P-47D II Thunderbolt της ESM
Απάντηση: P-47D II Thunderbolt της ESM
β) αν και οι σύγχρονες ηλεκτρονικές είναι βελτιωμένες απο θέμα ηλεκτρομαγνητικών παρασίτων εγώ σε κανένα αεροπλάνο μου δεν την έχω βάλει μέσα στην άτρακτο, πάντα την στερεώνω στον χωρο του κινητήρα, ....ίσως και για ψυχολογικούς λόγους, πάντως δεν το ρισκάρω!.
τελικά υπάρχει πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές η όχι ?
τελικά υπάρχει πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές η όχι ?
Πάντα υπάρχει θέμα αν μπουν κοντά στα ηλεκτρονικά!
Γενικά, καλό είναι να έχουν 30 εκατοστά απόσταση από τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά, ειδικά από τον δέκτη!
Γενικά, καλό είναι να έχουν 30 εκατοστά απόσταση από τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά, ειδικά από τον δέκτη!
DjBac έγραψε: ↑Πάντα υπάρχει θέμα αν μπουν κοντά στα ηλεκτρονικά!
...............και απο την μπαταρια του δέκτη!
Πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα παιδιά. Ειναι πολύ καλά "μονομένες".
Φυσικά υπάρχει το ρητό "φιλαγε τα ρουχα σου..."
Και το καλητερο συστημα ειναι το μανιατό
Φυσικά υπάρχει το ρητό "φιλαγε τα ρουχα σου..."
Και το καλητερο συστημα ειναι το μανιατό
Μπήκε και το rudder αφού μετρήθηκαν και ανοίχθηκαν 4 υποδοχές για Dubro HD Hinges.
Στη συνέχεια αφού πέρασα με υαλόνημα και εποξική ρητίνη το ξύλο που μπαίνουν τα σέρβο, τοποθέτησα τα 2 σέρβο για τα elevator!
Στη συνέχεια αφού πέρασα με υαλόνημα και εποξική ρητίνη το ξύλο που μπαίνουν τα σέρβο, τοποθέτησα τα 2 σέρβο για τα elevator!
- Συνημμένα
-
- IMG_0411.jpg (86.76 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- IMG_0410.jpg (93.65 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- IMG_0409.jpg (93.54 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- IMG_0408.jpg (95.32 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- IMG_0407.jpg (94.26 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
Επιτέλους μετά από πάρα πολύ καιρό ασχολήθηκα με το Ρ-47!
Μου πήρε αρκετές ώρες η σωστή κατανομή και προσεγμένη τοποθέτηση των ηλεκτρονικών.
Επίσης χρονοβόρα ήταν και διαδικασία για την ουρά, αλλά τέλος και με αυτό!
Μπήκαν όλα τα σέρβο, οι 1 μπαταρία μαζί με το kill switch της ηλεκτρονικής μπήκαν στο firewall μακρυά από τα άλλα ηλεκτρονικά.
Το air tank και οι 2 μπαταρίες του δέκτη μπήκαν όσο πιο μπροστά γινόταν και όσο πιο προστατευμένα μπορούσα. Τοποθετήθηκε και η βαλβίδα αέρα (UP-8) και περάστηκαν τα σωληνάκια (μαζί με συρματασφάλιση) στο air-tank, fill valve, valve και στο air gauge.
Μερικές φωτογραφίες και θα βάλω και άλλες στις επόμενες μέρες.
Μου πήρε αρκετές ώρες η σωστή κατανομή και προσεγμένη τοποθέτηση των ηλεκτρονικών.
Επίσης χρονοβόρα ήταν και διαδικασία για την ουρά, αλλά τέλος και με αυτό!
Μπήκαν όλα τα σέρβο, οι 1 μπαταρία μαζί με το kill switch της ηλεκτρονικής μπήκαν στο firewall μακρυά από τα άλλα ηλεκτρονικά.
Το air tank και οι 2 μπαταρίες του δέκτη μπήκαν όσο πιο μπροστά γινόταν και όσο πιο προστατευμένα μπορούσα. Τοποθετήθηκε και η βαλβίδα αέρα (UP-8) και περάστηκαν τα σωληνάκια (μαζί με συρματασφάλιση) στο air-tank, fill valve, valve και στο air gauge.
