Συμβάντα

King Kostas

Απάντηση: Συμβάντα

Δημοσίευση από King Kostas »

Αντώνη έχουμε κάνει όλοι τέτοιες ******ές.....δεν είναι αμέλεια....είναι λύσσα να πετάξεις.

Γενικά πάντως το Easy-Glider δεν είναι για πολλά μποφόρ...εκτός και αν γίνουν κάποιες αλλαγές...όπως αυτή που μόλις έκανε. Ακόμα και το Cularis που έχω δει…ζορίζετε…..μόνο ένα foxάκι που είχα δει ήταν αμάσητο.

Θεωρώ πως η Πεντέλη ειδικά όταν φυσά είναι για πολύ γρήγορα και βαρβάτα ανεμόπτερα.

Στο youtube παρατήρησα ότι σε δυνατό αέρα παίζει πολύ το fiber carbon ή αλλιώς όπως το λένε composite, τα οποία βέβαια αρχίζουν από 350$ (γυμνά) και πάνε…..!!!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

το foxακι πράγματι δεν μασάει αλλα και το easyglider μπορεί να τα πάει αρκετά καλά αρκει να κάνεις ποιο μαλακό χειρισμό η μερικά mods όπως μεγαλυτερη και καλύτερη βέργα ,κανα δυο carbon σε μερικά καιρια σημεία και φυσικά πολύ καλή ταινία σε όλα τα πηδάλια (είδες πως μαθαίνω)
King Kostas

Αντώνης Κριτζάς έγραψε:
...και φυσικά πολύ καλή ταινία σε όλα τα πηδάλια (είδες πως μαθαίνω)

Μαζί σου σε όλα....το Easy Glider είναι πασπαρτού τρελό!!!

Τη ταινία που την βρήσκω;
Αντώνης Κριτζάς

εγώ την παίρνω απο την Πολυκλείτου μέσα στην στοά
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Οταν "κολλαει" το μυαλό.
Χτες στον Μαραθώνα παραλίγο να στειλω τον εαυτό μου στο νοσοκομείο.
Βαζω μπροστά το p 51 με 4φυλλη προπέλα, και όπως το κρατάω (από την πίσω μερια) βλέπω ότι γδαρθηκε το σπίνερ από την μίζα. Πάω, το λιπόν, να περάσω το χέρι μου ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΕΛΑ για να το ακουμπίσω!!!`M`
Εφαγα 4 προπελιές από την 15Χ11(Χ4). Σε κλασματα δευτερολέπτου συνειδητοποιώ, τι εκανα και τραβάω το χέρι μου πανικόβλητος περιμένοντας να δώ τα δαχτυλά μου κομμάτια!!!
Ρε παιδιά άγιο είχα. Δεν έπαθα τίποτα. Θές η γωνία επαφής, θες το σημειο που με βρήκε η προπέλα θες η ΚΟΛΟΦΑΡΔΙΑ μου, δεν επαθα τίποτα. Τωρα που γραφω το μηνυμα ανατριχιάζω σκεφτόμενος τι θα μπορούσα να ειχα πάθει.`M`
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΕΣ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΕΣΤΕ. Οι συνέπιες μπορέι να ειναι μη αναστρέψιμες, ειτε για εσας ειτε για κάποιον τρίτο.
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

Καλημερα Γιαννη

Χαιρομαι που εισαι αρτιμελης και ελπιζω λιγο σοφοτερος...!

Ειδες λοιπον , καλη η τρελη χαρα, ομως η λογικη και τα βασικα δεν πρεπει να ξεχνιουνται Π Ο Τ Ε Ε Ε...!

Καθε φορα που παμε για πτηση τα δεδομενα ειναι δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ α α α α...Δεν ειμαστε το ιδιο συγκεντωμενοι, εχουμε κατα νου να τσεκαρουμε καποια πραγματακια και ξεχναμε τα βασικα, μας αποσπουν την προσοχη οι γυρω μας με ερωτησεις,κλπ...

Ελενχος του μοντελου,του χωρου γυρω απο αυτο και ελενχος του εξοπλισμου μας ειναι απλα πραγματακια που μας γλιτωνουν απο εκνευρισμο, θυμο και ταλαιπορεια, θεμετακια που μας κανουν απροσεχτους και το χειροτερο, περισσοτερο επιρρεπεις στο ατυχημα...

