P-47D II Thunderbolt της ESM
Απάντηση: P-47D II Thunderbolt της ESM
Μετά από αρκετό καιρό ξαναέπιασα το P-47D.
Τελείωσα με το φτερό (το μόνο που του μένει είναι η ένωσή του).
Ενισχύθηκαν οι βάσεις των retract με τάκους και εποξικό στόκο, όπως επίσης και το σημείο που θα ακουμπήσει στη σέλα της ατράκτου με υαλόνημα και εποξική ρητίνη. Τέλος η εκτεθημένη επιφάνεια ξύκου περάστηκε με ρητίνη, αφού δε θα βάλω τα wheel wells και θα βαφτεί!
Τελείωσα με το φτερό (το μόνο που του μένει είναι η ένωσή του).
Ενισχύθηκαν οι βάσεις των retract με τάκους και εποξικό στόκο, όπως επίσης και το σημείο που θα ακουμπήσει στη σέλα της ατράκτου με υαλόνημα και εποξική ρητίνη. Τέλος η εκτεθημένη επιφάνεια ξύκου περάστηκε με ρητίνη, αφού δε θα βάλω τα wheel wells και θα βαφτεί!
- Συνημμένα
-
- IMG_0394.jpg (89.37 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0396.jpg (94.97 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0388.jpg (90.95 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0387.jpg (96.49 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0385.jpg (94.93 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
Ήρθε η ώρα της ατράκτου.
Ενίσχυσα με 2 στρώσεις υαλόνημα και ρητίνη το firewall και τη σέλα!
Μπήκε το μοτέρ και η ηλεκτρονική.
Ενίσχυσα με 2 στρώσεις υαλόνημα και ρητίνη το firewall και τη σέλα!
Μπήκε το μοτέρ και η ηλεκτρονική.
- Συνημμένα
-
- IMG_0399.jpg (95.08 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0398.jpg (92.84 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0397.jpg (95.71 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0393.jpg (90.35 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
Αντώνη, εαν καταλαβα από τις φωτό, την ηλεκτρονική την εχεις βάλει κάτω από το ριντ? Εαν ναι μην την αφισεις εκει. Εαν χωράει βάλε την από πάνω από το μοτέρ, ή εαν εισαι αναγκασμένος να την βαλεις εκεί, στεγανοποίησέ την με κάτι. Στο σημείο που την έχεις ειναι λίγο επίφοβη να λουστεί με λαδια-καυσιμα-καυσαερια
Χχμμμ.. Όντως, είναι κάτω από το μοτέρ και ούτε που σκέφτηκα για λάδια κτλ!!
Από πάνω δε χωράει όμως! Θα το δω πάλι σήμερα, να της αλλάξω θέση!
Thanx!
Από πάνω δε χωράει όμως! Θα το δω πάλι σήμερα, να της αλλάξω θέση!
Thanx!
βαλε την μεσα, μαζί με τις μπαταρίες, όπως εκανα στο p51
Αν δω πως δε χωράει αλλού μπροστά αυτό θα κάνω, αλλά είναι αρκετά δύσκολη η πρόσβαση πίσω από το firewall!
φιλε djbac, καταρχιν συμφωνω με τις ενισχυσεις που εχεις κανει μεχρι στιγμης, κατα δευτερον θα ηθελα να προσθεσω κατι
α) εαν το μοτερ που εχεις βαλει ειναι η dle 30cc, εαν δεν κανω λαθος, να ξερεις οτι το μοτερ αυτο ειναι πολυ δυνατο και εχει μεγαλες ροπες. προσωπικα δεν ειδα να εχεις βαλει right η down thrust (μπορεί βέβαια να το έχεις στερεώσει προσωρίνα). ενδεχεται ο κασκευαστης να εχει δωσει στο firewall built in thrust, όμως μην ξεχνας οτι οι μοιρες που ενδεχομενως να έχει δωσει στο firewall θα αντιστοιχουν στο προτεινομενο απο αυτον μοτερ, το οποιο είναι κατα πολύ πιο αδυναμο απο μια dle 30cc. σε περίπτρωση που το μοντέλο δεν έχει τα απαιτούμενα thrust, θα σου τραβάει αριστερά στην απογείωση,ειδικά όταν γκαζώνεις και στον αέρα θα φουσκώνει πάλι όταν γκαζώνεις ,σε ενοχλητικό βαθμό.
β) αν και οι σύγχρονες ηλεκτρονικές είναι βελτιωμένες απο θέμα ηλεκτρομαγνητικών παρασίτων εγώ σε κανένα αεροπλάνο μου δεν την έχω βάλει μέσα στην άτρακτο, πάντα την στερεώνω στον χωρο του κινητήρα, ....ίσως και για ψυχολογικούς λόγους, πάντως δεν το ρισκάρω!.
