Καμιά ιδέα παιδιά ?
Το Σαββατοκύριακο θα γίνει και η παρθενική του πτήση :)
Ελπίζω να προσγειωθεί σώο και αβλαβές ...
Decathlon EP 48.9 inch
-
Μάριος Παπαδόπουλος
Απάντηση: Decathlon EP 48.9 inch
Τί να πούμε για αυτό το όμορφο old time classic aerobatic plane που έχει εκπεδεύσει αμέτρητους πιλότους ενώ σαν ακροβατικό είναι αξιόπιστο επί δεκαετίες!!!!!!!
Χαρακτηριστικό και πολύ ώραιο ακροβατικό που κάνει αυτό το αεροπλάνο είναι το flat spin και το ότι "βγαίνει", αφήνωντας τα χειριστήρια. Για αυτό και έχει ονομαστεί δέκαθλον.
Τώρα όσο αναφορά το κατασκευαστικό λάθος με την ουρά εγώ θα σου έλεγα να βιδώσεις λιγο την αριστερή αντιρίδα και να ξεβιδώσεις την δεξιά γιατί νομίζω αν το αφήσεις έτσι θα σε "παίρνει" αριστερά και θα πρέπει να διορθώσεις το ουδέτερο του ράντερ για ευθεία πορεία ενώ στην τροχοδρόμηση θα έχεις πάλι πρόβλημα με το ουδέτερο. Σου εύχομαι καλές πτήσεις που για μένα είναι σίγουρο με το αεροπλάνο που εππέλεξες.
Χαρακτηριστικό και πολύ ώραιο ακροβατικό που κάνει αυτό το αεροπλάνο είναι το flat spin και το ότι "βγαίνει", αφήνωντας τα χειριστήρια. Για αυτό και έχει ονομαστεί δέκαθλον.
Τώρα όσο αναφορά το κατασκευαστικό λάθος με την ουρά εγώ θα σου έλεγα να βιδώσεις λιγο την αριστερή αντιρίδα και να ξεβιδώσεις την δεξιά γιατί νομίζω αν το αφήσεις έτσι θα σε "παίρνει" αριστερά και θα πρέπει να διορθώσεις το ουδέτερο του ράντερ για ευθεία πορεία ενώ στην τροχοδρόμηση θα έχεις πάλι πρόβλημα με το ουδέτερο. Σου εύχομαι καλές πτήσεις που για μένα είναι σίγουρο με το αεροπλάνο που εππέλεξες.
Μετά την παρέμβαση του φίλου Μάριου έγιναν κάποιες μετατροπές στο πίσω
μέρος του αεροπλάνου οπώς φαίνεται στις φώτο που ακολουθούν...
Πιστεύω τώρα είναι αρκετά καλύτερα τα αποτελέσματα :)

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις συμβουλές σας και καλές πτήσεις σε όλους !!!
μέρος του αεροπλάνου οπώς φαίνεται στις φώτο που ακολουθούν...
Πιστεύω τώρα είναι αρκετά καλύτερα τα αποτελέσματα :)