Καθε φορα που βλεπω φιλο μοντελιστη να ξεκιναει θερμικο μοντελο μονος του, ανατριχιαζω, εχω εχω δει αρκετα να γινονται μεσα σε ολα αυτα τα χρονια που ασχολουμαι με το λατρευτο μας χομπι....
Παντα τους λεω χερια μακρια απο την προπελα και ας γινομαι 'κουραστικος', προσοχη οχι κοντα στις 'γραμμες' του ελικα, ρυθμισεις απο πισω απο αυτη και οχι απο διπλα ηη πανω απο το μοντελο σκημενοι απο μπροστα,ζηταμε την βοηθεια φιλου να μας κραταει το α/φ,κλπ,ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ και οποιος ειναι τυχερος θα την γλιτωσει με κατι ραματακια μονο...!!!

Εχω κι εγω αρπαξει κανα δυο ψιλες απο προπελες !@/-=}{{ στην αρχη τα πρωτα χρονια, στα ξεψαρωματα, ομως εβαλα μυαλο και δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι τι μπορουσε να ειχε γινει και απο τι γλιτωσα τααααα χερακια μου...

Παιδιααααααα διαβαστε τα μηνηματα εδω καθε μερα μια φοραγια να σας-μας γινει συνηθεια το πως πρεπει να προσεχουμε αυτο ειναι ολο το κολπο..., γιατ δεν θα ειναι οοοολοι τυχεροι σαν τον φιλο Γιαννη (Μ) πιο πανω, προσοχη...Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΑΑΑΛΛΑ 'ΠΡΑΓΜΑΤΑ'...

Φιλκα
Χρηστος Αραπης
jppp

Δημοσίευση από jppp »

κατι βασικο βασικοτατο παιδια

οποιος φοραει σταυρο στον λαιμο, αλυσιδα ,να μην εξεχει ποτε εξω απο την μπλουζα
εκει αν συμβει το μοιραιο τελος

το εχω δει με τα ματια μου και ενας κυριος αμεσως του πε να βαλει μεσα την αλυσιδα του
το οποιο μπορει να ειστε μονοι στην ταρατσα να δοκιμαζετε τον κινητηρα και να μην υπαρχει κανεις να σας βοηθησει
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

jppp έγραψε: κατι βασικο βασικοτατο παιδια

οποιος φοραει σταυρο στον λαιμο, αλυσιδα ,να μην εξεχει ποτε εξω απο την μπλουζα
εκει αν συμβει το μοιραιο τελος

το εχω δει με τα ματια μου και ενας κυριος αμεσως του πε να βαλει μεσα την αλυσιδα του
το οποιο μπορει να ειστε μονοι στην ταρατσα να δοκιμαζετε τον κινητηρα και να μην υπαρχει κανεις να σας βοηθησει

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το λουρί της τ/κ ή ακόμα και όταν έχουμε την τ/κ κρεμασμένη και σκύψουμε.
jppp

Δημοσίευση από jppp »

σωστα
αρχιζω και σκιαζομαι

θα ζητησω παιδια βαρεα και ανθυγιεινα :D
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Και κάτι επίσης ,που αφορά τα "μικρά" δικινητήρια. Αν είμαστε δεξιόχειρες και κραταμε τη μίζα με το δεξί χέρι, βάζουμε μπρος πρώτα την αριστερή μηχανή και μετά τη δεξιά. Αν βάλουμε μπρος πρώτα τη δεξιά ,τότε προσπαθώντας να βάλουμε μπρος την αριστερή μηχανή με τη μίζα, περνάει το χέρι μας πάνω από την προπέλα της δεξιάς μηχανής και μπορεί πολύ εύκολα να γίνει κάποια ασυναίσθητη κίνηση του χεριού προς τα κάτω με αποτέλεσμα, η προπέλα της δεξιάς μηχανής, να μας πετσοκόψει.
Και λέω "μικρά" γιατί στα μεγάλα έτσι κι αλλίώς δεν φτάνουμε από τη μια μεριά στην άλλη και χρειάζεται οπωσδήποτε δεύτερο άτομο να κρατά το αεροπλάνο. Κανονικά και στα "μικρά" χρειάζεται αλλά εκεί σίγουρα κάποιοι επειδή φτάνουν στην άλλη μεριά θα τα βάζουν μπρος μόνοι τους οπότε καλό είναι να έχουν υπόψη την παραπάνω προφύλαξη όταν κάθονται σκυμένοι από τη δεξιά μεριά του αεροπλάνου προσπαθώντας να βάλουν μπρος τις μηχανές. Το ξαναλέω. Πρώτα την αριστερή.

