Πρόβλημα με Li-po

asterixx25

Απάντηση: Πρόβλημα με Li-po

Δημοσίευση από asterixx25 »

10.08V αντιστοιχεί σε 3.36V ανά στοιχείο

Το οτι δεν δούλεψε μήπως φταίει το esc και κάνει cut off σε αυτή την τάση ?
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

iliaskak έγραψε: Λοιπον 10.08v,μετα απο οτι εκανα πριν φωτια δεν πηρε, δεν φουσκωσε ομως ουτε δουλεψε κιολας.#**περιμενω προτασεις αν μπορειτε οχι εκρηκτικες παρακαλω_P_P.

1/ Κολλάς ένα αυτοκόλλητο "ΠΡΟΣΟΧΗ LIPO" την φασκιώνεις όμορφα σε ένα σακουλάκι της αρεσκίας σου και την αποθέτεις στο ειδικό δοχείο για παλιές μπαταρίες στο "Γερμανό"
2/ Αν σου αρκεί για την εφαρμογή σου ρεύμα 55A (=2.2A x 25C) πάς και αγοράζεις αυτή τη μπαταριούλα που είναι διαμάντι για τα λεφτά της και ηρεμείς:
http://www.myhelis.com/2200mah-11.1V-25C-Cons.Dis-Rate-5C-Charge/

Στη προτείνω ως πολύ οικονομική και ως αξιοπρεπέστατη στην απόδοσή της. Έχω αρκετές...

Είμαι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τη λογική του bladeskiller και όπως λένε και τα "αμερικάνά": better be safe than sorry.

Κράτα τα κότσια και τα ρίσκα σου για σημαντικότερες καταστάσεις φίλε μου και όχι απλώς για ένα hobby...

Καλές πτήσεις (και φορτίσεις...!)
Φιλικά
Γιώργος
iliaskak

Δημοσίευση από iliaskak »

Ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις κ το ενδιαφερον,δεν με ενδιαφερει η μπαταρια αλλα που εμαθα δυο τρια πραγματα κ καποιους προθυμους να βοηθησουν.Αυτο μου φτανει η φιλικη κουβεντα κ συμβουλη σε κατι που δεν γνωριζω καλα ακομα,η μπαταρια παει για γερμανο.Σας ευχαριστω ολους κ καλες πτησεις.Σε καποιο επομενο θεμα μαλλον θα τα ξαναπουμε.Φιλικα Ηλιας.
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Μπορείς επίσης να βάλεις ενα λαμπάκι 12V μέχρι να αποφορτιστεί πλήρως, μετά να την χαράξεις απο τα πλάγια με ενα κοπίδι και να την ρίξεις μέσα σε αλατόνερο.
Μετά μπορείς να την πετάξεις στα σκουπίδια ή στον ειδικό κάδο για την ανακύκλωση.
iliaskak

asterixx25 έγραψε: Μπορείς επίσης να βάλεις ενα λαμπάκι 12V μέχρι να αποφορτιστεί πλήρως, μετά να την χαράξεις απο τα πλάγια με ενα κοπίδι και να την ρίξεις μέσα σε αλατόνερο.
Μετά μπορείς να την πετάξεις στα σκουπίδια ή στον ειδικό κάδο για την ανακύκλωση.

Αν αποφορτιστει δεν πιανει φωτια? Ο φοβος μου παντα ηταν αυτος κ τις φορτιζα με το που γυριζα σπιτι αμεσως.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Οχι δεν πέρνουν φωτιά, εαν αποφορτιστούν.
Επίσεις δεν ειναι σαν τις Nc ή Nimi που όταν τις αφίνεις χάνουν το φορτίο τους. Και ενα χρόνο να τις εχεις στο ράφι, δεν θα αποφορτιστούν.
Για αποθήκευση, οι φορτιστές εχουτν ειδικό προγραμμα που σου πηγαίνει το κάθε κελι στα 3,80 με 3,90 V
iliaskak

Mogolos έγραψε: Οχι δεν πέρνουν φωτιά, εαν αποφορτιστούν.
Επίσεις δεν ειναι σαν τις Nc ή Nimi που όταν τις αφίνεις χάνουν το φορτίο τους. Και ενα χρόνο να τις εχεις στο ράφι, δεν θα αποφορτιστούν.
Για αποθήκευση, οι φορτιστές εχουτν ειδικό προγραμμα που σου πηγαίνει το κάθε κελι στα 3,80 με 3,90 V

