Καλησπερα

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Καλησπερα

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Dimitris08 έγραψε: Ναι αντωνη το διαπιστωσα.

Ειχες να προτεινεις καποια θεματα να διαβασω οπως εγραψες παραπανω. Μπορεις να τα αναρτησεις;

http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=7623

http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=7075

http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=6728
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=8114

http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=1109

http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=8232

ακόμη θέματα πάνω στο easy star ,Wilga, e starter, fun club
Υπάρχουν αξιόλογα θερμικά μοντέλα όπως το calmato και άλλα
Το μειονέκτημα που μπορεί να έχουν ότι είναι ποιο ακριβά, μπελαλίδικά και ίσως όχι τόσο ανθεκτικά στις πτώσεις μπορεί να ισοφαριστεί με την πολύ ποιο σταθερή πτήση και με το ότι μετά παίρνεις μοτέρ και ηλεκτρονικά και τα βάζεις στο επόμενο βήμα
Από την άλλη τα ηλεκτρικά πολύ οικονομικότερα με περίσσια αντοχή (epp) και εύχρηστα θα σε βοηθήσουν να βάλεις απροβλημάτιστες ώρες
Dimitris08

Δημοσίευση από Dimitris08 »

Το calmato ηταν η πρωτη μου επιλογη. Το εχω βρει ετοιμο με κινητηρα στα 170 και θα αγορασω μια καλη τηλεκατευθυνση.
Το βασικο για μενα ομως ειναι να βρω τα καταλληλα ατομα να μου πουν τα βασικα ωστε να ξεκινησω σωστα.
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Το ηλεκτρικά όντως είναι πολύ πιο άνετα για να πετάξεις, πιο απλά. Είναι καλύτερα για να μάθεις με ένα τέτοιο γιατί δεν θα βάλεις πολλούς μπελάδες στο κεφάλι σου για αρχή μέχρι να δεις ότι σου αρέσει γενικά.

Αν συνεχίσεις, μετέπειτα στο μέλλον ίσως να θέλεις να φτιάξεις κάποιο scale μοντέλο που να σου αρέσει, οπότε τότε μπορείς να πας σε κατασκευές με κινητήρα για να δώσεις έξτρα ρεαλισμό και να φύγεις από το βζιιιιμ βζιιιιμ βζιιιιιιιιιιμ βζιιιιιμ του ηλεκτρικού.

Όπως σου είπα να κανονισεις με τα παιδιά και να δεις και τα 2 είδη. Το ηλεκτρικό μπορεί να σου φανεί πιο ψεύτικο και γενικά όχι όπως το θες ενώ το μανούριασμα των θερμικών να σε ενθουσιάζει, αντίθετα και πάλι μπορεί να δεις τον μπελά των θερμικών και να πεις μακριά από μας...

Είναι πολλοί παράγοντες... πριν πάρεις κάτι συναντήσου με τα παιδιά. _Β_Ο
Dimitris08

Παντα ειχα την τάση προς το θερμικό. Δεν με απασχολεί και τόσο το μανουριασμα, γιατι σκοπεύω να ασχοληθώ σοβαρά και μου αρέσουν οι προκλήσεις.

Κάτι ακόμη. Οι τ/κ sanwa θεωρούνται καλές; Η να παω προς τις πιο γνωστές όπως spektrum & futaba που ακούγονται περισσότερο;
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Δημήτρη, στη θέση που είσαι τώρα να είσαι σίγουρος πως ΟΛΟΙ μας βρεθήκαμε!!
Καλά κάνεις λοιπόν και ρωτάς, για να αποφύγεις λάθη!

Στο θέμα θερμικό ή ηλεκτρικό τώρα, είναι δική σου η απόφαση!

Εμείς θα σε βοηθήσουμε, απλά παραθέτοντας κάποια υπέρ και κατά!
Προσωπικά προτιμώ με τα χίλια ό,τι έχει καύσιμο (ό,τι καύσιμο και αν είναι!! :D )

Ηλεκτρικό:
+++
Απλό στη χρήση.
Βάζεις μπαταρία και πετάς.
Το βγάζεις από το αυτοκίνητο, το δένεις και πετάς.
Μετά τις πτήσεις το λύνεις και φεύγεις.
Αθόρυβο (αν το προτιμάς και ειδικά αν πετάς σε κατοικημένη περιοχή).
Καθαρό από λάδια.

---
Μηδενικός ηχητικός ρεαλισμός.
Πρέπει να κατανοείς κάποια βασικά θέματα με τα ρεύματα αν δεν πάρεις ένα έτοιμο setup.
Προσεκτική χρήση/φόρτιση/αποθήκευση μπαταριών.
Πρέπει να έχεις αρκετές μπαταρίες αν πετάς όλη μέρα, ή να ξεζουμίζεις την μπαταρία του αυτοκινήτου αν δεν πετάς σε μοντελοδρόμιο με παροχή ρεύματος.

Θερμικό/Βενζινοκίνητο:
+++
Ήχος (υποκειμενικό).
Η ενασχόληση, ρυθμίσεις, "προβλήματα" σε βάζουν πιο πολύ μέσα στο hobby.
Δε χρειάζεται να φορτίζεςι συνέχεια μπαταρίες, βάζεις καύσιμο και πετάς ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

---
Βρωμιά... Βρωμιά... Βρωμιά...