α) εαν το μοτερ που εχεις βαλει ειναι η dle 30cc, εαν δεν κανω λαθος, να ξερεις οτι το μοτερ αυτο ειναι πολυ δυνατο και εχει μεγαλες ροπες. προσωπικα δεν ειδα να εχεις βαλει right η down thrust (μπορεί βέβαια να το έχεις στερεώσει προσωρίνα). ενδεχεται ο κασκευαστης να εχει δωσει στο firewall built in thrust, όμως μην ξεχνας οτι οι μοιρες που ενδεχομενως να έχει δωσει στο firewall θα αντιστοιχουν στο προτεινομενο απο αυτον μοτερ, το οποιο είναι κατα πολύ πιο αδυναμο απο μια dle 30cc. σε περίπτρωση που το μοντέλο δεν έχει τα απαιτούμενα thrust, θα σου τραβάει αριστερά στην απογείωση,ειδικά όταν γκαζώνεις και στον αέρα θα φουσκώνει πάλι όταν γκαζώνεις ,σε ενοχλητικό βαθμό.
β) αν και οι σύγχρονες ηλεκτρονικές είναι βελτιωμένες απο θέμα ηλεκτρομαγνητικών παρασίτων εγώ σε κανένα αεροπλάνο μου δεν την έχω βάλει μέσα στην άτρακτο, πάντα την στερεώνω στον χωρο του κινητήρα, ....ίσως και για ψυχολογικούς λόγους, πάντως δεν το ρισκάρω!.
Θα συμφωνήσω μαζί σου για το thrust, έχει ήδη δώσει ο κατασκευαστής στο firewall, αλλά δοκιμάζοντας μετά την πρώτη πτήση θα δω. Λογικά θα χρειαστεί right thrust!
όσο για την ηλεκτρονική συμφωνώ και πάλι!
όσο για την ηλεκτρονική συμφωνώ και πάλι!
Κόψε ένα κομμάτι κοντρα πλακε,carbon ή πλαστικό όσο η εξωτερική απόσταση των δύο πάνω βάσεων της μηχανής. Κόλλα του 2 κομματια ξύλο ώστε να γίνει Π,είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά, ώστε να φωλιάζει πάνω τις βάσεις και να μην παίζει δεξια αριστερα. Εγώ θα προτιμουσα την μέσα πλευρα και τριγωνάκια!
Δέσε εκεί πάνω την ηλεκτρονική και δέσ,τα όλα με velcro μαζί πάνω στις βάσεις!
Θα χωράει λογικά μια χαρά
Δέσε εκεί πάνω την ηλεκτρονική και δέσ,τα όλα με velcro μαζί πάνω στις βάσεις!
Θα χωράει λογικά μια χαρά
εαν κρατήσεις τις γωνίες (thrust) που δίνει ο esm για την πρώτη πτήση να είσαι προετοιμασμένος για ανάποδο rudder κατά την απογείωση και προσπάθησε να δώσεις γκάζι όσο πιο προοδευτικά μπορείς, όχι απότομα.
Αυτό έχω την εντύπωση πως ισχύει σε όλα τα tail-dragger! Τουλάχιστον αυτό κάνω και σε αυτά που έχω!
DjBac έγραψε: ↑Αυτό έχω την εντύπωση πως ισχύει σε όλα τα tail-dragger! Τουλάχιστον αυτό κάνω και σε αυτά που έχω!
σαφως και ισχυει για ολα τα tail dragger, απλα το αναφερω γιατι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έχεις ένα δυνατό μοτέρ με τις εργοστασιακές γωνίες thrust!
Μην κάνεις τίποτα ακόμα με τις γωνίες πριν την πρώτη πτήση! Πέτα και δες τι χρειάζεσαι!
Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και έλικα να αλλάξεις, επηρεάζεται ο τρόπος έλξης του α/φους.. Και μιλάμε ακομα και για ελικες διαφορετικης εταιρίας και όχι βήματος ή τύπου(carbon,ξυλο).. Δηλαδή μια έλικα 20Χ10 μια εταιρίας μπορεί να χρειάζεται περισσότερο right thrust από μια άλλη 20Χ10 άλλης εταιρίας...
Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και έλικα να αλλάξεις, επηρεάζεται ο τρόπος έλξης του α/φους.. Και μιλάμε ακομα και για ελικες διαφορετικης εταιρίας και όχι βήματος ή τύπου(carbon,ξυλο).. Δηλαδή μια έλικα 20Χ10 μια εταιρίας μπορεί να χρειάζεται περισσότερο right thrust από μια άλλη 20Χ10 άλλης εταιρίας...
Τελικά άλλαξα τη θέση της ηλεκτρονικής! Την έβαλα στο πάνω μέρος μπροστά από το firewall. Έφτιαξα μία βάση από κόντρα πλακέ, έβαλα blind nuts μέσα στο firewall, 2 βίδες, foam rubber, velcro και τέλος το πέρασα και ένα χέρι ρητίνη με υαλόνημα και είναι έτοιμο!!
- Συνημμένα
-
- IMG_0405.jpg (91.38 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0403.jpg (88.04 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0401.jpg (92.22 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0400.jpg (93.35 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
Έβαλα τα πηδάλια στο elevator και κολλήθηκαν στη συνέχεια πάνω στην άτρακτο μαζί με μία ράβδρο αλουμινίου! Σειρά έχει το rudder!
- Συνημμένα
-
- IMG_0406.jpg (91.09 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0404.jpg (94.66 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές
-
- IMG_0402.jpg (92.16 KiB) Προβλήθηκε 356 φορές