Decathlon EP 48.9 inch

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Decathlon EP 48.9 inch

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Το Decathlon δεν είναι piper αυτό είναι γεγονός Αρα δεν θα έρθει τόσο αργά
Το εν λόγω μοντέλο όμως είναι περισσότερο Decathlon στο όνομα και στην όψη Είναι ένα υψηλοπτέρυγο μοντέλο με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν αυτά τα μοντέλα Μή φοβάσαι τίποτα
Κοίτα τις διαφορές στην αεροτομή του Decathlon με αυτή που έχεις εσύ που μοιάζει περισσότερο με clarky
Συνημμένα
clarky.jpg
clarky.jpg (7.7 KiB) Προβλήθηκε 492 φορές
NACA_1412_-_8KCAB_Decathlon.jpg
NACA_1412_-_8KCAB_Decathlon.jpg (18.95 KiB) Προβλήθηκε 492 φορές
2planos

Δημοσίευση από 2planos »

καλησπερα φιλε μου, απο οτι βλεπω εχεις κανει κατασκευαστικο λαθος στον πισω τροχο, θα πρεπει να μπαινει μεσα στο ξυλακι του ραντερ η ντιζουλα του πισω τροχου, το ελεβατορ ειναι 2 κοματια και εσυ μαλον δεν τα κολησες ισια, αρα πιασε το ενα κοντρα και με πολυ προσοχη προσλαθησε να το ισιωσεις χωρις να το σπασεις, κατα τα αλλα το σκαφακι δεν ειναι εκπαιδευτικο, ειναι πιο σκαιλ , θελει προσοχη στην κληση της πτερυγας με χαμηλες ταχυτητες και να ερχεσε με στοιχεια στην προσγειωση, κατα τα αλλα θα το ευχαριστηθεις, καλες πτησεις φιλε μου
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

.....έλα βρε Κώστα μή τον τρομάζεις και το πάρει απο φόβο
Με την ημισυμετρική αεροτομή που έχει δεν θα τον δυσκολέψει αρκεί να μή βάλει πολύ μεγάλες κινήσεις στην αρχή μέχρι να το μάθει και όπως λές να μή ρίξει υπερβολικά την ταχύτητα γιατι το βλέπω να είναι επιρεπές σε tipstall
Γι αυτό και δεν είναι καλό να κάνει spoileron η flaperon για ποιο αργή προσγείωση
raptor30

Δημοσίευση από raptor30 »

2planos,
έχεις απόλυτο δίκιο για τον τροχό, απλά το κατάλαβα όταν είχα ήδη κολήσει το πίσο φτερό πάνω στήν άτρακτο :( ... το elevator είναι ένα ενιαίο κομμάτι, αυτό που σκέφτομαι να κάνω για να το ισιώσω είναι αυτό που πρότεινε η archery (να βάλω αντηρίδες) και απ'ότι είδα έχει ανοχές για να έρθει τελείως στην ευθεία του.
Έχω ήδη κάνει την παραγγελεία και περιμένω να έρθει μαζί με το μοτέρ και το speed control για να συνεχείσω και να ολοκληρώσω την κατασκευή του :)
Τώρα πάντος που μας έχουν δώσει χώρο μέσα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν με αγχώνει και πολύ η μεγάλη ταχύτητα προσγείωσης γιατί ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και πάνω απ'όλα πιο ασφαλές σε αντίθεση με το πάρκινγκ που πεταγαμέ πρίν έξω από αυτό.

Αντώνη,
Επηδή το έχω σετάρει το αεροπλανάκι πάνω στην Τ/Κ έχω βάλει μαλακές και σκληρές κινήσεις. Οι σκληρές κινήσεις είναι στο 100% της διαδρομής τον φτερών (ίσως υπερβολή "το manual δεν αναφέρει απολύτος τίποτα για τις μοίρες που πρέπει να έχουν τα φτερά") και οι μαλακές στο 50%. Αυτά κατα προσέγγηση δική μου και από την μικρή εμπειρία που έχω (αν μου επιτρέπεται να πω κάτι τέτοιο) μέχρι στιγμής.
Επίσης στο manual δεν ανεφέρει πουθενά το CG του μοντέλου, και από τα forum που έχω ψάξει λένε ότι το αεροπλάνακι ζυγίζει ξεκινόντας από μπροστά στο 1/3 του φτερού.

Πάντος σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και την πολύτιμη βοήθεια που μου δίνεται...
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Το μοντέλο το έχω φτιάξει σε φίλο.

Αν πετάξεις έτσι δεν θα μείνει τίποτα…οπότε ξεχνάμε τα 100% των διαδρομών κτλ. Εδώ σου παραθέτω το δοκιμασμένο.

