αρέσει το γεγονός ότι δεν έχει ρόδες, οπότε η απογείωση γίνεται με το χέρι και η προσγείωση με "σύρσιμο".

Ειλικρινά θα αγόραζα το Apprentice 15e RTF αλλά ένα πρόχειρο κοστολόγιο μαζί με μπαταρίες και φορτιστή, ανέβαζε το κοστολόγιό του στα 250 ευρώ περίπου.

Οπότε κατέληξα στο http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=319_322&products_id=5228

Το οποίο έχει κάποια μειονεκτήματα όπως μικρότερο μήκος φτερού 1160mm (θα προτιμούσα κάτι γύρω στα 1400mm), είναι αρκετά ελαφρύ (γύρω στα 500 gr.) οπότε φαντάζομαι ότι στο 4αράκι θα έχει "προβληματάκια", η ποιότητα κατασκευής φαντάζομαι ότι δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά απο την άλλη με 110 ευρώ συνολικό κόστος (μοντέλο, μπαταρίες, φορτιστης, μεταφορικά) είναι ένα μοντέλο που δεν θα κάνει την καρδιά μου να "φτερουγίζει" κάθε φορά που θα το προσγειώνω "ατσαλα" στο έδαφος και ελπίζω να μου δώσει την δυνατότητα να "μαθω" να πετάω.

Όταν και αν με το καλό γίνει αυτό τότε θα περάσω σε αυτό που με "τραβάει" πραγματικά, δηλαδή την "λαδίλα" ενός θερμικού μοντέλου. ^%^

Η Wilga 2000 αν έχει καταφέρει να επιζήσει μέχρι τότε θα αποτελέσει το "αναπληρωματικό" μοντέλο μου για στιγμές που δεν θα έχω αρκετό χρόνο, ή επιθυμώ κάτι πιο "χαλαρωτικό".

Αυτές είναι οι σκέψεις του αρχαρίου, πιθανότατα κάποιες απο αυτές λάθος και κάποιες άλλες τελείως λάθος :D

Εν αναμονή λοιπόν του μοντέλου, Flight simulator και έχει ο θεός.

Τα νέα μου απο εδώ και πέρα θα είναι στο θέμα της Wilga 2000.

Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά για την υποστήριξή σας.
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Καλά έκανες και διάλεξες τη Wilga για πρώτο μοντέλο ............ και'γω με αυτή έμαθα να πετάω ......... και ακόμα την έχω και την πετάω και πάντα με ευχαριστεί ........... το α/π αυτό έχει πάρα πολύ καλά πτητικά χαρακτηριστικά , αν και είναι παρεξηγημένο απο πολλούς .......... Μόνο όταν την πετάξεις καταλαβαίνεις τι πάει να πει Wilga ............

Σε αυτό που θα διαφωνήσω μαζί σου είναι η αγορά της Wilga του ''Κινέζου'' ............ Να πάρεις της Sapac και να τη φτιάξεις μόνος σου με καλά ηλεκτρονικά και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ............. έχει και τα ανταλλακτικά της και οτι και αν συμβεί μπορείς να την επισκευάσεις εύκολα και φτηνά ή να πάρεις κάποιο αντ/κο και να το αλλάξεις ..........

Αν ξεκινήσεις να γράφεις για την κατασκευή της στο ανάλογο θέμα στο φόρουμ , θα βρείς πολύ χρήσιμες πληροφορίες αλλά και βελτιώσεις που έχουμε κάνει στο μοντέλο ............
Να είσαι σίγουρος οτι δεν θα το μετανιώσεις γι'αυτή σου την αγορά ........... Θα είμαστε μαζί σου και θα σε βοηθάμε σε ολη τη διαρκεια της κατασκευής σου .............

Wilga και ξερό ψωμί ^%^ .............
Συνημμένα
DSC00359.jpg
DSC00359.jpg (94.26 KiB) Προβλήθηκε 165 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλώς ήρθατε/welcome”