Μερικές φωτογραφίες και θα βάλω και άλλες στις επόμενες μέρες.
- Συνημμένα
-
- IMG_0433.jpg (89.74 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- IMG_0432.jpg (94.67 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- IMG_0430.jpg (93.67 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- IMG_0426.jpg (87.6 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- IMG_0425.jpg (91.89 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
Στις φωτογραφίες φαίνεται και η μία μπαταρία δέκτη, η βαλβίδα αέρα και η ντίζα για το γκάζι!!
Έπεται συνέχεια!
Έπεται συνέχεια!
- Συνημμένα
-
- IMG_0445.jpg (94.65 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- IMG_0437.jpg (90.46 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- IMG_0435.jpg (89.24 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
Καλησπερα και απο μενα Αντωνη..Σπυρος εδω. Διαβαζα ολα αυτα που εχετε γραψει και για μεντεσεδες εχω ενα να πω. Μην βαλεις τους Dubro. Kavan πλακε. Βαζεις τους μεγαλους και δεν σπανε με τιποτα Θα τους βρεις στον Δελατολα και στο Πρωιν Hobby box στην ιπποκρατους.
2ο τα servo που βαζεις για eleron και rudder ειναι πολυ μεγαλα!! τι νομιζεις οτι θα τραβηξεις??? Ουτε σε 1/4 δεν βαζουν τετοια!! ειναι και digital και θα τραβαν πολυ ρευμα κατευθειαν απο τον δεκτη
Μαλλον αργησε το post... το παραθετω παραυτα!
2ο τα servo που βαζεις για eleron και rudder ειναι πολυ μεγαλα!! τι νομιζεις οτι θα τραβηξεις??? Ουτε σε 1/4 δεν βαζουν τετοια!! ειναι και digital και θα τραβαν πολυ ρευμα κατευθειαν απο τον δεκτη
- Συνημμένα
-
- KAVAN-Scharnier-39-x-20-mm-10-Stk-02073._2F04_b_0.JPG (17.84 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
Σπύρο σε ευχαριστώ για τις προτάσεις! όσο για τους μεντεσέδες είναι αργά πλέον, αφού έχουν ήδη τοποθετηθεί!! :D
Το ξέρω πως τα σέρβο είναι υπερβολικά, γιατί αρχικά νόμιζα πως ήθελε 1 για elev και ένα για rudder. Μετά που είδα πως θέλει 2 για elev έβαλα αυτά που είχα και πήρα το άλλο για την ουρά. Το πήρα μεγάλο, αφού η τιμή του είναι σχετικά καλή και μπορώ αργότερα να το βάλω και αλλού! Ο συγκεκριμένος δέκτης δηκώνει 35Α και στιγμιαία 50Α. Οι διακόπτες που έχω βάλει συνολικά σηκώνουν 20Α σταθερά. Ρεύματα που δεν πρόκειται να σηκώσουν όλα τα σέρβο του σκάφους μαζί και σε ακραία φορτία. Εννοείται πως θα μετρήσω το ρεύμα που σηκώνουν όλα μαζί όταν τελειώσει!
Το ξέρω πως τα σέρβο είναι υπερβολικά, γιατί αρχικά νόμιζα πως ήθελε 1 για elev και ένα για rudder. Μετά που είδα πως θέλει 2 για elev έβαλα αυτά που είχα και πήρα το άλλο για την ουρά. Το πήρα μεγάλο, αφού η τιμή του είναι σχετικά καλή και μπορώ αργότερα να το βάλω και αλλού! Ο συγκεκριμένος δέκτης δηκώνει 35Α και στιγμιαία 50Α. Οι διακόπτες που έχω βάλει συνολικά σηκώνουν 20Α σταθερά. Ρεύματα που δεν πρόκειται να σηκώσουν όλα τα σέρβο του σκάφους μαζί και σε ακραία φορτία. Εννοείται πως θα μετρήσω το ρεύμα που σηκώνουν όλα μαζί όταν τελειώσει!
