παρακαλω τη γνωμη σας! SebArt MiG 29 3D 3-axis thrust vectoring EDF

gvertical

παρακαλω τη γνωμη σας! SebArt MiG 29 3D 3-axis thrust vectoring EDF

Δημοσίευση από gvertical »

http://www.rcmodelshop.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=1626

σκεφτομε την αγορα του, και θα ηθελα την γνωμη σας.
νομιζω οτι ειναι ενα πολυ fun to fligh τζετακι αλλα λιγο ακριβο! η καιροι δεν ειναι για κακες αγορες!
ευχαριστω.
jimpilot

Απάντηση: παρακαλω τη γνωμη σας! SebArt MiG 29 3D 3-axis thrust vectoring EDF

Δημοσίευση από jimpilot »

Καλησπέρα φίλε μου! Εγώ έχω αυτό! Κοίταξέτο και αυτό.
http://www.bananahobby.com/12-ch-blitzrcworks-grey-camo-super-mig-29-arf.html
Μάριος Παπαδόπουλος

Δημοσίευση από Μάριος Παπαδόπουλος »

Σαν εμφάνιση ποιότητα και πιστότητα κατασκευής θα συμφωνήσω με τον jimpilot
ότι είναι πολύ ωραίο μοντέλο αν και η τιμή του είναι "Τσούχτερη" αλλά εκεί που
έχω διαφορετική θέση είναι ως προς την ικανότητα του για πτήση 3d που από βίντεο
πίο πολύ με scale μοιάζει.
Για το πρώτο νομίζω ότι από βίντεο που έχω δεί το performance σε 3d είναι καλύτερο.
Ελπίζω να κάνω λάθος και να μας διαφωτίσει με βίντεο ο κάτοχος του.
Μάριος Παπαδόπουλος

Mig-29 Νο 1
http://www.youtube.com/watch?v=Q0mjfwwpNEI

για μένα χωρίς περιττά (ανασυρρομενοι τροχοι, Βομβές κ.λ.μ) κιλά αποκλιστικά για 3δ πτήση.
Μάριος Παπαδόπουλος

Mig-29 no2
Αποκλειστικά για σκέϊλ πτήση αφού το αεροπλάνο είναι παραφορτωμένο με πολλά πολλά καλούδια για τα οποία είναι "μανούλες" αυτοί που τα φτιάχνουν χωρίς να τους ενδιαφέρει
η 3δ πτήση και το βάρος του μοντέλου που στα βίντεα φαίνετε καθαρά η διαφορά (δική μου αποκλειστικα άποψη είναι ότι το δέυτερο "σερνετε" στη 3δ πτηση)
http://www.youtube.com/watch?v=RvHf1njfsdQ

Τα συμπεράσματα δικά σας αναλόγος τις απαιτήσεις σας.
Ελπίζω να βοήθησα.
Με εκτίμηση
Μάριος Παπαδόπουλος
Μάριος Παπαδόπουλος

Σας παραθέτω βίντεο για να δείτε τις πραγματικές ελικτικές ικανότητες του αεροπλάνου
και τον λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε.
Σίγουρα όχι για κουβαλάει πολύ βάρος αλλά για να βγαίνει νικητής σε κλειστές ("σφηκτές") μανούβρες και να μην "ξεκουρδίζει" (απώλεια ταχύτητας στο στολάρισμα)
που σε κλειστή αερομαχία σημαίνει βέβαιος θάνατος.
Σίγουρα νέας γενιάς και νοοτροπίας αεροπλάνα!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=y8qmkLcXua0
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

αυτο ειναι scale. αυτο που λεω εγω ειναι για εξτρεμ καταστασεις!
Μάριος Παπαδόπουλος