:/)-Φιλε μου πρωτη φορα το ακουω κ το μαθαινω αυτο.Εδω στην Πατρα δεν εχω κλικα ουτε ξερω καν που πετανε αλλοι αν πετανε.Τα μαγαζια ειναι της πλακας κ δεν εχουν αμεσα σχεδον τιποτα να σου δωσουν <θα τα παραγγειλω κ θα ερθουν σε 3-4 μερες>.Χαιρω πολυ κ ετσι τα παιρνω μονος μου απο Αθηνα η απο ιντερνετ.Πεταω 8 μηνες κ δεν εχω δει αλλο ελικοπτερο στον αερα. Το λεω για να μην πεις τι ασχετος ειναι αυτος,που ειμαι δηλαδη απλα δεν υπαρχει καποιος εμπειρος που να γνωριζω στην περιοχη.Την λυση την βρηκα τωρα που εχω ολους εσας προθυμους να βοηθησετε #** οποτε σιγα σiγα ετοιμαστειται για κατεγεισμο ερωτησεων.
ο Λακης ο Λωτος

Δημοσίευση από ο Λακης ο Λωτος »

δωσε λιακοοοοοοοοοοοοοο βομβαρδισε τους με ερωτησεις να ερθουν στα ισια τους κρεμασανε τελευταια!
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

iliaskak έγραψε: Την λυση την βρηκα τωρα που εχω ολους εσας προθυμους να βοηθησετε #** οποτε σιγα σiγα ετοιμαστειται για κατεγεισμο ερωτησεων.

Για δώσε...~!!:D
Πάντως μη νομίζεις, και στην Αθήνα είναι λίγα τα καταστήματα που πραγματικά δίνουν λύσεις.

Μάθε επίσης πως οι Lipo παίρνουν φωτιά, και κακή φωτιά, αν τις τρυπήσεις βίαια ή τις υπερφορτίσεις επιθετικά, δηλαδή με περισσότερα C απο όσα προβλέπει ο κατασκευαστής, ή αν τις ζορίσεις στη χρήση, δηλαδή απαιτήσεις να σου δώσει κατα πολύ περισσότερο ρεύμα απο αυτό που μπορεί - τα C εκφόρτισης - και αυτό συνεχόμενα. Ζεσταίνονται υπερβολικά, πρήζονται και μπουμ.

ΠΑΝΤΑ μόλις βγάλεις τη Lipo από το πετούμενο την παρκάρεις για να ξεκουραστεί κάποια λεπτά. ΔΕΝ τη φορτίζεις αμέσως. Όσο περισσότερο τη ζόρισες τόσο περισσότερη ώρα τη ξεκουράζεις.

Ψάξε στο youtube "Lipo fire" για να καταλάβεις τι δεν πρέπει να δείς σε ζωντανή μετάδοση...

http://www.youtube.com/watch?v=-DcpANRFrI4
iliaskak

gxaid έγραψε: Για δώσε...~!!:D
Πάντως μη νομίζεις, και στην Αθήνα είναι λίγα τα καταστήματα που πραγματικά δίνουν λύσεις.

Μάθε επίσης πως οι Lipo παίρνουν φωτιά, και κακή φωτιά, αν τις τρυπήσεις βίαια ή τις υπερφορτίσεις επιθετικά, δηλαδή με περισσότερα C απο όσα προβλέπει ο κατασκευαστής, ή αν τις ζορίσεις στη χρήση, δηλαδή απαιτήσεις να σου δώσει κατα πολύ περισσότερο ρεύμα απο αυτό που μπορεί - τα C εκφόρτισης - και αυτό συνεχόμενα. Ζεσταίνονται υπερβολικά, πρήζονται και μπουμ.

ΠΑΝΤΑ μόλις βγάλεις τη Lipo από το πετούμενο την παρκάρεις για να ξεκουραστεί κάποια λεπτά. ΔΕΝ τη φορτίζεις αμέσως. Όσο περισσότερο τη ζόρισες τόσο περισσότερη ώρα τη ξεκουράζεις.

Ψάξε στο youtube "Lipo fire" για να καταλάβεις τι δεν πρέπει να δείς σε ζωντανή μετάδοση...

http://www.youtube.com/watch?v=-DcpANRFrI4

Καλησπερα καταρχην. Μα οτι εχω μαθει το εμαθα στην Αθηνα κ τα λαθη φυσικα εχω παει σε κανα 5αρη 6 κ πρεπει να εχεις φιλτρο κουταμαρας για (μην) να καταλαβεις τι λενε καποιοι απο αυτους*SAR*. Ευτυχως δεν εχω χασει τα μαλλια μου με αυτα που εχω ακουσει κ λεω για πραγματα που πραγματικα ξερω για τα αλλα μαγκα μου την πατησες θα πεσει πολυ ερωτηση στο μελλον?^%^
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορτιστές - Μπαταρίες - Φόρτιση & Αποφόρτιση”