Ντεποζιτο - Βαλβιδα - Καρμπυρατερ

Mogolos

Ντεποζιτο - Βαλβιδα - Καρμπυρατερ

Δημοσίευση από Mogolos »

Πολλοι προβληματίζονται για το πώς θα βαλουν βαλβίδα πλήρωσης στα σκάφη.
Τα πράγματα ειναι απλά. Η βαλβίδα εχει την εξής ιδιότητα: Οταν της εχεις προσαρμόσει το σωληνα για πλήρωση, δεν επιτρέπει στο καυσιμο να πάει προς το καρμπυρατερ, παρά μόνο πρός το ντεπόζιτο. Βγάζοντας την "μανικα" η λειτουργία της βαλβίδας αλλαζει, επιτρέποντας να περάσει καυσιμο πρός το μοτέρ, και εμποδίζοντάς το να βγεί από το σημειο πλήρωσης.
Η συνδεσμολογία φαίνεται παρακάτω.
Προσοχή: Καλό θα ειναι η εξοδος του καυσίμου από το ντεπόζιτο, η βαλβίδα και το καρμπυρατερ να ειναι στο ίδιο υψος.

Συνημμένα
20101117105331921_0001.jpg
20101117105331921_0001.jpg (81.6 KiB) Προβλήθηκε 208 φορές
nasa

Απάντηση: Ντεποζιτο - Βαλβιδα - Καρμπυρατερ

Δημοσίευση από nasa »

...να ρωτήσω...το φίλτρο καυσίμου μετά την βαλβίδα είναι απαραίτητο...? ...μήπως θα εμποδίζει την απρόσκοπτη ροή καυσίμου...ιδίως εάν τα σωληνάκια (που τυχόν συνδεθούν μπρός-πίσω) δεν είναι της ιδίας ακριβώς διαμέτρου...?
η ταν, η, τα πετάν...
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

nasa έγραψε: ...να ρωτήσω...το φίλτρο καυσίμου μετά την βαλβίδα είναι απαραίτητο...? ...μήπως θα εμποδίζει την απρόσκοπτη ροή καυσίμου...ιδίως εάν τα σωληνάκια (που τυχόν συνδεθούν μπρός-πίσω) δεν είναι της ιδίας ακριβώς διαμέτρου...?

Το καλλήτερο σημειο για το φιλτρο ειναι στην αντλία πλήρωσης. Με λίγα λόγια να μπαίνει καθαρό καύσιμο και να μην εχεις τα προβλήματα που αναφέρεις (εγώ ως γνησιος Μογγολος, δεν εχω πουθενα φιλτρα :D)
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...κατάλαβα...ευχαριστώ πολύ...!
η ταν, η, τα πετάν...
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

φίλτρο είναι καλύτερα να έχεις στον βοσκό και στην αντλία τροφοδοσίας (για να μη βάζεις σκουπιδια )
nasa

Δημοσίευση από nasa »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: φίλτρο είναι καλύτερα να έχεις στον βοσκό και στην αντλία τροφοδοσίας (για να μη βάζεις σκουπιδια )

...λογικά όμως ο 'βοσκός' θα πρέπει να έχει πλέγμα για τα σκουπίδια, η, κάποιον άλλο τρόπο κατακράτησης σωματιδίων απο την κατασκευή του...ναι...!?

...επίσης να ρωτήσω...η βαλβίδα (quick-fill) ευθυγραμμισμένη με το σωληνάκι απο το ντεπόζιτο κ' το καρμπυρατέρ, πρέπει να είναι τοποθετημένη πάνω στο fuselage...η, πάνω στο cowl, η δεν έχει σημασία...?
η ταν, η, τα πετάν...
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Ο βοσκός εχει ενα πλεγμα από κατασκευής

Εισαι σιγουρος ότι θες απάντηση στο β΄σκέλος?
nasa

Δημοσίευση από nasa »

Mogolos έγραψε: Ο βοσκός εχει ενα πλεγμα από κατασκευής

Εισαι σιγουρος ότι θες απάντηση στο β΄σκέλος?

...οκ Mog...κατάλαβα...ευχαριστώ...!
η ταν, η, τα πετάν...
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Καλημερα
Θα ηθελα να πω και γω την γνωμη μου!
Οι βοσκοι δεν εχουν παντα πλεγμα ,οι περισσοτεροι ειναι χωρις και το φιλτρο ειναι παντα απαραιτητο,οσο για την βαλβιδα η γνωμη μου ειναι να μην την χρησιμοποιειτε (ιδιως τις κινεζικες) γιατι κολλανε.