Τότε νομίζω ότι την απάντηση την έδωσες μόνος σου αφού δεν νομίζω τουλάχιστον μέχρι
τώρα να έχει βγεί κάτι καλύτερο από αυτό που θέλεις να πάρεις.
Αποψή μου επίσης είναι να μην κάνεις το λάθος να πάρεις κάτι που να είναι κόπια αυτού
γιατί πρώτα από όλα γνωρίζουμε όλοι ότι δεν θα είναι καλύτερο από το αρχικό και ότι η
προσπάθεια αντιγραφής του από τους γνωστούς "άσχετους" κατασκευαστές θα είναι με λιγότερες
δυνατότητες από ότι το original με μόνο γνώμονα την δελεαστική φθηνότερη τιμή του.
Προσωπική μου γνώμη πάλι είναι ότι οι Κινεζιές (φθηνής αντιγραφής κόπιες) είναι για πέταμα
με ελάχιστες εξαιρέσης ενώ από το βίντεο στο "μπανανία χόμπυ" γίνετε αποκλειστικά από χειριστές που
ούτε το μέσο όρο του χειρότερου Ελληνα χομπίστα χειριστή Τ/Κ έχουν.
Θα με συγχωρήσει η διεύθυνση για τα γραφόμενα μου αλλά αυτό είναι η προσωπική μου
άποψη και θα ήθελα να την μεταφέρω στους νεότερους αφού "πνίγομαι" καθημερινά
από τέτοιους πωλητές της δεκάρας που όλα τα χαρακτηρίζουν πολύ καλά και πτήσιμα
αρίστης κατάστασης.
Κατα καιρούς βέβαια τέτοιοι τύποι δεν βρίσκονται μόνο από χώρες Μπανανίας αλλά έχει
παρατηρηθεί και από Αμερικάνικα μεγάλα σάϊτ για το θέμα που μας ενδιαφέρει (αερομοντέλα και ελικόπτερα Τ/Κ)
που χρήζουν Αριστα τα σκουπίδια που θέλουν να προωθήσουν ενώ στη πραγματικότητα τα βλέπεις στο βίντεο να πετάνε ωραία αφού
τα εντόσθια τους έχουν αντικατασταθεί με αυτά που έπρεπε να έχουν για να πετάξουν
έτσι ή και κατασκευαστικές μεγάλες αλλαγές για να μην διαλυσουν στον αέρα και να πετάξουν.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Τι ακριβώς εννοείς extreme καταστάσεις;

Αν θέλεις ποιο extreme από τις δυνατότητες του πραγματικού Mig-29 τότε η πρόταση του Μάριου για κάτι ελαφρύ σαν το Sebart έχει νόημα.

Προσωπικά πιστεύω ότι το Sebart είναι extreme 3d και δεν μοιάζει στο πέταγμα του πραγματιστικού Mig. Επίσης οι φάνες του δεν είναι και οι καλύτερες.

Σου προτείνω να πάρεις το ARF σε χαμηλότερο κόστος για βάλεις τα δικά σου ηλεκτρονικά/σύστημα ώσης (10/12 Blade).

Το LX Mig-29 πάλι είναι πολύ βαρύ για τις φάνες όπως έρχεται από τη μαμά του αλλά έρχεται και σκέτο χωρίς τα καλούδια...
Μάριος Παπαδόπουλος