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις συμβουλές σας και καλές πτήσεις σε όλους !!!
-
Μάριος Παπαδόπουλος
Ελπίζω φιλαράκι να την ευχαριστηθείς μέχρι να την βαρεθείς.
Αν και αυτό το αεροπλάνο πίστεψε με δεν θα το βαρεθείς ποτέ.
Νομίζω ότι το πρόβλημα που είχες πρέπει να εξαλήφθηκε τελείος από ότι
βλέπω και από τις φωτό. Καλοπέταχτο.
Το μόνο που θα σου επισημάνω και μετά από την παρθενική του πτήση είναι
ότι αν θέλεις και σε περίπτωση που δεις στις πρώτες προσγειώσεις ότι ανοίγουν
τα σκέλη (σε άλλα συμβαίνει ενώ σε άλλα δεν χρειάζετε) είναι κοινή
πρακτική να βάζουμε μια συρμάτινη ή πετονένια αντιριδούλα μεταξύ των σκελών
για περισσότερη ενίσχυση που μπαίνει σε 5 λεπτά.
Παρόλα αυτά εγώ θα σου πρότεινα να το πετάξεις και μετά να αποφασίσεις αν
χρείαζετε ή όχι.
Ελπίζω να δούμε σύντομα και το πρώτο βιντεάκι με φωτογραφίες.
Αν και αυτό το αεροπλάνο πίστεψε με δεν θα το βαρεθείς ποτέ.
Νομίζω ότι το πρόβλημα που είχες πρέπει να εξαλήφθηκε τελείος από ότι
βλέπω και από τις φωτό. Καλοπέταχτο.
Το μόνο που θα σου επισημάνω και μετά από την παρθενική του πτήση είναι
ότι αν θέλεις και σε περίπτωση που δεις στις πρώτες προσγειώσεις ότι ανοίγουν
τα σκέλη (σε άλλα συμβαίνει ενώ σε άλλα δεν χρειάζετε) είναι κοινή
πρακτική να βάζουμε μια συρμάτινη ή πετονένια αντιριδούλα μεταξύ των σκελών
για περισσότερη ενίσχυση που μπαίνει σε 5 λεπτά.
Παρόλα αυτά εγώ θα σου πρότεινα να το πετάξεις και μετά να αποφασίσεις αν
χρείαζετε ή όχι.
Ελπίζω να δούμε σύντομα και το πρώτο βιντεάκι με φωτογραφίες.
Σε ευχαριστώ φιλε Μαριε για τα καλα σου λογια αλλα και για τις πολυτιμες συμβουλες σου.
Μου φαινεται πολυ καλη ιδεα η ενισχυση των σκελων μιας και στα forum εχω διαβασει οτι δεν ειναι και πολυ γερα και θελουν επιπλεον ενισχυση με epoxy πανω στο frame του αεροπλανου (οπως και εχω κανει). Οποτε και οι αντιριδες πιστευω θα βοηθησουν αρκετα.
Τελικα δεν εγινε η παρθενικη του πτηση το Σαββατοκυριακο που μας περασε, αλλα πιστευω πως αυτο που ερχεται θα γινει !!!
Ενοειτε οτι θα ανεβει το βιντεακι καθως και φωτογραφιες απο την πρωτη του πτηση :)
Μου φαινεται πολυ καλη ιδεα η ενισχυση των σκελων μιας και στα forum εχω διαβασει οτι δεν ειναι και πολυ γερα και θελουν επιπλεον ενισχυση με epoxy πανω στο frame του αεροπλανου (οπως και εχω κανει). Οποτε και οι αντιριδες πιστευω θα βοηθησουν αρκετα.
Τελικα δεν εγινε η παρθενικη του πτηση το Σαββατοκυριακο που μας περασε, αλλα πιστευω πως αυτο που ερχεται θα γινει !!!
Ενοειτε οτι θα ανεβει το βιντεακι καθως και φωτογραφιες απο την πρωτη του πτηση :)
Καλες πτησεις να εχεις.
Ετσι οπως εχεις βαλει τις ντιζες στο σταθερο του elevator νομιζω οτι υπαρχει κινδυνος να βγουνε σε πτηση. Θα προτεινα να το κανεις Ζ και αφου ξεβιδωσεις το ενα στηριγμα να τα περασεις. Μετα βιδωνεις τα πλαστικα στηριγματα κανονικα. Εναλλακτικα ετσι οπως εισαι βαζεις την πλαστικη ασφαλεις για L.

Ετσι οπως εχεις βαλει τις ντιζες στο σταθερο του elevator νομιζω οτι υπαρχει κινδυνος να βγουνε σε πτηση. Θα προτεινα να το κανεις Ζ και αφου ξεβιδωσεις το ενα στηριγμα να τα περασεις. Μετα βιδωνεις τα πλαστικα στηριγματα κανονικα. Εναλλακτικα ετσι οπως εισαι βαζεις την πλαστικη ασφαλεις για L.

Φίλοι μου,
Επανέρχομαι μετά από καιρό λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων και λόγο καλοκαιριού.
Δύστιχώς το αεροπλανάκι στην παρθενική του πτήση έπεσε και η ζημιά του είναι αρκετά μεγάλη αλλά σιγά σιγά θα προσπαθήσω να την αποκαταστήσω και να το ξαναδώ στον αέρα.
Το αίτιο της πτώσης ήταν καθαρά δικό μου χειρήστικο λάθος και αυτό με λύπησε ιδιαίτερα...
Τώρα στα σκαριά έχω και ετοιμάζω ένα καινούριο μοντέλο που θα ακολουθήσει παρουσίαση του μιας και οι συμβουλές σας και οι συζητήσεις-απορίες με βοηθούν πάρα πολύ και ευχαριστώ για ακόμα άλλη μια φορα όλους εσας για τις ιδέες και τις απόψεις που καταθέσατε...<:-)>>
Επανέρχομαι μετά από καιρό λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων και λόγο καλοκαιριού.
Δύστιχώς το αεροπλανάκι στην παρθενική του πτήση έπεσε και η ζημιά του είναι αρκετά μεγάλη αλλά σιγά σιγά θα προσπαθήσω να την αποκαταστήσω και να το ξαναδώ στον αέρα.
Το αίτιο της πτώσης ήταν καθαρά δικό μου χειρήστικο λάθος και αυτό με λύπησε ιδιαίτερα...
Τώρα στα σκαριά έχω και ετοιμάζω ένα καινούριο μοντέλο που θα ακολουθήσει παρουσίαση του μιας και οι συμβουλές σας και οι συζητήσεις-απορίες με βοηθούν πάρα πολύ και ευχαριστώ για ακόμα άλλη μια φορα όλους εσας για τις ιδέες και τις απόψεις που καταθέσατε...<:-)>>