P51 Mustang
P51 Mustang
Το αεροπλανάκι μου είναι έτυμο, αν έχει καλό καιρό θα γίνει και η παρθενική του .
- Συνημμένα
-
- IMG_3071.jpg (90.96 KiB) Προβλήθηκε 289 φορές
-
- IMG_3074.jpg (91.06 KiB) Προβλήθηκε 289 φορές
-
- IMG_3073.jpg (92.82 KiB) Προβλήθηκε 289 φορές
Απάντηση: P51 Mustang
...άντε καλοπέταχτο ... έλπίζω να μην ξέχασες να το ζυγίσεις στο 1/4 απο το 'leading edge'..?::) η παρθενική που θα γίνει..?
η ταν, η, τα πετάν...
nasa έγραψε: ↑...άντε καλοπέταχτο ... έλπίζω να μην ξέχασες να το ζυγίσεις στο 1/4 απο το 'leading edge'..?::) η παρθενική που θα γίνει..?
Το έχω ζυγίσει στο 1/4 ...αλλά δεν θυμάμαι αν πρεπει να γέρνει λίγο μπροστά _Β_Ο. Μάλλον στο Ελληνικό .~!!
Χαρη, αυτά που σου ειπα μην ξεχνας...
Με μηχανή OS FS91P που προτείνει ο κατασκευαστής δεν θέλει καν ζύγισμα. Καλοπέταχτο!!
Mogolos έγραψε: ↑Χαρη, αυτά που σου ειπα μην ξεχνας...
Το ζυγισα στο 1/4, και για να έρθει σε ευθεία του έχω προσθέσει _P_P 105g.
palafdim έγραψε: ↑Με μηχανή OS FS91P που προτείνει ο κατασκευαστής δεν θέλει καν ζύγισμα. Καλοπέταχτο!!
Του έχω βάλει την ASP120 . Πιστεύω να μην έχω κανένα πρόβλημα...^%^
Να ρυθμίσεις καλά την μηχανή σου ,αν είναι καινούρια να είναι πλούσια σε καύσιμο,για τις πρώτες πτήσεις.Εαν το μοντέλο είναι ζυγισμένο σωστά μην φοβάσαι .....πέτα το !!!!
Kaλοπαίταχτο να είναι το αεροπλανάκι σου φίλε+(*)
Δέν έχω καταλάβει την εταιρία κατασκευής.
Θέλεις να μας δώσεις μερικά στοιχεία, όπως σέρβο που χρησιμοποίησες; _Β_Ο
Η εταιρεία κατασκευής φαίνεται να είναι η Top Flite, το αεροπλάνο είναι 60 size, και είναι το ARF Gold Edition. Δεν έχω ξαναδεί άλλη εταιρεία να προσφέρει το αεροπλάνο του Richard Peterson (Hurry Home Honey). Τα σέρβο τα γνωρίζει μόνον ο charis. Καλή πτήση και κράτα μας ενήμερους πως πήγε η παρθενική σου! _P_P
Τρύφωνας έγραψε: ↑Η εταιρεία κατασκευής φαίνεται να είναι η Top Flite, το αεροπλάνο είναι 60 size, και είναι το ARF Gold Edition. Δεν έχω ξαναδεί άλλη εταιρεία να προσφέρει το αεροπλάνο του Richard Peterson (Hurry Home Honey). Τα σέρβο τα γνωρίζει μόνον ο charis. Καλή πτήση και κράτα μας ενήμερους πως πήγε η παρθενική σου! _P_P
Πραγματη Τρυφωνα, Το μοντελο εινα της Top Flite 60 size. Τα σερβο που έχω χρησιμοποιήσει είναι ποιο απλά ότι είχα: για Ραντερ και Ελεβεϊτορ της HITTEC 9kg digital MG για γκάζι είχα κάπου εκεί στην άκρη ένα VOLZ, αυτό αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι 25 kg και Ελερονς και Φλαπ της FUTABA s3152 @P@
Corsair έγραψε: ↑Kaλοπαίταχτο να είναι το αεροπλανάκι σου φίλε+(*)
Ευχαριστώ πολύ .