Μια τελευταία σήμανση που θα ήθελα να κάνω.
Το ότι μερικοί από εμάς πέρνουμε αυτά τα αεροπλάνα που είμαστε
παλιοί μοντελιστές δεν είναι κατακριτέο αλλά να γνωρίζουν οι νεότεροι
ότι οι πιό πολύ από εμάς τους "εμπειρούς" εχουνε αποκτήσει "μάτι" που
σε τέτοια προϊόντα δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε τίποτα από αυτά που έχει
προκατασκευασμένα το κουτί του και πλέον με την εμπειρία γνωρίζουμε
που "πονάει" ένα μοντέλο για να το ενισχύσουμε ή και να κάνουμε αεροδυναμικές
παρεμβάσεις (π.χ. wash out) ή απλά να ελέγξουμε την κατασκευή και να βάλουμε
λίγο περισσότερη κόλλα αφού και σε αυτήν πολλές φορές γίνετε μεγάλη οικονομία
με ολέθρια αποτελέσματα στα χέρια του ιδιοκτήτη.
Αν σας φαίνονται υπερβολικά αυτά που σας λέω κοιτάξτε στο Πακισταν τι έγινε με το
εργοστάσιο που κατέρευσε και σκότωσε αρκετούς (πρώτη δύναμη κατασκευής φασόν
μοντέλων απο την Κινέζική αγορά που τροφοδοτεί μεγάλες επώνυμες εταιρίες που βάζουν μόνο την ταμπελίτσα τους)
Μάριος Παπαδόπουλος

ΑνδρεαςΛ έγραψε: Τι ακριβώς εννοείς extreme καταστάσεις;

Αν θέλεις ποιο extreme από τις δυνατότητες του πραγματικού Mig-29 τότε η πρόταση του Μάριου για κάτι ελαφρύ σαν το Sebart έχει νόημα.

Προσωπικά πιστεύω ότι το Sebart είναι extreme 3d και δεν μοιάζει στο πέταγμα του πραγματιστικού Mig. Επίσης οι φάνες του δεν είναι και οι καλύτερες.

Καλή σου ανάσταση ΑνδρεαςΛ
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου για το θέμα ότι δεν μοιάζει στο πεταγμα του πραγματικού. Δες το βίντεο με το πραγματικό που έχω βάλει για σύγκριση
και θα βγάλεις νομίζω άλλα συμπεράσματα.

Μπορεί να έχουν τις ίδιες φάνες και μοτερ και τα δύο αλλά το δεύτερο
προτεινόμενο αεροπλάνο έχει πράγματα που έμενα προσωπικά σαν αερομοντελιστή με εκνευρίζουν αφού έχουν και την χαρακτηριστική
υπογραφή της ΚΙΝΕΖΙΑΣ (δηλαδή φρού και αρώματα εις βάρος των πτητικών
ικανοτήτων του αεροσκάφους και τελικά το αεροπλάνο Τ/Κ ή μη δεν μπορεί πλεόν να κατασκευάζετε με την νοοτροπία του
"Αμερικάνικου αυτοκίνητου ή αεροπλάνου δηλαδή έχω μεγάλη μηχανή άρα πετάω και το τούβλο απο το σπίτι μου με φτερά!!!!!
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Καλή Ανάσταση Μάριε.

Μάλλον επειδή δεν είμαι λάτρης του 3D δεν μπορώ να δω τις ομοιότητες.
Το Sebart παρα-είναι ελαφρύ και φαίνεται σαν παιχνίδι.

Για μένα, η συμπεριφορά σε αυτό το video είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα....

http://www.youtube.com/watch?v=S2yN6vKW9P0

Δεν αναφέρομαι στην τουρμπίνα φυσικά που μπορεί να αντικατασταθεί από φάνες αντίστοιχης ώσης.

Όσον άφορα για τις κινεζιές, δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος. Άλλωστε και το Sebart, με εξαίρεση το όνομα, κινέζικο είναι.

Όταν το είχα ψάξει, έχει αμέτρητα προβλήματα ποιότητας στα υλικά του.
Μια ματιά στο εκτενές νήμα του RCGroup είναι διαφωτιστική.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1377196
Μάριος Παπαδόπουλος