Low Rates (Μαλακές κινήσεις)

Elevator: 8 μοίρες
Rudder: 40 μοίρες
Ailerons: 35 μοίρες

Και θα πετάξεις χωρίς δράματα, έτσι ώστε και να τα σκaτώσεις να σε προλάβει κανένας χριστιανός και να μην πάρει χάρο στα χέρια.

High Rates (Σκληρές κινήσεις)

Elevator: 12 μοίρες…δεν θα προσγειώνεσαι όμως με high rates.
Rudder: 70 μοίρες
Ailerons: 45 μοίρες

Βάλε και λίγο expo, πχ 20% ειδικά στο elevator και θα είσαι μια χαρά.

Το μοντέλο πετάει τίμια. Είναι κακής ποιότητας όμως και μετά από καμιά 5άρα προσγειώσεις να έχεις το νου σου στα σκέλη και στο firewall.

Για να συνεχίσει να κοσμεί το δωμάτιο σου ξέχνα το 1/3 της χορδής…ούτε μια πτήση δεν θα προλάβεις….

Θα το ζυγίσεις όπως το βλέπεις…και όχι ανάποδα, και θα ξεκινήσεις από το ¼ της χορδής. Θα το απογειώσεις χαλάρά, αφού σηκώσει ουρά, χωρίς απότομα γκάζια και θα τραβήξεις ήρεμα....θα πάρεις την πρώτη στροφή έχοντας γκάζια.

Αφού ερεμήσεις, θα κλήσεις το γκάζι στο 1/4 σε ευθεία πτήση και με κόντρα τον αέρα(και με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις βάλει προπέλα με βήμα παρακάτω από 6), οπότε αν δεις ότι το μοντέλο βάζει ελαφριά μούρη, ΤΟΤΕ και μόνο ΤΟΤΕ θα αρχίσεις να το ζυγίζεις λίγο πιο πίσω από το ¼….το 1/3 της χορδής είναι η για ακροβατικά και δράματα...το μοντέλο γίνεται αρκετά νευρικό και με θέλει πολύ μaλακά χεράκια…δεν θα στο συνιστούσα…τουλάχιστον ακόμα.

Καλή πτήση.

Let us know!!!
archery

Δημοσίευση από archery »

Σου παραθέτω δύο φωτογραφίες από το δικό μου Manual με τις κινήσεις και το CG που πιστεύω είναι το ίδιο και βρίσκετε εκεί που μπαίνει η σωλήνα για να ενώσει τα φτερά..

Εικόνα
Εικόνα
raptor30

Σας ευχαριστώ και τους δυο για την άμεση απάντηση σας

King Kostas,
έχω δουλειά πάνω στην Τ/Κ, να το ρυθμίσω στις τιμές που μου έδωσες μιας και είναι δοκιμασμένο. Για τα σκέλη έχεις δίκιο, έχω βάλει epoxy γύρο γύρο (όχι σε υπερβολικό βαθμό για να μην ανεβάσω κατά πολύ το βάρος του μοντέλου) καθώς και σ'ολο το frame που γίνεται mount το μοτέρ και ελπίζω να κρατήσει... θα το δείξει αυτό ο χρόνος...
Προπέλα έχω μια 10/7 και μια 11/8 με μοτέρ 3548/4 1100Kv της Turnigy το οποίο και περιμένω να έρθει...

Εxpo δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιήσω γιατί και τα ελικόπτερα τα πετάω χωρίς και δεν το έχω συνηθίσει τόσο σε scale όσο και σε 3d πτήση.

Για το CG κάπου εκεί το υπολόγιζα και εγώ (ίσως να μη διατύπωσα σωστά αυτό που ήθελα να πώ) στο 1/3 του φτερού ξεκινώντας από μπροστά όπως φαίνεται και στη φώτο που έβαλε η archery και την ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά της καθώς και για την ιδέα της με τις αντηρίδες.
King Kostas

raptor30 έγραψε:
Προπέλα έχω μια 10/7 και μια 11/8 με μοτέρ 3548/4 1100Kv της Turnigy το οποίο και περιμένω να έρθει...

Μια χαρά. Με την 11χ8 θα έχεις σχεδόν και με 3S/2200mAh Lipo θα έχεις στα 11.5V σχεδόν 22Α στο max. Οπότε μιλάμε για 230Watt...κοινός ρουκέτα.

Το μοντέλο πετά sport με 170-180W. Οπότε με το setup που έχεις θα πετάς με 2/3 γκάζι για τουλάχιστον 10 λεπτά...

raptor30 έγραψε:
Εxpo δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιήσω γιατί και τα ελικόπτερα τα πετάω χωρίς και δεν το έχω συνηθίσει τόσο σε scale όσο και σε 3d πτήση.