Αγγελος
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Mogolos έγραψε: Το καλλήτερο σημειο για το φιλτρο ειναι στην αντλία πλήρωσης. Με λίγα λόγια να μπαίνει καθαρό καύσιμο και να μην εχεις τα προβλήματα που αναφέρεις (εγώ ως γνησιος Μογγολος, δεν εχω πουθενα φιλτρα :D)

Εσυ φιλε μου σαν γνησιος Μογγολος θα το φας το κεφαλι σου και αν ειναι για κανενα παρταλι ΟΚ ,αλλα για κανενα καλο αεροπλανο ειναι κριμα!!!!
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

ankon έγραψε: Καλημερα
Θα ηθελα να πω και γω την γνωμη μου!
Οι βοσκοι δεν εχουν παντα πλεγμα ,οι περισσοτεροι ειναι χωρις και το φιλτρο ειναι παντα απαραιτητο,οσο για την βαλβιδα η γνωμη μου ειναι να μην την χρησιμοποιειτε (ιδιως τις κινεζικες) γιατι κολλανε.

Αγγελος

Φυσικά ποτέ κινεζικες βαλβίδες.
Εαν θέλετε, πάντως, να βάλετε βαλβίδα χωρίς να φοβάστε τυχόν κόλλημα, υπάρχει και άλλη λύση. Με τρια σωληνακια.
Ενα από την βαλβίδα πρός το ντεπόζιτο (με βοσκο για γεμισμα και αδιασμα)
ενα από την υπερχείληση προς την εξάτμιση
και ενα από το ντεπόζιτο πρός το καρμπυρατερ (με βοσκό φυσικά)

Ετσι ούτε υπάρχει φοβος να κολλησει η βαλβίδα, ουτε χανεις ροή προς το καρμυρατερ και βαζεις την βαλβίδα όπου θες (skale)
Συνημμένα
20101117124102813_0001.jpg
20101117124102813_0001.jpg (85.39 KiB) Προβλήθηκε 208 φορές
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

ankon έγραψε: Εσυ φιλε μου σαν γνησιος Μογγολος θα το φας το κεφαλι σου και αν ειναι για κανενα παρταλι ΟΚ ,αλλα για κανενα καλο αεροπλανο ειναι κριμα!!!!

Εχεις δικιο Αγγελε, κακώς δεν εχω. Ειναι κάτι που πρέπει να κανω `M`
orck

Δημοσίευση από orck »

Παρελαβα δυο μεταλικα φιλτρα που σαν υλικο φιλτρανσης εχουν ενα λεπτο πλεγμα. Αυτα τα φιλτρα ειναι καλα η θα χρειαστω κατι αλλο;

Πως ακριβως βαζουμε καυσιμο; Θα τραβαω το σωληνακι του καρμουρατερ;
Η βαλβιδα που αναφερεσαι mogolos (συγνωμη ενω εχουμε μιλησει μια φορα στον Μαραθωνα δεν θυμαμαι ονομα) τι ακριβως ειναι; Απλη ανεπιστροφη; Αυτη κατα την διαρκεια της πτησης ειναι στον αερα η ειναι βιδωμενη καπου στην ατρακτο;
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Να ξεκινήσω με μία επισήμανση για τα φίλτρα τα οποία είναι διαφορετικά για τους κινητήρες βενζίνης από αυτά που είναι για glow
Τα περισσότερα φίλτρα για glow είναι συρμάτινα
Σε ότι αφορά την βαλβίδα ο Γιάννης (mogolos) είναι αναλυτικότατος Η τροφοδοσία γίνεται βάζοντας το καύσιμο με ειδικό επιστόμιο (περιέχεται) στην βαλβίδα
Σε περίπτωση που θέλεις να αποφύγεις την βαλβίδα τότε χρησιμοποιείς το σωληνάκι που πάει στο καρμπυρατέρ η αν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση χρησιμοποιείς ένα τρίτο το οποίο και ταπώνεις με μία βίδα μετά από την πλήρωση
Συνημμένα
PAAAAANEALPHDICH.jpg
PAAAAANEALPHDICH.jpg (22.29 KiB) Προβλήθηκε 208 φορές
MAG237500-FuelingValve.jpg
MAG237500-FuelingValve.jpg (13.02 KiB) Προβλήθηκε 208 φορές
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε:
....χρησιμοποιείς ένα τρίτο το οποίο και ταπώνεις με μία βίδα μετά από την πλήρωση

Τελικά, αυτός ο τρόπος είναι ο πιο safe._Β_Ο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανολογικά - Εργαλεία - Καύσιμα”