Στο βίντεο που μου έστειλες θα σου πώ ότι έχει δίκιο στο θέμα τις πιο αληθοφανούς
πτήσεως αν και μιλάμε πλέον για υψηλού κοστολόγιου Τ/Κ Jet Plane και το
σημαντικότερο για μεγαλύτερο αεροσκάφος που γνωρίζεις έχει μεγάλη σημασία
(αδράνειες, Βαθμός Ρέϊνολντς και το κυριότερο λόγο αδρανειών μικρότερες κινήσης στα πηδάλια (δες τις μικρές κινήσεις των πηδαλίων σε σημερινά ακροβατικά αεροπλάνα που για να τις κάνεις στα δικά μας θέλεις 38 μοίρες και πιο πανω deflection) κ.τ.λ.)
Σίγουρα και η κατασκευή της πρώτης επιλογής είναι Κινέζικη αφού έχουν
καταλύση όλη την αγορά με τις απάνθρωπες και χωρίς νόμους για τους εργαζομένους λεγόμενες βιοτεχνίες τους αλλά εδώ έχει υπάρχει μια σημαντική διαφορά που δεν
πρέπει να την προσπεράσουμε. Οτι δηλαδή για την σχεδίαση του αεροπλάνου έχει δουλέψει και έχει υπογράψει (πιστεψέ με, δεν είναι σαν τους δικούς μας που βάζουν την υπογραφή τους και να μην τι άλλο όπου νά ναι ο Sebastiano Silvestry που έχει
ιστορία στο 3δ με Fantana, Katana και πολλά άλλα καλοσχεδιασμένα αεροπλάνα που
και 3δ πτητικά χαρακτηριστικά έχουν αλλά και ελαφριά είναι.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι όταν φτιάχνεις ένα μοντέλο Foam και ιδιαίτερα θέλωντας
να έχεις 3δ χαρακτηριστικά στο αεροπλάνο με μικρό σχετικά κόστος επείδη έχεις να
κάνεις με ένα μοντέλο που τα max stress δεν είναι απεριόριστα όπως αν χρησιμοποιήσεις "διαστημικά υλικά" που είναι το
κάρμπον και άλλα ακριβά υλικά το μόνο που σου απομένει και πρέπει να αποφασίσεις
είναι αν θέλεις καλά χαρακτηριστικά πτήσης άρα μειωμένο βάρος ή πιστότητα εξωτερικής αντιγραφής σαν στατικού μοντέλου.
Το δεύτερο λοιπόν αεροπλάνο που μας έδειξε ο φίλος που το έχει για μένα είναι ένα
όμορφο ακριβό μπιμπελό που πετάει γιατί με αυτά που έχει απάνω (ανασυρώμενες ηλεκτρικές ρόδες!!!!!! (γιατί όχι μηχανικές για λιγότερο βάρος ή και καρμπονένιες)
Ejection seat !!!!!!xaxaxaxaxaxa (για πιό λόγο?????) και αλεξίπτωτο επιβράδυνσης που
σημαίνει ότι κουβαλάς δυο άχρηστα σέρβο για να τα χρησιμοποιήσεις μιά φορά σε κάθε πτήση!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ και αντε να καταλάβω τα λεντάκια που βέβαια την ημέρα δεν φαίνονται άρα για πιό λογο ????? Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι όλη η κατασκευή και νοοτροπία είναι με υπογραφή ΚΙΝΑΣ γιατί μόνο αυτοί είναι ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ και δεν τους "κόβει" και τους ενδιαφέρει μόνο να πουλήσουν ακριβά μοντέλα ΜΙΝΚ 29 καλυμμένα με απομίμμησεις ΣΒΑΡΟΦΣΚΙ !@#$%%^&
Μάριος Παπαδόπουλος

Αλλο ένα ευρήμα που βρήκα είναι ότι ο τύπος δεν το πετά με τις μίξεις του vector thrust
γιατί έχει λάθος το elevetor στα ailerons έπρεπε να κάνουν κάτω στο up!!!!!!
ΑΛΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΛΗ ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΝ......!!!!!
Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΑ !!!!!!!
Μάριος Παπαδόπουλος

το ξαναβάζω για να δείτε τι λέω
http://www.youtube.com/watch?v=RvHf1njfsdQ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”