3Blade έγραψε: ↑Καλησπερα και απο μενα Αντωνη..Σπυρος εδω. Διαβαζα ολα αυτα που εχετε γραψει και για μεντεσεδες εχω ενα να πω. Μην βαλεις τους Dubro. Kavan πλακε. Βαζεις τους μεγαλους και δεν σπανε με τιποτα Θα τους βρεις στον Δελατολα και στο Πρωιν Hobby box στην ιπποκρατους.
1. Το Hobbybox εκλεισε, οπότε οι αγορές από αλλου πλέον
2. Το μεγάλο σερβο στο rader απαραίτητο, όχι τόσο για την πτήση αλλά περισσότερο για το ροδάκι. Οταν το σκάφος τροχοδρομεί ή στρίβει, στο εδαφος, ασκούνται μεγάλες δυνάμεις από το ροδάκι στο σερβο. Καλό θα ειναι να έχει τα "κιλά" του, λοιπόν.
Αντώνη περιμένουμε πώς και πώς να το δουμε στον αερα!!_P_P
Αντώνη, εχω μια μικρή ενσταση για την ντίζα του γκαζιού. Οι "γωνιες" δεν ειναι και το καλλύτερο δυνατό σε βενζινομηχανές.
Υπάρχουν δυο λύσεις.
1. Βάλε σηρματόσχοινο, και ελατήριο επαναφοράς στο γκάζι. Εχει από "μαμά" το μοτέρ, αλλα βαζεις και 2ο για σιγουριά.
2. Ανοιξε την τρύπα που περνά η ντίζα σε σχήμα ελλειψης (οβαλ) ώστε να μπορεί να ανεβοκατεβαίνει ελεύθερα η ντίζα. (λογικά θα πρέπει να δόσεις και μια κλίση στην τρύπα. Ενα διαγώνιο 0 δηλαδή)
Υπάρχουν δυο λύσεις.
1. Βάλε σηρματόσχοινο, και ελατήριο επαναφοράς στο γκάζι. Εχει από "μαμά" το μοτέρ, αλλα βαζεις και 2ο για σιγουριά.
2. Ανοιξε την τρύπα που περνά η ντίζα σε σχήμα ελλειψης (οβαλ) ώστε να μπορεί να ανεβοκατεβαίνει ελεύθερα η ντίζα. (λογικά θα πρέπει να δόσεις και μια κλίση στην τρύπα. Ενα διαγώνιο 0 δηλαδή)
Γιάννη σε αυτό που αναφέρεσαι είχα και εγώ τις αμφιβολίες μου και πήρα χθες συρματόσχοινο, αλλά θέλω στο μπράτσο του καρμπυρατέρ να μπει πλαστικό χορνάκι, πως θα το κολλήσω? Επίσης θα πρέπει να κάνω και 2-3 σημεία στήριξης του οδηγού του συρματόσχοινου για να μην μπαλονιάζει, σωστά?
Οχι Αντώνη. Περνάς το συρματόσχοινο μέσα από σωλινάκι, και το πάς όπου θες. Δεν "μπαλονιάζει" Αυτό που σε απασχολεί, ειναι η επαναφoρά. Για αυτό και βάζεις 2ο ελατηριο
Και πως το συνδέω με πλαστικό χόρν πάνω στο αρμ του γκαζιού για να μη μεταφέρει θόρυβο? Με τι κόλλα στο πλαστικό χορν και συρματόσχοινο?
-
King Kostas
DjBac έγραψε: ↑Και πως το συνδέω με πλαστικό χόρν πάνω στο αρμ του γκαζιού για να μη μεταφέρει θόρυβο? Με τι κόλλα στο πλαστικό χορν και συρματόσχοινο?
Για χαρά Αντώνη, λογικά ο Γιάννης θα σου τα έχει πει από κοντά στο MarVal.
Δυο καλές και αξιόπιστες λύσεις είναι:
1. Threaded coupler (από χαλκό....με το καλάι γίνεται νταμάρι και βάζεις ότι ακρόντιζο θες) και
2. Screw-Lock Pushrod Connectors (και αυτό καλό)
- Συνημμένα
-
- Screw-Lock Pushrod Connectors.JPG (4.41 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές
-
- Threaded Coupler.JPG (1.91 KiB) Προβλήθηκε 377 φορές