Αυτά που σου παραθέτω παραπάνω είναι προσωπικές και μόνο απόψεις.

Φιλικά,
Αντώνης
Dimitris08

Αντωνη πολυ κατατοπιστικό το ποστ σου και βοηθάει πολυ. Η βρωμια δε με απασχολεί και δε με ενοχλεί τόσο μιας και κάτοχος fazer την έχω φάει μεβτο κουταλι! Πόσο περισσότερη βρωμια να χει το αεροπλάνο;
Μια διευκρίνιση επειδή το ακούω συχνά. Τι ρυθμίσεις χρειάζονται; Είναι πολύπλοκες; Φαντάζομαι εννοείτε ρυθμίσεις στον κινητήρα. Τι άλλες χρειάζονται;
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Οι ρυθμίσεις που θα χρειαστούν ουσιαστικά είναι στον κινητήρα. Αν κάποιος που ΞΕΡΕΙ σου δείξει ΜΙΑ φορά, τότε δε θες κάτι άλλο. Δεν είναι πυρηνική φυσική, απλή λογική! Δεύτερο που θέλει προσοχή σε σχέση με τα ηλεκτρικά είναι οι κραδασμοί, αλλά αν οι κατασκευές/συναρμολογήσεις σου είναι προσεκτικές τότε δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ειδικά στα θερμικά!
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Είμαι κι εγώ fun τον θερμικών αεροπλάνων.
Οι ρυθμίσεις συνήθως είναι σε 2 βελόνες καυσίμου.
Δεν είναι πολύπλοκες.
Κι εμένα μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον το θερμικό, ξέρεις...
το στρώσιμο, η επιλογή έλικας, στροφόμετρο, επιλογή καυσίμου,
θερμοκρασίες, μπουζί, επισκευές, εξατμίσεις, μίζες, φασαρία, κάπνα, λαδίλα, ΣΒΗΣΙΜΑΤΑ ;D
Έχει πιο πολύ σασπένς _P_P
Dimitris08

Ακριβώς φίλε μου αυτο είναι, σασπενς. Κάτι να σε ενθουσιαζει να σε εξιταρει. Το ηλεκτρικό όπως λέτε είναι πολυ πιο εύκολο αφού δεν τα έχει όλα αυτά. Και όπως είπα μου αρέσουν οι προκλήσεις έχω υπομονή κ θέληση.

Οι τ/κ sawa είναι αξιόπιστες; Να προτιμησω μια τέτοια η να στραφω σε αυτές που ακούω πιο πολυ; (futaba, spektrum)
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Όπως σχεδόν σε όλα τα hobby κάποια πράγματα είναι βασικά. Ένα από αυτά είναι και η Τ/Κ σου. Εξαρτάται όπως από το budget που διαθέτεις!

Προσωπικά έχω εμπειρία από Futaba και JR. Κατέληξα στην 2η!!
Αισθητικά ανώτερες, ποιοτικά ανώτερες. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει και με τις απαιτήσεις σου, και σαν συνέπεια των μοντέλων σου. Προγραμματιστικά οι JR είναι πιο ευέλικτες από τις Futaba, εκτός και αν πας σε μοντέλα Futaba από 800 και πάνω που πάνω κάτω κάνουν τα ίδια πράγματα, απλά με διαφορετικό τρόπο σκέψης!!
Dimitris08

Απο ότι βλέπω όμως οι jr είναι αρκετά πιο ακριβές απο τις futaba. Μια εξακαναλη δεν είναι Αρκετή για εκπαιδευτικό αρχικά;
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Θα σε υπερκαλύψει για την αρχή! Αν τα μοντέλα σου όμως μεγαλώσου, τότε πιθανώς να χρειαστεί να την αλλάξεις!
Dimitris08

Πιθανο αλλα πως μπορει να χρησιμοποιήσει κάποιος πάνω απο 6 κανάλια; Τι επιπλέον μπορει να προστεθεί;
εχω βρει μια sanwa 8καναλη (Rds 8000 2.4) που συνδέεται με εξομειωτη και μια futaba 6καναλη (6ex 2.4).
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Εχουμε και λέμε...
1. Γκαζι
2. Elevaror
3. Rudder
4. Αριστερο aileron
5. Δεξί aileron
6. Αριστερο flap
7. Δεξι flap
8. Σκελη
9. Πορτακια για σκελη
10. Ανοιγωμενο canοpi
11. Απορρυψη δεξαμενων
12. Καπνος
Να συνεχίσω? :D *

Και που να αρχισεις να πετας ανεμοπτερα, Οι ανεμοπτεράδες που κάνουν του κοοοοόσμου τις μυξεις φτάνουν τα 14+ καναλια

Για αρχή 6-7 καναλια σε καλύπτουν. (Αρχη = 2-3 χρόνια)

*Φυσικά μπορεις να μειώσεις τα καναλια βαζοντας στα aileron & flaps Υ
Αλλα δεν εχεις τις ιδιες δυνατοτητες τριμαρισματος και πιθανων μυξεων που θες να κάνεις
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Την 6άρα futaba θα έλεγα να τη βγάλεις απ' τη λίστα.
Είναι βέβαια αξιόπιστη, την είχα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα,
αλλά έχει πολύ περιορισμένο μενού. Δες και τη Hitec Optic 6 είναι πολύ
καλή σ' αυτή την κατηγορία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλωσόρισμα στο www.petame.gr/welcome page”