Για τα υπόλοιπα μόλις τα έγραψα σε μια παράθεση λίγο ποιο πάνω.#**
Charis έγραψε: ↑Τα σερβο που έχω χρησιμοποιήσει είναι ποιο απλά ότι είχα: για Ραντερ και Ελεβεϊτορ της HITTEC 9kg digital MG για γκάζι είχα κάπου εκεί στην άκρη ένα VOLZ, αυτό αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι 25 kg και Ελερονς και Φλαπ της FUTABA s3152 @P@
...9kg servos σε rudder κ' elevator και 25kg servo στο throttle σε 60άρι μοντέλο..? ... έστω και αν τα είχες δεν παύουν να είναι 'υπερβολικά'...(αν δε αναλογιστεί κανείς ότι υπήρχε απορία σε άλλο thread για το μέγεθος προπέλλας σε κινητήρα ASP120) ...ίσως Χάρη αν δεν έχεις αρκετή πτητική εμπειρία σε warbirds θα είναι καλύτερα να αναβάλλεις την παρθενική, η, έστω να έχεις δίπλα σου κάποιον έμπειρο ...εγώ απο την μεριά μου σου εύχομαι ότι καλύτερο ...
Φιλικά,
Νίκος
η ταν, η, τα πετάν...
Τρύφωνας έγραψε: ↑Η εταιρεία κατασκευής φαίνεται να είναι η Top Flite, το αεροπλάνο είναι 60 size, και είναι το ARF Gold Edition. Δεν έχω ξαναδεί άλλη εταιρεία να προσφέρει το αεροπλάνο του Richard Peterson (Hurry Home Honey). Τα σέρβο τα γνωρίζει μόνον ο charis. Καλή πτήση και κράτα μας ενήμερους πως πήγε η παρθενική σου! _P_P
Eυχαριστώ φιλαράκι μου +(*) που μου απάντησες εσύ σε ότι γνωρίζεις_Β_Ο
Για τα υπόλοιπα θα μας πεί ο φίλος που το φτιάχνει.
Ε ότι είναι μέγεθος 60 το είχα καταλάβει και εγώ. ^hola^
Μετά από τόσα χρόνια ενασχόληση με τα πετούμενα, πάντως ξανά ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
nasa έγραψε: ↑...9kg servos σε rudder κ' elevator και 25kg servo στο throttle σε 60άρι μοντέλο..? ... έστω και αν τα είχες δεν παύουν να είναι 'υπερβολικά'...(αν δε αναλογιστεί κανείς ότι υπήρχε απορία σε άλλο thread για το μέγεθος προπέλλας σε κινητήρα ASP120) ...ίσως Χάρη αν δεν έχεις αρκετή πτητική εμπειρία σε warbirds θα είναι καλύτερα να αναβάλλεις την παρθενική, η, έστω να έχεις δίπλα σου κάποιον έμπειρο ...εγώ απο την μεριά μου σου εύχομαι ότι καλύτερο ...
Φιλικά,
Νίκος
Δυστυχώς το χόμπι αυτό είναι λίγο τσουχτερό για την τσέπη μας εδώ στην Ελλάδα. Και ο μόνος λόγος που τα έβαλα ήταν να μην δώσω άλλα 70-80 ευρώ για κάτι που είχα και καθότανε . Θεωρώ ότι σε κάποια πράγματα πρέπει να είμαστε και λίγο πρακτικοί.Σίγουρα η πτητική μου εμπειρία μετά από 13 χρόνια στο γκαράζ δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά θα τα καταφέρω και χωρίς απώλειες~!! . Ευχαριστώ για τις σημαντικές συμβουλές που μου παρέχετε .#**