Φιλικά Κώστας.
pilot-stelios

Δημοσίευση από pilot-stelios »

Συμβάν με βίντεο-μάθημα για τους ανυπόμονους πιλότους σαν και μένα κατα στις πρώτες πτήσεις μου με το εκπαιδευτικό...
Συνέβη πριν 1,5 χρόνο στον Μαραθώνα και διδάσκει το εξής :

Δεν ξεχνάμε να ανοίγουμε την κεραία σε τ/κ fm.!!!
Ακούστε τις ομιλίες απόγνωσης στα πρώτα λεπτά και για τραγική ειρωνεία ο γρίφος λύνεται μόλις πέφτει το αεροπλάνο!!Η κεραία ρε μ...κα!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=G7-zF6jMzWk
Αντώνης Κριτζάς

στο μαραθώνα σε μιά απο τις πρώτες επισκεψεις μου αρχάριος ακόμη βλέπω πανικόβλητος την κεραία του του Αντρέα κατεβασμένη ένω πετούσε με το χαρακτηρισικό του στυλ (στο θεό)
τρέχω κι αρχίζω να τραβάω την κεραία ενώ ο Αντρέας προσπαθεί να το αποφύγει...........
Ελα ντε που εκείνος είχε μοντούλα 2,4 απο κάτω
(ενοιωσα πολύ βλάκας εκείνη τη μέρα )
Antoniso

Δημοσίευση από Antoniso »

Γεια, μια και λεγατε για 2,4 να τι επαθα 2 εβδομαδες πριν στη σπηλια Νταβελη. Λοιπον ξεκιναω ωραιος και καλος με προβλεψη για ΝΑ στηνομαι κατω απο το πετρινο περιπτερο και βγαζω το dg1000 (5 φορες εχει παει βολτα χωρις να πεταξει), η γυναικα μου λεει 'δεν βγαζεις το Easy star που το ξερεις γιατι φυσαει', μ αρεσει η ιδεα και την ακουω...Ανοιγω tx (dx6i) το ματι περναει βιαστικα απο τα volt, 5,3...Ενταξει λεω ασε το dg1000 παλι, μιση ωρα και φευγεις, εχοντας σα δεδομενο οτι το Σεπτεμβρη με το ιδιο αεροπλανο πεταγα 2 ωρες με 5,5v και δεν επεσε παρακατω. Σηκωνω, αν και πανω στη κοψη του βουνου ο ανεμος δειχνει Α-ΝΑ στην πραγματικοτητα φυσαει ανατολικος καρεκλατος. Με τραβαει νοτια δυτικα και χαμηλα, μοτερ φουλ (βοηθα θε μου και δεν θα το ξανακανω), ξαφνικα ανωση (γκρεμος απο κατω), ανετος λεω αυτο ηταν παιζουμε... και κοβω γκαζι αν και ειμαι ακομα χαμηλα και οριακα μακρια. Παει πιο πολυ μακρια παρα ψηλα, ακουω το μοτερ να δουλευει και ενα μπιπ, μπα;Ανοιγω γκαζι, τιποτε...μπιπ αλλα εχω ελεγχο...νομιζω, τα δυο gyro ειναι. Απωλεια οπτικης επαφης....μπιπ, ΤΙ ΔΙΑΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!....4,8v.
Μου πηρε τρεισιμιση ωρες να το βρω, σχεδον αθικτο, μεσα στα νταμαρια και στους γκρεμους, η γυναικα εκανε 2 μερες να μου μιλησει. Κατα τη διαρκεια της ερευνας ειχα τον πομπο ανοιχτο και εκανα κινησεις μια και τα hextrοnic κανουν σαν πεινασμενα γατια, ειχα τρεισιμιση ωρες σταθερα 5,1v....
Αντώνης Κριτζάς

την επόμενη φορά ανέβα στον Αι Πανελεήμονα ...........να έχεις παρέα στο............ψάξιμο

ποιό δεκτη είχες πάνω?
και τί μπαταρία (αλκαλική η επαναφορτιζόμενη στον πομπό)??
King Kostas

Τι να πει και το παλικάρι.....!!!

http://www.youtube.com/watch?v=q0BizCX2iYg&feature=fvsr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”