Αν πετάς Ε/Π δεν έχεις φόβο, τα χέρια σου έχουν την απαιτούμενη ευαισθησία.
archery

Δημοσίευση από archery »

raptor30 έγραψε:

Για το CG κάπου εκεί το υπολόγιζα και εγώ (ίσως να μη διατύπωσα σωστά αυτό που ήθελα να πώ) στο 1/3 του φτερού ξεκινώντας από μπροστά όπως φαίνεται και στη φώτο που έβαλε η archery και την ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά της καθώς και για την ιδέα της με τις αντηρίδες.

Ο archery!!!! :p

Φιλικά
Χρήστος
raptor30

King Kostas,

Τα specs για το μοτέρ είναι τα ακόλουθα:

Spec.
Battery: 3~5 Cell /11.1~18.5V
RPM: 1100kv
Max current: 50A
No load current: 3.1A
Max power: 910W
Internal resistance: 0.023 ohm
Weight: 159g (including connectors)
Diameter of shaft: 5mm
Dimensions: 35x48m
Prop size: 11.1V/13x8 18.5V/12x6
Max thrust: 2150g

το speed control που θα βάλω είναι 70 Amp.

Είχα κατά νού να πάω σε 4s 3000 mAh μπαταρία (καινούρια αγορά) μόνο και μόνο από φόβο μήπως δεν είναι αρκετή η ισχύ με 3s 2200 mAh, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα σου θα προχωρήσω στο δικό σου setup (δηλαδή με 3s 2200 mAh 25c και την 11χ8) μιας και τέτοιες μπαταρίες έχω και χρησιμοποιώ για τα υπόλοιπα μοντέλα που έχω
raptor30

Φίλε μου Χρήστο σου ζητάω χίλια συγνώμη...
archery

Δημοσίευση από archery »

Κανένα πρόβλημα.^%^
King Kostas

raptor30 έγραψε: King Kostas,

Τα specs για το μοτέρ είναι τα ακόλουθα:

Spec.
Battery: 3~5 Cell /11.1~18.5V
RPM: 1100kv
Max current: 50A
No load current: 3.1A
Max power: 910W
Internal resistance: 0.023 ohm
Weight: 159g (including connectors)
Diameter of shaft: 5mm
Dimensions: 35x48m
Prop size: 11.1V/13x8 18.5V/12x6
Max thrust: 2150g

το speed control που θα βάλω είναι 70 Amp.

Είχα κατά νού να πάω σε 4s 3000 mAh μπαταρία (καινούρια αγορά) μόνο και μόνο από φόβο μήπως δεν είναι αρκετή η ισχύ με 3s 2200 mAh, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα σου θα προχωρήσω στο δικό σου setup (δηλαδή με 3s 2200 mAh 25c και την 11χ8) μιας και τέτοιες μπαταρίες έχω και χρησιμοποιώ για τα υπόλοιπα μοντέλα που έχω

To setup είναι φοβερά overpower....το μοντέλο μαζί με μοτέρ/ESC/prop/3S Lipo θα πρέπει να σου βγει στα 950gr....σε αυτά τα γραμμάρια θες 180-200W για να πετάξεις όμορφα και ξεκούραστα....με 11χ8 τα 180W θα τα έχεις στα 19Α...οπότε με 3S/2200/11.1V θα βαρεθείς να πετάς.

Με 4S μπαταρία και 11χ8 προπέλα σηκώνεις patern μοντέλο των 1500-1600gr.
raptor30

Αφου ηρθε και το moter εγινε mount πανω στο μοντελο με καποιες πατεντες μιας και ηταν ποιο μεγαλο απο το προβλεπομενο και δεν ταιριζε στη βαση...

Μερικες foto απο την κατασκευη
Πρεπει να ενισχυσω βεβαια την βαση με κομματακια balsa και να το χτισω καλυτερα για να μην εχω κανενα απροοπτο κατα την πτηση...

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
raptor30

επανέρχομαι πάλι με το μοντέλο να είναι κατά (97%) έτοιμο... κάτι μερεμετάκια ακόμα και πάμε για maiden flight !!! η όχι...

Στις φώτο που παραθέτω αφού έβαλα αντιρίδες (πολύ καλή ιδέα του φίλου archery) το πίσο οριζόντιο φτερό ήρθε στα ισια του. Το κάθετο έχει μια μικρή κλίση
κοιτόντας το από μπροστά προς τα αριστερά :( ...

Αυτή η κλίση επιρεάζει την πτητική συμεριφορά του μοντέλου και πως ?

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”